Cerberus – Marius Albert Neguț

cerberus

Autorul Marius Albert Neguț ne-a demonstrat, în repetate rânduri, că are un talent de povestitor ieșit din comun, că poate scrie orice gen și cartea va ieși grozav, de fiecare dată. Romanul Cerberus este un roman realist, un thriller rupt parcă din realitatea cotidiană și spun asta deoarece subiectul, oricât de incredibil ar putea părea, este unul de actualitate, unul cu care se confruntă numeroase persoane în zilele noastre. La fel ca și romanele anterioare ale autorului, și Cerberus este un roman care nu îți dă voie să îl lași din mână până nu ai citit și ultimul cuvânt al cărții.

Ca părinte, îți dorești tot binele din lume pentru copilul tău. Îl crești, îl educi și îl protejezi cum știi mai bine, sperând ca nici cel mai mic rău să nu îl atingă vreodată. Cu riscul de a fi considerat prea grijuliu, îl supraveghezi și faci tot ce este necesar pentru a-l ține lângă tine, crezând – naiv, poate – că astfel vei putea să îl ferești de toate relele din lume, de toată oroarea, nebunia și răutatea care există oriunde.

La fel face și Albert, personajul cărții, cu fiica lui, Mara. După ce și-a pierdut soția, Albert își dedică viața fiicei sale și, chiar mai mult, protejării acesteia. Deși trăiesc în Rahova, speră că, fiindu-i apropiat și supraveghind-o cu atenție, va reuși să aibă grijă de ea întotdeauna, că o va feri de pericolele lumii.

Tragedia are loc indiferent de măsurile de precauție luate

Însă, în ciuda tuturor măsurilor de precauție pe care le ia cu privire la fiica sa, un joc al sorții face ca tragedia să se abată asupra liniștii lor. Mara, deși o fată cuminte și educată de tatăl său așa cum se cuvine, cade pradă farmecelor tânărului Milano. Odată ajunsă la vârsta majoratului, se simte din ce în ce mai îngrădită și controlată de tată și, specific adolescenților, caută cu orice preț să se răzvrătească. O și face, fără să se gândească o clipă că deciziile ei îi vor da existența peste cap.

Milano, un băiat de cartier provenit dintr-o familie cu o mamă recăsătorită și frați vitregi, este dispus să îndeplinească ordinele lui Ador, pentru a câștiga suficienți bani încât să își făurească o viață mai bună decât are lângă familia sa.

Deși nu știe de relația fiicei sale, Albert observă schimbarea din comportamentul Marei. Cu toate astea, nu reușește să prevadă întorsătura pe care o vor lua lucrurile și deznodământul venit ca urmare a răcirii relației dintre el și fiica sa. Lumea lui este întoarsă pe dos atunci când descoperă că Mara a dispărut.

Din acest moment, Albert începe căutarea fiicei sale. Bazându-se pe experiența sa de viață, pe cunoștințele sale și pe iubirea puternică pe care numai un părinte o poate simți, Albert riscă totul pentru a-și găsi și salva fiica. Ceea ce va descoperi îi sfâșie inima, însă nu renunță la speranța de a o salva pe Mara, indiferent de riscurile la care se supune pe parcurs.

Cerberus – un roman despre viață, alegeri și decizii, iubire necondiționată și riscuri

Cerberus este un roman care te ține pe jar de la prima la ultima pagină. Acțiunea intensă, alertă, nu îți dă răgaz să îți tragi sufletul, ci tot ce îți dorești este să alergi printre pagini, alături de Albert, în căutarea Marei. Este o carte dură și nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere subiectul abordat. O carte în care suferința și răutatea se împletesc cu inocența și speranța, iubirea răsare în cele mai neașteptate momente, iar devotamentul părintesc este expus într-o poveste de viață pe care nimeni nu și-ar dori să o trăiască.

Cu toate că povestea este dramatică și unele scene sunt dure, mi-a plăcut enorm și această carte a autorului Marius Albert Neguț. Pe mine autorul, prin cărțile sale, m-a convins deja că are talent și poate scrie orice carte. Eu am luat cartea Cerberus de pe Libris și vă recomand să o luați și voi, dacă nu ați citit-o încă. Vă garantez că veți avea parte de o lectură încărcată cu suspans și emoții de tot felul.

Am mai scris despre:

Îngeri rătăciți

Inocența păcatului

Din altă viață. Jurnal de copil

Din altă viață. C.V. de golan

8 thoughts on “Cerberus – Marius Albert Neguț

  1. Mă bucur tare mult că ți-a plăcut Cerberus și îți sunt recunoscător pentru că l-ai citit și, iată, îl recomanzi!
    Mulțumesc!

    1. Cu drag! Voi citi fiecare carte pe care o vei publica si stiu sigur ca nu voi fi dezamagita vreodata. Felicitari pentru inca un roman excelent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.