Ce se întâmplă cu mine? – Susan Meredith

ce se întâmplă cu mine

Pentru a avea o relație apropiată și deschisă mamă-fiică, este foarte importantă comunicarea. Este esențial să discutăm cu copiii noștri cât mai mult, mai deschis, direct și să îi tratăm ca pe oameni egali nouă. Iar eu consider că pe Denisa am început să o pregătesc treptat pentru viață de când era micuță. Acum, având în vedere că în curând împlinește nouă ani și că s-a dezvoltat destul de mult în ultima perioadă, am considerat că a sosit momentul să afle mai multe despre corpul ei și transformările care vor avea loc în curând. Pentru a putea să îi explic totul cât mai bine și mai potrivit vârstei ei, am luat cartea Ce se întâmplă cu mine?, apărută la Curtea Veche Publishing și pe care am găsit-o pe Libris.

Cartea Ce se întâmplă cu mine, scrisă de autoarea Susan Meredith, este special dedicată fetelor. În ea se explică foarte frumos, în detaliu și, totodată, pe înțelesul copiilor, tot ceea ce ține de dezvoltarea fetelor. Cartea este structurată bine și aduce în atenția fetelor aspecte importante legate de creșterea lor. Câteva dintre subiectele abordate în această carte sunt: maturizarea, creșterea sânilor, a părului, schimbările din interior și exterior, ciclul menstrual, alimentația, mușcarea, igiena corespunzătoare. De asemenea, finalul cărții este dedicat unor informații privitoare la băieți.

Ce se întâmplă cu mine? – o carte-ghid pentru fete, pe care o recomand

mi-a plăcut modul de prezentare al acestei cărți. Informațiile sunt bine „dozate” și vin însoțite de ilustrații care să atragă atenția asupra subiectului. Conține toate informațiile pe care orice fată trebuie să le știe, pentru a se dezvolta armonios și pentru a fi pregătită pentru adolescență. După părerea mea, este o carte potrivită pentru fete și o consider și extrem de utilă.

Eu am citit împreună cu Denisa, i-am explicat acolo unde a avut întrebări și consider că această carte ne va ajuta și în viitor, putând apela la ea oricând va fi nevoie să ne reamintim anumite informații.

Recomand cartea Ce se întâmplă cu mine? tuturor fetelor sau mamelor de fete. Veți descoperi că, prin intermediul acestei cărți, veți putea să le explicați fiicelor voastre mult mai bine și mai pe înțelesul lor tot ceea ce ține de dezvoltarea lor.

Cartea conține 47 de pagini colorate, lucioase. Este o carte atrăgătoare din punct de vedere atât vizual, cât și a informațiilor oferite.

Cartea Ce se întâmplă cu mine? de Susan Meredith se poate achiziționa de pe Libris.

8 thoughts on “Ce se întâmplă cu mine? – Susan Meredith

  1. Mi se pare foarte utila aceasta carte, fetitele trebuie pregătite pentru schimbari, pentru trecerea de la copilărie la adolescenta etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.