Cronicile fetei lup. Vol. 1: Ceața – Cristina Nemerovschi

ceața

Dacă ați citit seria Ultima vrăjitoare din Transilvania, sigur v-o amintiți pe Nori, fata-lup. Mie mi-a fost tare simpatic personajul, așa că m-am bucurat foarte tare atunci când am aflat că autoarea Cristina Nemerovschi va scrie o serie având-o pe Nori ca personaj principal. Desigur, nu lipsesc nici alte personaje importante ale seriei precedente, așa că e oarecum ca și cum ar fi continuat seria, ceea ce nu poate fi altfel decât îmbucurător pentru cititorii cărora le-a plăcut, iar dintre aceștia fac și eu parte. Acum a venit, în sfârșit, momentul să citesc și primul volum al seriei Cronicile fetei lup, intitulat Ceața.

Așa cum mă așteptam, mi-a plăcut tare mult această carte. M-am bucurat să reîntâlnesc o parte dintre personajele seriei Ultima vrăjitoare din Transilvania și că am avut ocazia să descopăr povestea lui Nori, așa cum continuă ea după încheierea seriei menționate. De data aceasta, Nori este personajul central al poveștii și o însoțim pe parcursul descoperirii sale din noua viață.

De ce zic noua viață? Deoarece Nori este, de acum, nemuritoare, la fel ca mătușa sa, Contesa Aneke, dar este și sub stăpânirea unui blestem care o determină să se preschimbe în vârcolac.

Nori și ceața care o învăluie

După finalul de care personajele au avut parte în seria Ultima vrăjitoare din Transilvania, Nori, Aneke și Alexandra decid să își vadă fiecare de viața ei. Acum toate trei sunt nemuritoare și, deși se înțeleg bine și sunt apropiate una de cealaltă, decid că fiecare are dreptul să trăiască propriile experiențe, să viziteze locurile dorite și să facă exact ceea ce își doresc, fiecare pe cont propriu.

Astfel, o urmărim pe Nori și luăm parte la aventurile ei. Nori are o relație cu Luka, un băiat care provine dintr-o familie extrem de bogată din Ungaria. Băiatul insistă ca ea să îl viziteze acolo, iar ea cedează, într-un final. Totuși, ce va descoperi acolo are să-i dea lumea peste cap. Din câte se pare, nimeni nu este cine pare a fi, iar Nori cade victima unui plan diabolic.

Dincolo de povestea ei cu Luka, Nori mai are parte de întâmplări stranii. Transformările ei în vârcolac sunt cât se poate de stranii, deoarece nu par să urmeze tiparul clasic. În plus, atunci când își revine, nu își amintește niciodată ce s-a întâmplat cât timp a fost transformată. În plus, începe să fie învăluită de o ceață densă, iar din ceață îi apar doi ochi argintii.

Așa îl descoperă pe Ilya, un vârcolac din Ucraina, care o găsește în orice loc din lume, atunci când are ea nevoie. De la el învață cum să își accepte condiția de vârcolac și cum să facă pentru a rămâne conștientă de ea pe parcursul transformărilor sale. Treptat, Nori se îndrăgostește de misteriosul personaj ivit din ceața densă.

Primul volum al seriei Cronicile fetei lup scoate la iveală secrete

În primul volum al seriei Cronicile fetei lup, suntem martorii transformărilor lui Nori și pericolelor care o pândesc în permanență. În plus, descoperim că fetei i s-au ascuns secrete importante despre viața ei. Nori găsește o scrisoare pe care i-a lăsat-o Lorena, mama ei adoptivă, în care îi dă indicii despre cum își poate găsi mama naturală. Astfel, îndoielile și gândurile încep să o cuprindă pe Nori, iar în ea se dă o luptă între dorința de a afla adevărul și aceea de a se mulțumi cu ceea ce știe până acum.

Vă invit să descoperiți și voi povestea fetei lup. Desigur, dacă nu ați citit încă seria Ultima vrăjitoare din Transilvania, vă recomand să începeți cu aceea, pentru a înțelege mai bine evenimentele din noua serie a autoarei. Vă asigur că veți avea parte de o lectură fantasy originală și impresionantă, așa cum sunt toate cărțile care poartă semnătura autoarei Cristina Nemerovschi. Eu abia aștept să descopăr și continuarea poveștii lui Nori, să aflu ce secrete i se mai dezvăluie și cum se va descurca în lupta ei cu nemurirea.

Cartea Cronicile fetei lup. Vol. 1: Ceața de Cristina Nemerovschi se poate comanda de pe site-ul Editurii Herg Benet.

Citiți și:

Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 1: Contesa Aneke

Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 2: Mathias

Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 3: Alexandra

8 thoughts on “Cronicile fetei lup. Vol. 1: Ceața – Cristina Nemerovschi

  1. Cat de tentant suna! Multumim de recomandare, Eva! 🙂 De cand am vazut-o prima oara in librarii, mi-am pus de lista de dorinte Ultima vrăjitoare din Transilvania, acum stiu si ordinea in care e cel mai bine sa abordez acest univers. 🙂

    1. Mie mi-au placut toate cartile pe care le-am citit de la ea. Cred ca am vreo 3 sau 4 pe care inca nu am apucat sa le citesc, dar le am in biblioteca deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: