Cauti locatii unde “cumparam aur pe loc”? Apeleaza la Amanet A.G.S.!

amanet

Fie ca vinzi sau cumperi aur, aceasta activitate este intotdeauna profitabila, deoarece aurul este unul dintre metalele pretioase care nu isi vor pierde niciodata din valoare. La A.G.S. Amanet, clientii au ocazia sa descopere locatii unde sunt servicii de tip locatii unde cumparam aur pe loc.

De ce este ravnit aurul?

Dintotdeauna a fost considerat un metal pretios din care se pot fabrica atat bijuterii, cat si unelte.

Iata cateva curiozitati despre aur:

Aurul si cuprul au fost primele metale descoperite de omenire, acum aproximativ 6000 de ani.

Epoca de aur se suprapune cu epoca de piatra. Astfel, aurul a fost primul metal prelucrat de om. Ca dovezi sunt unele din cele mai vechi artefacte din lume cu vechime de aproximativ 6000 de ani, care au fost descoperite pe teritoriul Bulgariei de astazi.

Aurul de pe Terra provine din meteoritii cazuti acum 200 de milioane de ani.

In epoca moderna, prima bucata de aur a fost descoperita in Carolina de Nord, SUA, in anul 1799. Aceasta cantarea in jur de 8 kg si a fost folosita timp de 3 ani ca opritor de usa! La un moment dat, un bijutier a identificat aceasta bucata de metal care a fost vanduta cu doar 3,50 dolari (sub 1% din adevarata sa valoare). Prima bucata de aur descoperita si folosita ca opritor de usa ar fi valorat azi cel putin 150 mii USD.

Aurul a fost descoperit ulterior pe toate continentele. Astazi, statul cu cel mai mare tezaur de aur din lume este SUA. Aurul este cel mai reciclat metal. 85% din aurul descoperit de-a lungul istoriei inca se afla in folosinta. Cele mai mari rezerve de aur (circa 10 miliarde de tone) se afla in adancurile oceanelor, dar exploatarea cu tehnologiile de astazi este aproape imposibila. Un studiu american arata ca 52.000 de tone de aur se afla inca in pamant si este pe punctul de a fi descoperit si extras. Oceanele contin aproximativ 20 milioane de tone de aur. Aurul este unul dintre cele mai dense si mai grele metale (cel mai greu este osmiul). Este chiar mai greu decat plumbul. Astfel, aurul are o densitate de 19.300 kg/m3. Aurul este un metal comestibil. Conform cercetarilor, acesta nu are efecte negative asupra organismului, ci dimpotriva, contribuie la incetinirea imbatranirii. Orice om contine 0.2 mg de aur in corp, in mare parte, in sange. Frunzele de eucalipt (surse medicinale naturiste) contin mici urme de aur. 7% din aurul folosit in industria electronicelor (calculatoarelor, telefoanelor) ajunge la gunoi.

Cantitatea de aur dintr-o tona de calculatoare este mai mare decat cantitatea de aur in 17 tone de minereu. Aurul curge la propriu in raurile Romaniei. De-a lungul istoriei, din apele Romaniei s-au extras sute de kilograme de metal pretios. In Romania, aurul se gaseste in aluviuni pe majoritatea apelor care izvorasc din muntii Apuseni si din Carpatii Meridionali. Romania este una dintre putinele tari din Europa care detin aceasta resursa pretioasa.

Serviciile unui amanet sunt variate. In primul rand ca poti vinde catre o casa de amanet mai multe tipuri de bunuri: bijuterii din aur, argint, platina, electronice, electrocasnice, masini, dar si pentru faptul ca ofera sume de bani imprumut in schimbul obiectelor lasate pe termen scurt. Pe langa asta, o casa de amanet mai are si multe alte avantaje, descopera-le pe cele mai importante!

Un amanet ofera banii pe loc. Daca te afli intr-o situatie,care te preseaza si nu suporta amanare, atunci o casa de amanet este solutia ideala. Banii se ofera imediat in urma unei evaluari a produselor pe care le lasi, pe baza unui contract facut intre cele doua parti. Evaluarea este transparenta, astfel ca poti obtine raspunsuri la toate intrebarile pe care le ai. Cat costa gramajul de aur ori de argint, care este numarul de carate pe care il au bijuteriile aduse, dar si orice alte neclaritati pe care le poti avea. Bijuteriile si bunurile care nu au fost revendicate de catre proprietarii lor de la casa de amanet sunt oferite pentru vanzare. Inainte de a fi puse in vitrina sunt reconditionate si curatate atunci cand este cazul. Pretul tuturor bijuteriilor pe care casele de amanet le ofera sunt mult mai mici comparativ cu cele practicate de magazinele de bijuterii pentru ca nu se mai ia in calcul pierderea si manopera ele fiind deja facute cand sunt aduse.

Toate casele de amanet care iti respecta specializarea curata foarte bine bijuteriile cu ajutorul solutiilor speciale inainte de a le ofer spre vanzare si atunci cand este cazul le repara daca acestea au si mici defecte, astfel incat sa arate ca noi si sa fie cumparate cu foarte mare incredere.

Sunt numeroase bijuterii care sunt oferite de catre casele de amanet si care sunt marcate cu propria garantie pentru a certifica autenticitatea sau valoarea reprezentata. Un avantaj important dat de cumpararea de bijuterii din aur de la o casa de amanet este faptul ca achizitia reprezinta o investitie foarte inteligenta, in special daca pretul pe care il are aurul este in crestere, iar asta se intampla in ultima vreme si se preconizeaza ca se va mai intampla mult timp de acum incolo.

De asemenea, cumpararea de aur de la amanet este o metoda foarte buna si eficienta prin care poti sa iti schimbi bijuteriile atunci cand te-ai saturat de cele pe care le ai si vrei unele noi sau doar vrei sa dai un refresh cutiei de bijuterii.

Acest articol este un guest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.