Rezistența – Ștefan Ciocioi – Volumul 2

rezistența

Seria Cele douăsprezece încuietori. Volumul 2

Despre primul volum al seriei Cele douăsprezece încuietori, Încleștarea epocilor, v-am vorbit recent. A venit rândul celui de-al doilea volum, Rezistența, să îl citesc și să vă povestesc despre el. La fel ca primul volum, și acesta este foarte bine scris, are o poveste complexă și personaje tot mai intrigante, care nu ne dau răgaz să ne plictisim. Și în acest volum avem parte de înfruntări între armatele regatelor și de multă acțiune.

De data aceasta, Eldric apare doar episodic, iar accentul cade pe alte personaje, din Daetria. La începutul volumului, luăm parte la Ziua Conscripției, o zi în care toți cei care își doresc să intre în Legiunea Daetriei dau probe. Cei care reușesc să treacă de aceste probe de luptă, sunt aleși pentru a face parte din armata Daetriei. Aici îi cunoaștem pe Talia, Gareth și Percival Haswel.

Cele trei personaje ne vor însoți pe parcursul acestui volum și ne vor ajuta să descoperim evenimentele care au loc pe teritoriul Daetriei. Prin ochii lor, vom afla despre viața soldaților din armata Zeului de Foc, precum și a oamenilor proveniți din teritoriile distruse de acesta.

Cine sunt cele trei personaje și ce este Rezistența?

Încă de la începutul cărții, atenția cade asupra Taliei. Cine este ea? De ce vrea cu orice preț să se înroleze în Legiunea Daetriei? Din primele rânduri, ne dăm seama că Talia ascunde o poveste, că are o motivație serioasă care a adus-o la Ziua Conscripției.

Nici Gareth nu pare un simplu băiat, venit la Ziua Conscripției din întâmplare. Aparent un simplu om, dar care cunoaște tehnici avansate de luptă, Gareth atrage atenția tuturor. Destul de evaziv în ceea ce-i privește originile și trecutul, descoperim treptat că și Gareth este mai mult decât ceea ce a lăsat să se vadă la început.

Percy, denumit de către toți Trădătorul, deoarece tatăl său a întors armele împotriva propriului Rege, atunci când regatul era sub asediu. Mai mult, Percy era cel care conducea oastea tatălui său în acel moment.

Cei trei devin repede prieteni de nedespărțit, iar la legătura dintre ei contribuie și faptul că sunt repartizați toți trei sub comanda căpitanului Kelsin.

Într-una dintre discuțiile lor, aflăm despre Rezistență, care se presupune a fi o grupare adunată împotriva lui Daeron. Pe parcursul acestui volum, vom descoperi exact ce este Rezistența și cine face parte din ea.

Eldric are de luat decizii tot mai grele

Chiar dacă accentul este, în mare parte, pus pe Daetria și cei trei prieteni, povestea continuă și din perspectiva lui Eldric. Acesta, ajuns rege în Liniera, are de luat decizii tot mai dificile. Daetria continuă expansiunea pe care a început-o în primul volum al seriei, iar Eldric este nevoit să ia măsuri drastice, adeseori, pentru a se asigura că Liniera nu va fi înfrântă în această înfruntare dintre regate.

Relația dintre el și Reanna este tensionată tocmai din cauza acestor decizii pe care le are de luat cu privire la apărarea teritoriului pe care îl conduce. Iar alături de toată această situație destul de dificilă, mai are de descoperit cum și de ce morții revin la viață, precum și să oprească acest proces.

Rezistența – un volum alert, cu situații neprevăzute și suspans

Noul volum al seriei, Rezistența, ne aduce în fața numeroaselor situații neprevăzute, a secretelor din trecut care influențează deciziile din prezent, precum și a jocurilor de rol a diverselor personaje. Trădări, secrete, minciuni și decizii drastice sunt cuvintele-cheie ale acestui volum. Avem parte de suspans și o acțiune alertă, luăm din nou parte la înfruntările armate dintre diverse teritorii și descoperim Rezistența, care are ca scop principal distrugerea Zeului de Foc.

Ce se întâmplă și dacă reușește Rezistența să ducă la îndeplinire acest țel, rămâne să descoperiți citind cartea. Din nou, vă recomand să citiți această serie. Veți fi surprinși plăcut de complexitatea poveștii, de construcția personajelor și de intriga foarte bine conturată.

Volumul Rezistența de Ștefan Ciocioi poate fi comandat de pe site-ul Editurii Up, unde găsiți și pachetul format din primele două volume ale seriei Cele douăsprezece încuietori.

6 thoughts on “Rezistența – Ștefan Ciocioi – Volumul 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.