Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor – Anna Noua

Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor – Anna Noua

Ieri a ajuns la noi cartea Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor de Anna Noua, o poveste interesantă, captivantă și utilă pentru copii. Curioase și eu și Denisa cu privire la poveste, aseară ne-am reluat ritualul obișnuit, conform căruia eu îi citesc seara, înainte de culcare. Chiar dacă în ultima perioadă citește ea, povestea aceasta voiam să o aflu și eu, așa că am profitat pentru a petrece timpul așa cum o făceam când Denisa era mai mică.

Am pătruns într-un tărâm de poveste, care a ținut-o pe micuța mea domnișoară captivă și i-a stârnit reacții care m-au impresionat. Deși mă așteptam să descoperim o poveste frumoasă, am rămas surprinsă de impactul pozitiv pe care aceasta l-a avut asupra Denisei. Chiar și azi a pomenit povestea și a continuat să dea diverse exemple bazate pe lecția pe care a desprins-o din carte. Și asta pentru că, da, cartea aceasta este mai mult decât o simplă poveste, este o lecție pentru copii și, îndrăznesc să spun, și pentru părinți.

Ce face Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor?

Clarisse e o micuță domnișoară căreia nu îi place să respecte regulile impuse de părinți, care face mofturi la mâncare și este interesată doar de Telefon, Tabletă, Televizor sau Computer. Într-o dimineață, ea se trezește luată de la masă de către un personaj ciudat, ca o minge cu mâini și picioare. Acesta, pe numele său Supărăciosul, o duce pe Tărâmul Emoțiilor. Îi dă o misiune Clarissei, și anume, să ducă o luptă pentru a salva lumea ei și Tărâmul Emoțiilor, deopotrivă.

Acolo, Supărăciosul îi spune că emoțiile bune au început să dispară, iar treptat, vor începe să dispară și celelalte emoții. Singura emoție care probabil are să rămână existentă este Indiferența. Iar toate acestea se întâmplă din cauza timpului pe care copiii și adulții îl petrec în fața ecranelor de orice fel.

Din acel moment, Clarisse are de dus o luptă grea, de care depinde supraviețuirea emoțiilor și refacerea celor două tărâmuri. O să vă las pe voi să descoperiți în ce constă lupta și care va fi rezultatul acesteia.

O poveste minunată și o lecție pentru cei mici

Povestea este deosebit de frumoasă și este, totodată, o lecție pentru cei mici. În zilele noastre, tehnologia ne-a acaparat viețile, indiferent de vârsta pe care o avem. Oricât le explicăm noi, părinții, copiilor de ce nu este bine să stea prea mult timp cu ochii în ecrane, ei refuză adeseori să ne dea crezare. Limitându-le accesul la tehnologie, ei consideră că le punem piedici în calea bucuriilor pe care le au. Însă, citind această carte, auzind povestea Clarissei pe Tărâmul Emoțiilor, copiii percep altfel întreaga situație.

Descoperind alături de Clarissa motivele pentru care este bine să mai facă și alte activități decât pe cele pe care vor ei, copiii vor înțelege mai bine și vor accepta că totul este spre binele lor și al tuturor, deopotrivă.

Minunata poveste a Clarissei este însoțită de ilustrații foarte frumos realizate, care redau anumite scene din poveste. Coperțile groase protejează foarte bine paginile semi-lucioase și conferă un aspect plăcut cărții. Eu și Denisa recomandăm cartea Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor tuturor celor care au copii.

Cartea Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor de Anna Noua poate fi comandată de aici.

Găsiți informații și pe pagina de Facebook Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor.

6 thoughts on “Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor – Anna Noua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: