Un bărbat, o fată, o insulă pustie – Volumul 6 – Uirebit

Un bărbat, o fată, o insulă pustie – Volumul 6 – Uirebit

Cred că știți deja cu toții că îmi place tare mult seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie, a lui Uirebit. Am citit primul volum întâmplător, iar de atunci și până în momentul de față, am prins atât de mult drag de Tiberiu, personajul cărții, încât îmi vine greu să cred că în curând se va încheia seria.

Chiar dacă seria urmărește viața lui Tiberiu, povestea este complexă, apar personaje noi în fiecare volum, iar experiențele lui Tiberiu sunt din ce în ce mai diverse și mai diferite față de cele din primele volume. În acest volum, Tiberiu reușește să se apropie de Tabita, astfel că avem ocazia să o cunoaștem mai bine și pe asistenta care l-a terorizat cât timp a fost internat la „spitalul de nebuni”.

Noua viață de la țară îi priește lui Tiberiu, cel puțin la început. Cu timpul, ocaziile tot mai rare de a merge la oraș încep să își pună amprenta asupra stării lui de spirit. În plus, promisiunile pe care i le face Tabitei îl îngrădesc din tot ceea ce îi place să facă.

Totuși, chiar și aflat la țară, ideile îi vin în continuare. Astfel, pentru a-și înmulți banii din bancă, se apucă de tranzacționat pe Forex. Iar de aici începe cu adevărat „nebunia”. Noua sa ocupație nu îi este pe plac Tabitei și, în plus, îi afectează lui Tiberiu modul de gândire și reacțiile față de cei din jur.

Un bărbat, o fată, o insulă pustie – povestea se complică

Pentru a evita să dau spoilere, o să renunț la a povesti prea mult din acest volum. Povestea este deja avansată, astfel că dacă nu ați citit încă volumele anterioare, este indicat să descoperiți detaliile pe parcurs.

În acest volum, povestea se complică. În timp ce primele volume au fost pline de umor și scene care mai de care mai amuzante, de această dată, povestea este mai serioasă și cu scene triste. Totuși, în ciuda acestor scene, povestea se conturează frumos și sunt convinsă că fiecare dintre ele are un rol important în conturarea vieții personajului, astfel încât să îl aducă în punctul de unde a început seria – cu el ajuns pe o insulă pustie.

Finalul celui de-al șaselea volum deschide curiozitatea cititorului spre continuarea seriei. Așadar, și eu abia aștept să văd ce întâmplări îi mai pregătește autorul lui Tiberiu și cum va evolua povestea în continuare.

Dacă încă nu ați citit cărțile autorului, vi le recomand. Sunt perfecte pentru relaxare, iar pe măsură ce avansați în poveste, veți vrea să aflați tot mai mult, să descoperiți totul despre Tiberiu.

Cărțile seriei Un bărbat, o fată, o insulă pustie se găsesc pe site-ul lui Uirebit.

13 thoughts on “Un bărbat, o fată, o insulă pustie – Volumul 6 – Uirebit

 1. Îți mulțumesc pentru frumoasa (și delicata) ta recenzie, Eva!
  Adevărul este că volumul 6 este un pic mai trist, dar poate că este și un pic mai realist.

  Îi invit pe toți cei care văd acest mesaj să intre pe uirebit punct com și să descarce primele 4 volume (gratuit, desigur).

  Vă mulțumesc tuturor și… pe 30 mai urmează și volumul 7 🙂

  1. Cu drag! Da, chiar este realist si a iesit tare bine, chiar daca ai mai renuntat la scenele pline de umor. Abia astept continuarea! 🙂

 2. Trebuie să mă apuc de serie, din fragmentele și recenziile postate concluzionez că e o poveste interesantă, complexa, cameleonica.

  1. @Marius, nu-mi vine să cred că ai început să-mi citești cartea 🙂
   Deci nu mă urăști… psihiatrul meu s-a înșelat 🙂
   O să-l sun chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.