De ce inchiriezi o mașină?

mașină

Decizia de a închiria o mașină este luată în funcție de situație, desigur. Voi descrie mai jos cazurile în care este mai potrivit să închiriezi o mașină decât să folosești mașina proprie sau să utilizezi un mijloc de transport în comun.

Atunci când călătorești într-o țară străină mai îndepărtată, este mai eficient să te deplasezi cu avionul; în cazul în care dorești să vizitezi împrejurimile și nu doar orașul în care ai ajuns, poate că este mai eficient să pleci la drum cu o mașină închiriată, pentru a elimina dezavantajele cauzate de mijloacele de transport în comun, anume costul biletelor, mai ales în cazul în care familia este mai numeroasă, găsirea de locuri libere la orele potrivite și adaptarea la un anumit orar de călătorie.

O altă situație în care se ia în calcul închirierea unei mașini este atunci când locuind în străinătate, revii în țara de baștină pentru a vizita familia; pentru mai multă mobilitate și comoditate dedicate familiei, poate că este mai potrivită închirierea unei mașini; când decizi tipul de mașină închiriat, fie te gândești la economie, la o mașină care consumă mai puțin, fie își poți îndeplini dorința de a conduce o mașină inchiriata de lux BMW X5, un automobil pe care nu prea ți-l permiți, dar  la care visezi.

Alte recomandări pentru a închiria o mașină

Pentru o familie numeroasă, care dorește, chiar și în propria țară, să facă o călătorie, atunci, poate este indicat să dețină o mașină mai economică și fiabilă pentru oraș și pentru deplasarea zilnică, iar pentru excursii, pentru una mai spațioasă, poate mai puțin economică, și pentru un portbagaj mai mare, să se apeleze la o firmă de închirieri auto. De ce să achiziționezi pentru deplasări scurte o mașină mare, de familie, să plătești mult pe consumul zilnic de combustibil, când poți să ai una mai economică și mai fiabilă pentru uzul zilnic, iar de 2, 3 ori pe an, când spațiul pentru locuri și bagaje, chiar îți este util, atunci să închiriezi această mașină? Plus că mașinile de închiriat sunt periodic verificate tehnic, destul de noi, și au și supot tehnic, deci nu stai în vacanță, pe drum, cu grija legată de starea tehnică a mașinii.

Acest articol este un guest post

4 thoughts on “De ce inchiriezi o mașină?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.