Succesul e doar al tău! Jurnalul copilului spre succes – Anna Noua

succesul e doar al tău

Recent am citit cartea Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor, a autoarei Anna Noua. Ne-a fost tare dragă povestea, deoarece e scrisă frumos, pe înțelesul copiilor, și are și tâlc. Deodată cu această carte, am primit și pachetul Succesul e doar al tău! Jurnalul copilului spre succes, al aceleiași autoare.

Ce își dorește orice părinte pentru copilul său? Să fie sănătos, să aibă tot ce își poate dori, să fie înțelept, inteligent și să aibă succes în viață. În succes includem atât succesul școlar, adică să învețe bine și ușor, să aibă note bune, să fie cuminte la școală, cât și succesul de după școală, care înseamnă să își dezvolte o carieră așa cum își dorește, să ajungă să facă ceea ce îi place, să aibă o familie frumoasă, sănătoasă și bazată pe înțelegere.

Însă, pentru ca un copil să aibă succes, este necesar ca pașii să îi fie ghidați înspre calea succesului încă de la cele mai fragede vârste. Tocmai pentru asta a fost construit pachetul Succesul e doar al tău!, menit să îi ajute pe copii să se descopere pe ei înșiși, să învețe să aibă încredere de sine și să își asigure singuri succesul.

Succesul e doar al tău! – un jurnal inedit pentru copii

Prin modul în care este construit jurnalul Succesul e doar al tău!, acesta le oferă copiilor care îl dețin posibilitatea de a se cunoaște mai bine pe ei înșiși, de a-și găsi resursele necesare pentru creșterea încrederii de sine și pentru a alege calea succesului. Jurnalul este împărțit în 8 capitole, unele dintre ele având și subcapitole.

Fiecare capitol vine însoțit de explicația aferentă și de spații pe care copilul să le completeze. De exemplu, primul capitol este intitulat „Eu” și este locul în care copilul va începe să se cunoască cu adevărat. Acolo, este îndrumat să se prezinte așa cum se cunoaște în momentul în care completează acest jurnal. Apoi, va completa o listă de calități și defecte de care este conștient că le are. La finalul capitolului, este îndrumat să completeze o listă de calități pe care și-ar dori să le aibă pentru a obține succesul.

Capitolul al doilea îi vorbește copilului despre empatie. Întâi îi este prezentată o situație reprezentativă, iar apoi are de făcut un test pentru a descoperi dacă este empatic. În plus, capitolul explică și ce este empatia și cum îl ajută pe copil.

Al treilea capitol îi vorbește despre minciuni. Și aici, copilul poate citi diverse exemple și poate să ajungă să se cunoască mai bine, răspunzând la testele aferente.

Al patrulea capitol îl aduce pe copil în fața unei dileme: lucrurile pe care părinții trebuie să le știe despre el/ea și cele pe care le poate ascunde de părinți. Aici, copilul are de completat un tabel cu aceste lucruri.

Copilul are multe de învățat cu ajutorul acestui jurnal

Capitolul al cincilea îi vorbește despre emoțiile bune și cele mai puțin bune. Este încurajat să își recunoască emoțiile care îi oferă diverse stări. Apoi, i se explică despre emoții și cum pot fi gestionate emoțiile negative pentru a le folosi în scopul obținerii succesului.

Capitolul șase îi vorbește despre vină și rușine, cu exemple. Și aici, copilul este încurajat să noteze diverse gânduri și răspunsuri. În plus, câteva file îi sunt adresate pentru a putea scrie deschis despre sentimentele de vină și de rușine pe care le are.

Cel de-al șaptelea capitol îi povestește despre misterele creierului. După o scurtă introducere, urmează un ghid cu tehnici prin care copilul își poate programa creierul pentru a obține succesul.

Al optulea capitol îi prezintă copilului „Cele 6 chei ale succesului”. Și aici, copilul primește toate informațiile utile de care are nevoie și are de completat câteva pagini de jurnal bazându-se pe subiectul capitolului.

Succesul e doar al tău! – un jurnal pentru orice copil

Eu am rămas plăcut impresionată de jurnalul Succesul e doar al tău! Cu ajutorul acestui jurnal, copilul ajunge să se autocunoască, să își poată recunoaște calitățile și defectele, sentimentele, trăirile și să poată să le folosească pe toate în folosul său. În plus, completând spațiile destinate jurnalului propriu-zis, ajunge să câștige încredere de sine și să găsească singur calea spre succes.

Și, cum orice părinte își dorește pentru copilul său să aibă succes, eu vă recomand acest jurnal. Denisei i-a plăcut tare mult și, așa cum ne îndrumă autoarea încă de la început, l-am parcurs împreună. Astfel, i-am putut explica acolo unde nu a înțeles și a putut să îmi adreseze întrebări și curiozități cu privire la subiectele despre care am citit din acest jurnal.

Voi ați investi într-un astfel de jurnal pentru a-l ajuta pe copil să găsească drumul spre succes?

Succesul e doar al tău! Jurnalul copilului spre succes de Anna Noua poate fi achiziționat de pe site-ul autoarei.

8 thoughts on “Succesul e doar al tău! Jurnalul copilului spre succes – Anna Noua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.