Să ai curajul să îți dorești mai mult – Anca Moraru

Să ai curajul să îți dorești mai mult – Anca Moraru

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte și, chiar și după ce ați terminat-o, să nu știți dacă v-a plăcut sau nu? Cam așa sunt eu acum, în ceea ce privește cartea Să ai curajul să îți dorești mai mult, scrisă de Anca Moraru. Știam că este o carte romantică și mi-am dorit să o citesc tocmai din acest motiv, deoarece a trecut ceva timp de când am citit ultima oară o carte romantică. Este adevărat că romance-ul nu se regăsește tocmai printre genurile mele preferate. Totuși, uneori am nevoie să citesc și astfel de cărți, pentru relaxare. Iar asta chiar am obținut de la carte: relaxare.

Povestea este una drăguță și plină de speranță. Ideea este bună și are potențial. Cartea se citește extrem de repede și te prinde. Am început-o aseară și nu am mai lăsat-o din mână până nu am terminat-o. Este o poveste care se citește dintr-o răsuflare, atât pentru că stârnește curiozitatea, cât și pentru că se bazează mult pe dialog și este scrisă din perspectiva personajului principal.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că povestea este una care pe mine m-a dus cu gândul la o telenovelă. Nefiind un fan al acestui gen de filme, era de așteptat să nu gust din plin o astfel de carte. În plus, am găsit multe greșeli și chiar o inconsecvență privitoare la numele unuia dintre personaje. Poate am înțeles eu greșit, dar am revenit asupra textului și, din ce am înțeles eu, personajul principal, Celeste, avea două prietene. Ei bine, pe una dintre ele o cheamă când Sarah, când Susan.

Povestea unei femei aflate în căutarea iubirii

Celeste Northon este o scriitoare de romance, care însă nu a reușit să aibă parte de iubire în viața reală. La una dintre lansările sale de carte, un bărbat atrăgător intră cu ea în vorbă și o invită la o cafea. La insistențele lui, acceptă, cu toate că prima reacție este să îl refuze, din cauză că este căsătorit. Între ea și Mark începe o relație, iar ea se îndrăgostește și începe să îl iubească.

Mark îi promite că va divorța și că ei vor fi împreună pentru totdeauna. Totuși, după cinci ani în care Celeste i-a fost doar amantă, realitatea o izbește crunt, atunci când își dă seama că Mark nu își va părăsi soția pentru ea.

În speranța că va reuși să-și domolească suferința și să se vindece de trecut, Celeste fuge într-un sat, unde își dorește să se reapuce de scris. Însă acolo, viața îi rezervă alte surprize. Se îndrăgostește din nou, însă iubirea pentru Mark nu a dispărut, astfel că se trezește prinsă într-o iubire trecută și una prezentă.

Oscilând între cei doi bărbați din viața ei, Celeste ajunge să dea cu piciorul iubirii și să sufere din nou. Chiar dacă se îndrăgostește și a treia oară, norocul nu pare să îi surâdă nici de această dată. Așadar, începe să își piardă speranța că își va găsi vreodată iubirea și liniștea și că va reuși să își întemeieze o familie.

Să ai curajul să îți dorești mai mult – un romance simpatic, cu iz de telenovelă

Povestea este drăguță, așa cum am zis și la început. Cartea este perfectă pentru relaxare, este o lectură ușoară și care te ajută să te deconectezi puțin de la cotidian. Recunosc, anumite pasaje din carte chiar m-au întristat. În schimb, mi s-a părut că poveștii îi lipsește sentimentul, cel puțin în cazul meu, modul în care este scrisă cartea nu a reușit să îmi transmită emoția personajului principal, cu excepția acelor câteva scene triste, care chiar m-au mișcat.

Totuși, dacă vă place stilul romance și dacă aveți chef de o poveste simpatică și relaxantă, atunci romanul Să ai curajul să îți dorești mai mult este o alegere bună.

Romanul Să ai curajul să îți dorești mai mult de Anca Moraru se poate achiziționa de pe Libris.

10 thoughts on “Să ai curajul să îți dorești mai mult – Anca Moraru

  1. De fapt, nu ti-a placut, dar ai spus-o intr-un mod atat de dragalas incat nu cred ca autoarea ar putea sa se supere pe tine.
    Am observat demult asta la tine, draga Eva: esti plina de tact si blandete.

  2. Romance ul nu m-a prins și nu o va face, indiferent de autor. Cu toate micile inconveniente, pare o carte drăguță pentru amatorii de gen.

    1. Da, asa este. Si eu cred ca iubitorii genului romance vor gasi cartea foarte buna. Cred ca eu sunt mai pretentioasa cand vine vorba de acest gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: