Savureaza un whisky japonez alaturi de prieteni

whisky

In codul nescris al barbatilor, niciodata nu se refuza un pahar de whisky oferit de un prieten. Este dovada cea mai mare de camaraderie, deoarece aceasta bautura de esenta tare, numita whisky a legat multe prietenii de-a lungul existentei sale si a fost compania preferata a unora ditre cei mai mari politicieni.

Cu atat mai mare devine palcerea de a degusta un pahar, cu cat whisky-ul este mai distins. Whisky japonez este considerat fi printre cele mai fine tipuri de bauturi spirtoase, deoarece este mult mai rafinat decat whisky-ul american sau cel european. Japonezii sunt recunoscuti la nivel global pentru atentia sporita la detalii in orice lucru, iar arta de a face whisky a fost perfectionata de poporul nipon, astfel incat a devenit un prestigiu pentru consumatorii acestei bauturi sa deguste un pahar de whisky japonez.

Istoria whisky-ului din Japonia se intinde pe un secol intreg si isi gaseste radacinile in Scotch, in special. Pionierul, un barbat din Japonia, cunoscut ca Masataka Taketsuru, a calatorit in Scotia in 1918 pentru a invata meseria. Dupa ce a invatat la trei distilerii diferite, a revenit in Japonia ca distilator principal pentru compania Suntory, in anul 1923, incepand in cele din urma distilarea in propria sa intreprindere, care avea sa se numeasca Nikka, in 1936. Whisky-ul japonez pune un accent deosebit pe amestec, combinand aromele din diferite butoaie pentru a crea un intreg complex. Nikka creeaza whisky-uri din ceea ce inseamna Key Malts, amestecuri de whisky, care exprima arome foarte diferite. Una din aceste arome este numita Sherry & Sweet si prezinta note bogate de fructe uscate din butoaiele de sherry in care este maturata, in timp ce o alta este numita Woody & Vanillic si are caracteristicile omonime ale butoiului. Desigur, acestea sunt doar cateva exemple.

Este o gama remarcabila de arome. Unele whisky-uri sunt puternic maturate, altele usor sau deloc. In plus, diferite drojdii si ingrediente ajuta la modelarea diferitelor arome, iar butoaiele – fie din stejar tanar, butoaie de sherry, butoaie bourbon sau butoi re-carbonizat – le confera un gust propriu. Cu aceste variabile, distilatorul are loc creeze mereu noi si noi arome de whisky.

Acest sentiment de rigurozitate este clar in cultura bauturii din Tara Soarelui Rasare. Cu totii stim ca aici exista o dragoste pentru ceea ce se perfectioneaza si are si un rol ceremonial. Chiar si un simplu drink, precum o bautura cu whisky si sifon, poate oferi dovezi de ingrijire extrema, de la forma si claritatea ghetii, care poate fi chiar sculptata manual, pana la prezentarea sticlei de whisky. Tutl este facut ca o piesa de teatru, ajungand la rangul de arta. Pe masura ce whisky-ul japonez a ajuns in alte state, multe dintre barurile care il ofera clientilor continua si acest stil de bartending, respectand un spirit care a fost facut meticulos, oferind astfel autenticitate bauturii.

Whisky-ul este si o bautura cu anumite proprietati terapeutice, indiferent de tara de origine sau producator. Un pahar de whisky poate ameliora senzatia de stres si poate preveni chiar si unele afectiuni ale sanatatii.

Datorita faptului ca whisky-ul este o bautura cu continut scazut de carbohidrati, aceasta devine alegerea perfecta pentru oricine doreste o greutate stabila. Societatea Americana pentru Nutritie Clinica a publicat un studiu in 1991 care sugera ca aportul moderat de zahar creste energia si scade dorinta a consuma alimente ce contin zaharoza. Daca va numarati caloriile, un shot de whisky are doar 64 kcal. Asa ca puneti berea deoparate si turnati mai bine un pahar de whisky.

Un alt mare beneficiu pentru sanatate al whisky-ului este concentratia mare de acid elagic, un puternic antioxidant care poate neutraliza radicalii liberi care provoaca cancer in corpul uman. Se spune ca un whisky de malt contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu.

Un alt lucru pe care il stiu bautorii de whisky este ca a bea un Hot Toddy ne poate ajuta cand suntem raciti. Spre deosebire de alte remedii la domiciliu, acesta isi are baza in stiinta. Ingredientele acestei bauturi au multe dintre aceleasi proprietati gasite in unele medicamente. Whisky-ul actioneaza ca un decongestionant prin dilatarea vaselor de sange, in timp ce mierea, lamaia si ceaiul din plante au proprietati anestezice si pot reduce productia de mucus.

Probabil ca te-ai indreptat spre bar dupa o saptamana proasta la serviciu pentru a incerca sa-ti uiti problemele, dar poate nu stii ca un shot de whisky te poate ajuta efectiv sa te relaxezi. Efectul barbituric al alcoolului poate reduce stresul si, de asemenea, are proprietati sedative care ne ajuta sa dormim si sa eliminam anxietatea. Acesta este motivul pentru care whisky este o alegere clasica de relaxare in intreaga lume.
In timp ce consumul de alcool nu este recomandat pacientilor cu diabet zaharat, studiile au aratat ca aportul de alcool moderat pe termen lung poate ajuta organismul sa reglementeze insulina, ceea ce ar putea reduce riscul de a contracta diabetul de tip 2. Cu toate acestea, consumul de bauturi abundente poate creste riscul altor maladii.

Ce trebuie sa mai stim despre whisky?

Whisky-ul american – tinde sa fie mai dulce decat alte tipuri de whisky. Whisky-urile americane sunt distilate in America si maturate in butoaie pentru a fi etichetate drept whisky (de obicei timp de doi ani, dar nu intotdeauna). Aceasta bautura are mai multe subcategorii:
Bourbon – distilat din cel putin 51% porumb.
Tennessee – bourbon care este distilat in Tennessee si filtrat prin carbune.
Whisky-ul Scotch – tinde sa aiba arome de fum si pamantesti. Distilat in Scotia, din majoritate din orz, si in varsta de cel putin 3 ani. Acesta are si el alte subcategorii:
Blended Scotch – literalmente doar un amestec de unul sau mai multe whisky-uri scotiene.
Scotch single malt – distilat la o singura distilerie din orz maltat.

Alege whisky-ul care ti se potriveste cel mai bine!

Acest articol este un guest post.

5 thoughts on “Savureaza un whisky japonez alaturi de prieteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: