Repatriere decedați Germania pentru liniștea aparținătorilor

repatriere

Departe, străin, înstrăinare, dor sunt cuvinte care sintetizează tristețea.

Le experimentăm din ce în ce mai des din momentul în care forța de muncă a început să circule liber prin lume și globalizarea definește timpurile în care trăim.

Pe aeroport, am asistat fără să vreau la scene sfâșietoare. Am văzut copilași cu mâinile încleștate de brațele mamei sau ale tatălui, fiindcă știau cât de mult va trece până la viitoarea revedere. Am văzut părinți bătrâni tremurând de emoția că nu vor mai trăi până la viitoarea întâlnire cu copiii lor.

Într-un colț al sălii de așteptare plângea odată în hohote o tânără care venise singură la aeroport.

În momentele acelea în care astfel de scene vii se desfășurau în jurul meu, m-am dus cu gândurile mai departe și mi-am imaginat cât de trist ar fi ca persoana care pleacă să nu se mai poată întoarce singură niciodată. Mi-a fost teamă ca zbuciumul acela, lacrimile vărsate, să nu prevestească nenorocirea.

Moartea se mișcă neobosită printre noi și își ia adesea tributul. Numai dacă iau casele din satul meu la rând și mă îngrozesc cât de mulți oameni au murit. Cei pe care îi știam în putere când eram copil și de la care primeam ajutor și apărare sunt acum bătrâni, bolnavi, merg greoi și se clatină pe picioare.

Fiindcă avem milioane de români plecați în lume, se înțelege că au fost, sunt și vor mai fi și decese. Cutremurul din Italia, inundațiile din Grecia, pandemia, atentatele teroriste au secerat viețile românilor.
Vestea bună este că firmele de servicii funerare s-au specializat în repatrieri și ne putem aduce conaționalii acasă, să aibă parte de odihna veșnică alături de cei dragi.

Noi, românii, îngrijim mormintele celor dragi. Obișnuim să îi vizităm, să le ducem flori proaspete și parfumate și să ne sfătuim cu ei ca în timpul vieții. Toate aceste dovezi de iubire, de respect, de recunoștință sunt posibile cu ajutorul firmelor de pompe funebre ce asigură https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-germania.

Ai pierdut pe cineva drag în această țară sau în alt stat european și îți plânge sufletul, fiindcă ai impresia că nimeni nu ți-l poate readuce acasă pentru ultima dată? Ai apelat la firma de servicii funerare care conduce în topul repatrierilor?

Se spune că nenorocirile sunt pentru oameni la fel cum este acțiunea bijutierului de a șlefui diamantele și de a scote ce este mai bun și mai frumos din ele. Modul în care acționezi când te afli în cele mai negre situații ale vieții tale îți evidențiază valoarea spirituală.

Este greu să pierzi pe cineva drag, dar firmele de servicii funerare participă alături de tine la repatriere și organizarea înmormântării, liniștindu-ți conștiința prin tot ceea ce fac. Angajații acestora îți îndeplinesc toate dorințele de aparținător, așa că pune mâna pe telefon și sună o firmă de pompe funebre specializată în repatrieri!

Firmele de pompe funebre de top sunt pe primele locuri ale clasamentului datorită calității serviciilor pe care le oferă, complexității acestora și empatiei pe care o manifestă față de aparținători.

Iată cum decurge o repatriere legală din spațiul european.

  1. Operatorul care preia apelurile aparținătorilor oferă consultanță gratuită. După ce transmite condoleanțe și îl îmbărbătează pe cel cu care discută, pun la punct împreună repatrierea propriu-zisă. Tot în această etapă se comunică și prețul cu fidelitate, în funcție de distanța pentru care se asigură transportul funerar, de modelele de sicrie alese, de dorințele familiei legate de imaginea defunctului, de hainele cu care va fi îmbrăcat.

  2. În țara în care a avut loc decesul se începe lucrul. Sunt multe de făcut și echipa își împarte sarcinile. În timp ce cineva aleargă la toate instituțiile statului respectiv pentru procurarea actelor, ceilalți membri ai echipei se ocupă de pregătirea atentă a decedatului.

Trupul neînsuflețit este spălat cu atenție, îmbălsămat, îmbrăcat, aranjat cu grijă și așezat in sicrie. Evident că este dificil să se manipuleze un corp rigid, dar pregătirea profesională și experiența își spun cuvântul.

  1. Șoferii profesioniști pleacă în țara în care a avut loc decesul cu o mașină funerară perfect curată, în stare tehnică de excepție, să îl aducă acasă. Sicriul va fi așezat la loc sigur și temperaturile scăzute sunt asigurate. Șoferii știu ca nu au voie sa se abată cu 5 metri de la traseul funerar specificat în pașaportul care însoțește defunctul.

Sicriele sigilate cu grijă sunt așezate în mașina funerară și începe drumul către țară. De ce două sicrie pentru un singur om?

Fiindcă așa prevede legea și regula nu este sub nicio formă absurdă.
Corpul trecut în neființă trebuie să fie transportat în condiții sigure mii de kilometri, indiferent de temperaturile de afară.

Sa zicem că principala cauză a decesului a fost Covid-19. Sicriele sigilate asigură oamenii care se vor afla în jurul lor că nu se infectează sub nicio formă și că pot participa la priveghi și pot manipula sicriul fără teamă.

Între primul telefon prin care aparținătorul solicită implicarea firmei de pompe funebre în repatriere și aducerea celui drag acasă stă un volum uriaș de muncă și multă responsabilitate. O singura greșeală și călătoria poate fi oprită sau nu mai poate avea loc.

Dacă nu-l mai poți strânge în brațe pe cel drag, cel puțin rezervă-ți șansa de a-i mângâia sicriul și de a-i duce o floare pe mormânt!

Firmele de pompe funebre reunesc familiile prim munca lor, de aceea să aveți certitudinea că vă vor aduce decedatul acasă, oricât ar fi de departe!

Dor, înstrăinare, străin, moarte… Toate aceste cuvinte triste sunt transformate în regăsire cu efortul unor oameni cu mult suflet!

Acest articol este un guest post.

6 thoughts on “Repatriere decedați Germania pentru liniștea aparținătorilor

  1. Din păcate ne putem confrunta și cu asemenea situații și e bine să știm unde să solicitam ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: