Cealaltă jumătate de vis – Monica Ramirez

Cealaltă jumătate de vis – Monica Ramirez

Wow! Deși știu de mult că Monica Ramirez are o imaginație nemărginită și un talent deosebit de a crea povești uimitoare, tot spun „wow” cu gândul la noul roman al autoarei, Cealaltă jumătate de vis. Și chiar un vis a fost și lecturarea acestui roman. Un vis frumos, încărcat cu suspans, cu speranța că personajele vor reuși să dezlege blestemul care face subiectul acestei cărți. Este un roman care ne poartă pe ape și prin vise, din prezent în trecutul îndepărtat, între realitatea noastră, pe care o cunoaștem, și o realitate creată prin blestemul unei mame.

Cealaltă jumătate de vis este un roman excelent, o evadare perfectă din cotidian, cu aterizare directă pe un vas, în mijlocul oceanului. Este o poveste de dragoste pe cât de imposibilă și incredibilă, pe atât de frumoasă.

O iubire imposibilă, realizabilă doar în vis

Petra McFey este o căutătoare de comori, pasionată de navigație de când se știe. A crescut alături de tatăl ei care, la fel, era un căutător de comori, un visător incurabil. Odată cu moartea tatălui său, Petra a rămas cu datorii foarte mari, din cauza cărora riscă să-și piardă nava, Utopia. În speranța de a salva afacerea familiei, își aduce cu ea cei patru frați, și pornesc împreună în căutarea unor comori subacvatice, care să le asigure acoperirea datoriilor.

În timpul unei scufundări, Petra aude vocea unui bărbat dar, când îl caută cu privirea, inițial nu vede pe nimeni. Din discuțiile „imaginare” cu bărbatul, Petra află că acesta este Edmond, căpitanul navei Trident. Atunci când Petra se află în pericol, bărbatul o salvează și, astfel, ea reușește să fie readusă la suprafață și dusă la spital.

Odată întoarsă pe navă, îl vede pe Edmond, care începe să apară tot mai des în preajma ei. Însă, atunci când îi apare în realitate, este nevoit să păstreze distanța, deoarece orice atingere îl seacă de energie. Există un singur mod în care o poate atinge și îi poate arăta lucruri pe care ea nici nu și le-ar fi imaginat: în vis.

Astfel, prin intermediul viselor, Edmond o ajută pe Petra să descopere comorile pe care le căuta de mult. Doar prin găsirea comorilor, Petra poate să salveze Utopia și să-și mențină afacerea-moștenire și, astfel, poate rămâne pe apă.

Între Petra și Edmond răsar repede sentimente de atracție. Totuși, el este o existență dintr-o realitate paralelă, un spectru care i se arată doar ei și care o poate atinge doar în vis.

Blestemul din cealaltă jumătate de vis

Petra află că Edmond trăiește într-o oarecare realitate paralelă, nefiind nici mort, nici viu. În urmă cu 400 de ani, o tragedie în familia lui a făcut ca mama sa să-l blesteme să-și petreacă eternitatea navigând. De atunci, Edmond și echipajul său navighează fără încetare și fără să fie văzuți. Totuși, atunci când căpitanul unei corăbii îi vede, blestemul aduce nenorocire asupra navei căpitanului respectiv.

Blestemul poate fi rupt doar cu ajutorul unei iubiri adevărate, necondiționate. Iar cum Petra a fost a doua femeie care a reușit să-l audă și să-l vadă pe Edmond, acesta speră ca ea să fie cea care va reuși să rupă blestemul și să-l elibereze pe el și pe echipajul său din navigarea neîncetată de secole.

Ce se va întâmpla cu Edmond și Petra și cum vor reuși să facă față diferențelor dintre realitatea noastră și realitatea lor din vis, va trebui să descoperiți citind cartea. Eu chiar v-o recomand cu toată încrederea.

Cealaltă jumătate de vis – un fantasy romantic deosebit de frumos

Cealaltă jumătate de vis este un roman fantasy romantic, pe care l-am savurat din plin. M-a purtat în lumi nebănuite, pe tărâmuri reale și fantastice deopotrivă. Povestea este deosebit de frumoasă, așa cum ne-a obișnuit Monica Ramirez în fiecare dintre romanele ei.

Mi-a plăcut în special personajul principal, Petra, deoarece este modelul de femeie puternică, independentă, sigură pe ea și pe propriile puteri. Este genul de femeie care nu se dă bătută, care luptă cu toate forțele pentru idealurile ei, pentru lucrurile în care crede și pentru persoanele pe care le iubește. Petra este genul de femeie care nu se lasă manipulată sau înfrântă și nu renunță la visele și dorințele ei.

Așadar, dacă vă doriți să citiți o carte deosebită, a cărei acțiune se petrece în cea mai mare parte pe apele Oceanului, vă recomand să citiți Cealaltă jumătate de vis.

Romanul Cealaltă jumătate de vis de Monica Ramirez poate fi comandat de pe site-ul Editurii Up.

4 thoughts on “Cealaltă jumătate de vis – Monica Ramirez

  1. Chiar pare wow, m-ai făcut tare curioasă! Trebuie să citesc și eu cartea, și nu doar asta, autoarea se bucura numai de laude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: