Forțe ale Naturii. Furia Elementelor – Daniela Faur

furia elementelor

Sunt sigură că toți ați pățit măcar o dată, cu o carte sau chiar cu o serie, să așteptați să descoperiți finalul și, în același timp, să vă doriți ca romanul sau seria respectivă să nu se încheie prea curând. Cam așa am fost eu cu seria Forțe ale Naturii, a Danielei Faur. Seria m-a cucerit încă de la primul volum, Moartea Vie, și-a continuat vraja asupra mea cu volumul al doilea, Mrejele Focului și m-a fascinat și cu al treilea – și ultimul – volum al seriei, Furia Elementelor.

Daniela Faur a creat o serie deosebit de frumoasă și de captivantă, una dintre seriile care îmi vor rămâne mereu în suflet. Este o poveste originală și extrem de inspirată, pe care mă bucur că am reușit să o descopăr. Volumul Furia Elementelor încheie seria Forțe ale Naturii exact așa cum merita această serie: cu un final plin de suspans, de scene care îl țin pe cititor cu sufletul la gură și cu acțiune cât încape.

În acest volum avem parte de o demonstrație adevărată a forțelor naturii, în toată splendoarea lor. Avem ocazia să descoperim puterile pe care le deține fiecare Nativ, cu trucurile pe care fiecare este capabil să le facă folosindu-și Elementul pe care l-a primit de la Mama Natură.

Situația devine mai serioasă decât în primele două volume ale seriei, deoarece Sara are un plan foarte bine pus la punct de a cuceri Harmonie. Ajutată de Nativii Focului, care o ascultă fără discuție, precum și de Furiile pe care le-a creat, ea este determinată să distrugă orice și pe oricine care i-ar sta în calea îndeplinirii planului său.

Furia Elementelor se dezlănțuie într-o încleștare fără precedent

Mona, Ema și Eric se regăsesc, după cinci ani în care au fost despărțiți de Ema. Totuși, ultimele evenimente, cele de la finalul volumului al doilea, i-au separat pe Mona și pe David. Băiatul este luat de către Olivia, mama lui, și Robert, unchiul lui, și dus în Celula, locul unde trăiesc Nativii Focului. Acolo, Sara încearcă să îl distrugă, însă are parte de o surpriză de proporții.

În Harmonie, Mona, Ema și Eric, întorși de scurt timp la casa lor adevărată, se străduiesc să își convingă „frații” că Sara pregătește un atac împotriva satului. Cei trei Bătrâni nu acceptă sub nicio formă informația, considerând că familia revenită în Harmonie vrea doar să instige la ceartă. Totuși, mulți dintre nativi li se alătură și, conduși de cei trei și de Iris, încep antrenamentele pentru un eventual război.

„De azi înainte nu vom mai fi Forțe doar cu numele, ci ne vom folosi puterile, le vom cunoaște, vom învăța să ne dozăm forțele și să le întrebuințăm în favoarea noastră și împotriva dușmanului. O… suntem minunați! Suntem diferiți, dar mai asemănători decât vă închipuiți.”

Iar acest război nu întârzie să apară. Așadar, vom lua parte la o adevărată încleștare între Forțe. Nativii de Aer, Apă și Pământ de o parte, iar Nativii de Foc de cealaltă parte, iau parte la o confruntare cum nimeni nu și-ar fi imaginat. Războiul dintre ei este descris în amănunt și îl ține pe cititor în suspans. Ba mai mult, avem parte de răsturnări de situație, de momente în care nu mai suntem siguri că binele va învinge, așa ca în basme, sau dacă, de data aceasta, răul va fi cel norocos.

Un fantasy cum rar ți-e dat să citești

Nici nu o să vă spun cine învinge sau cum se termină acest război, ci vă las pe voi să descoperiți. În schimb, vă asigur că veți avea parte de o lectură impresionantă, care o să vă țină ca pe ace de la primele pagini și până la ultima. Iar dacă nu ați citit încă niciun volum al seriei, acum e momentul perfect, deoarece toate trei volumele sunt publicate.

Daniela Faur are un talent aparte la scris și am fost convinsă de acest lucru încă de când am citit primul volum al seriei Forțe ale Naturii. Scrisul ei este cursiv și, în ciuda stilului fantasy pe care îl abordează, povestea are credibilitate, datorită modului în care este construită. Mai exact, Daniela s-a asigurat că oferă toate detaliile necesare pentru a contura cât mai complet cadrul acțiunii și personajele.

În acest ultim volum al seriei, am avut parte de mult suspans, de o lectură captivantă și originală din toate punctele de vedere. Scenele de război dintre Nativi mi s-au părut atât de bine scrise și atât de frumos detaliate, încât le-am trăit intens, vedeam în fața ochilor nu cuvinte așezate pe o pagină, ci scene parcă desprinse dintr-un film. Iar asta, din punctul meu de vedere, este ceva ce numai un autor cu adevărat talentat și priceput poate să realizeze.

Eu vă recomand cu toată încrederea această serie. Vă asigur că o să rămâneți plăcut surprinși de imaginația autoarei, de personajele sale și de poveste.

Volumul Forțe ale Naturii. Furia Elementelor de Daniela Faur poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Pavcon.

8 thoughts on “Forțe ale Naturii. Furia Elementelor – Daniela Faur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: