Trandafirii de mai – Dot Hutchison – Colecționarul #2

trandafirii de mai

Sunt aproape doi ani de când am citit primul volum al seriei Colecționarul, Grădina cu Fluturi. A venit momentul să descopăr continuarea acestei serii thriller. Trandafirii de mai, al doilea volum al seriei, urmărește un alt criminal în serie, însă este legat de primul volum prin personajele sale din FBI și prin faptul că Inara și Bliss – doi dintre Fluturii primului volum – apar și de această dată. La fel ca primul volum, și Trandafirii de mai este încărcat cu suspans și are o poveste dură, nu atât prin imaginile prezentate, cât prin modul de operare al criminalului.

De această dată, povestea se învârte în jurul tinerei Priya. Fata și-a pierdut sora, pe Chavi, în urmă cu cinci ani. Chavi a fost ucisă de un criminal în serie, care atacă doar primăvara. Fiecare dintre victimele sale a fost găsită într-o biserică, iar trupul era înconjurat de un anumit tip de flori – altul pentru fiecare victimă. La scurt timp după moartea lui Chavi, Priya și mama sa încep să se mute periodic, în încercarea de a-și reface viața. Ajunse în Huntington, cele două au impresia că pot trăi liniștite, că au scăpat de criminal.

Asta până când pe treptele casei lor încep să apară buchete de flori. Buchetele sunt lăsate în ordinea în care au fost ucise fetele. Din acel moment, Priya știe că este o chestiune de timp până când va trebui să dea ochii cu criminalul surorii ei. Sau, ar putea anunța FBI-ul și să-i lase să-și facă meseria, cu riscul de a-l pierde iar pe criminal.

Riscuri, decizii și crime nepedepsite se împletesc în Trandafirii de mai

Priya decide să îi anunțe pe cei trei Quantico: polițiștii Eddison, Vic și Ramirez, cu privire la florile pe care le primește. O scrisoare pe care o primește de la Inara o pune pe gânduri. Treptat, cele două fete, ambele victime ale suferinței cauzate de criminali în serie, încep să-și scrie tot ce au pe suflet. Încurajările Inarei o ajută pe Priya să ia decizii care să aducă o finalitate poveștii crimelor cu flori.

Va trebui să citiți cartea pentru a descoperi despre ce este vorba și cum gestionează Priya întreaga situație. Pe parcursul cărții, am avut câteva bănuieli cu privire la potențialul criminal și, deși la un moment-dat am fost aproape convinsă că știu cine este acela, am fost surprinsă la final să descopăr că era cu totul altcineva – cu toate că bănuisem și personajul respectiv. Totuși, povestea care stă în spatele criminalului și identitatea lui reală m-au surprins cu adevărat.

Trandafirii de mai este un thriller foarte bun, care te ține cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului. Povestea îi urmărește pe Priya și mama ei, pe de o parte, și pe echipa de polițiști speciali, de cealaltă parte. Prin intermediul echipei FBI reușim să aflăm și despre fetele Fluturi, protagonistele primului volum al seriei.

Cartea este încărcată de suspans, iar cititorul devine din ce în ce mai curios în legătură cu deznodământul, pe măsură ce florile pe care le primește Priya încep să se apropie de finalul listei. Ce se va întâmpla cu Priya când nu vor mai exista flori din crimele anterioare? Va fi ea următoarea victimă?

Vă recomand să citiți cartea. Dacă ați citit deja primul volum, sunt convinsă că așteptați cu nerăbdare să citiți și acest volum. În schimb, dacă nu ați citit primul volum, chiar vă recomand să le citiți pe ambele, merită.

Trandafirii de mai de Dot Hutchison se poate comanda de pe site-ul Editurii Herg Benet.

8 thoughts on “Trandafirii de mai – Dot Hutchison – Colecționarul #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.