Karma-i o zdreanță! – Simona Tănăsescu

karma-i o zdreanță

Cu sau fără să citiți cartea, cred că mulți sunteți de acord cu titlul, nu-i așa? Karma chiar poate fi cea mai mare zdreanță uneori, iar asta o să o descoperiți mai bine în romanul Karma-i o zdreanță!. De la autoarea Simona Tănăsescu am citit în toamnă romanul Mistletoe Magic. Lacrima stejarului, care m-a fermecat de-a dreptul. Am fost sigură, încă de pe atunci, că autoarea scrie bine și are povești minunate de spus celor care își doresc să le citească. Iar cu noul ei roman mi-a și confirmat bănuiala și m-a și cucerit de-a dreptul!

Karma-i o zdreanță! este un roman erotic, care, spre deosebire de alte romane din această categorie, are o poveste foarte bine construită în spatele scenelor de sex. De-a lungul timpului am citit (doar) câteva romane erotice și majoritatea atât erau: erotic și gata. Însă romanul Simonei Tănăsescu este poveste, este un roman bine conturat și închegat care, alături de erotism, abordează teme aproape la fel de tabu ca și sexul: karma, relațiile karmice și reîncarnarea.

Un detaliu pe care țin să-l menționez este și faptul că literatura erotică este extrem de dificil de scris, fiind ușor ca autorul să cadă din erotic în pornografie. În cartea autoarei, însă, se menține doar linia erotică a narațiunii, fără a trece linia fină de demarcare între cele două genuri. Iar acesta este unul dintre aspectele pe care le-am apreciat enorm la acest roman.

Karma-i o zdreanță! – trei părți, trei povești

Romanul este împărțit în trei părți distincte, fiecare având propria sa poveste. În prima parte, acțiunea se petrece în India, în anul 1859. Protagonistul este Sir William Gray, un doctor din Marea Britanie, trimis în India pentru a-și oferi serviciile. Acolo este așteptat de prietenul tatălui său, cu a cărei fiică a copilărit.

Deși logodit, odată ajuns în India, Sir William Gray cade pradă tentațiilor sexuale. De fapt, chiar o astfel de tentație este și cadoul pe care noua gazdă i l-a pregătit la sosire. Totul decurge bine pentru el, până o cunoaște pe prințesa maharajahului, de care se și îndrăgostește. Relația dintre ei este imposibilă, astfel că are de luat o decizie importantă.

Partea a doua a cărții ne duce în București, în anul 2020. Aici, îl avem ca protagonist pe Matteo, un impresar de renume. Tânăr, atrăgător și bogat, Matteo este mereu înconjurat de femei și fiecare seară și-o petrece în compania unei noi cuceriri. Asta până când o cunoaște pe fata de la bar, care are să-i schimbe complet viața. Totuși, secretele din trecut și reputația sa sunt pe punctul de a-i distruge noua relație.

A treia parte ne duce în anul 2330, în Serenissima, Veneția zilelor noastre. Aici, personajul principal este Renna, o tânără de doar 19 ani, pe care o femeie săracă a găsit-o când era nou-născută. Ajunsă la vârsta de 19 ani, este nevoită să dea probă pentru a ajunge curtezană, cu toate că ar face orice să schimbe asta. Lumea în care trăiește este dură, mult diferită de realitatea zilelor noastre, iar iubirea este complet interzisă și ilegală în Serenissima.

O carte excelentă

Karma-i o zdreanță! este o carte extraordinară! Așa cum observați, m-am abținut să vă ofer mai multe detalii despre cele trei povești și asta deoarece orice detaliu în plus ar fi un spoiler și v-ar strica plăcerea de a descoperi voi înșivă povestea în ansamblul ei. Romanul este unul complex și foarte bine conturat, personajele sunt cât se poate de distincte și au caractere puternice. În plus, spre deosebire de alte romane erotice, în acesta personajele sunt ieșite din tiparul standard. Aici, accentul nu este pus pe bogăția personajului sau pe influența sa în societate, ci pe personajul însuși, pe caracterul său și sentimentele pe care le are.

Cu toate că scenele de sex sunt din plin și diverse, povestea pune accentul pe sentimente, pe iubire. În a treia parte, suntem martorii chiar a unor scene de sex ieșite din sfera obișnuitului, având în vedere că acțiunea acestei părți are loc, în mare parte, într-un centru de curtezane. Așadar, dacă sunteți pudici și subiectul sex este un tabu pentru voi, probabil că este o idee să evitați cartea. În schimb, dacă citiți și astfel de cărți, v-o recomand cu toată încrederea. Veți vedea că un roman erotic poate fi cu mult mai mult decât scene de sex.

Fiecare dintre cele trei părți ale romanului este deosebită, atât ca locuri și timp, cât și ca personaje și întâmplări. Totuși, veți descoperi că există o legătură între cele trei povești, una care pe mine m-a surprins. Mie mi-a plăcut maxim romanul Karma-i o zdreanță! și îl recomand cu drag.

O felicit pe autoare pentru curajul de a scrie un astfel de roman, mai ales că se diferențiază atât de mult de primul ei roman!

Romanul Karma-i o zdreanță! de Simona Tănăsescu poate fi cumpărat de pe site-ul Editurii Velvet Story.

6 thoughts on “Karma-i o zdreanță! – Simona Tănăsescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d