Imprimanta laser

imprimanta

Atunci când vine vorba despre imprimante, întrebarea care apare este ce fel de imprimantă să achizitionăm: una laser sau una inkjet? La o primă vedere, o imprimantă inkjet pare mai ieftină, în timp ce imprimanta laser pare să fie mult mai scumpă. În realitate, lucrurile ar putea să nu fie chiar așa.

Atunci când achiziționăm o imprimantă, trebuie să avem în vedere fiabilitatea acesteia, cât de des s-ar putea strica; dacă trebuie să cumpărăm un cartuș după fiecare golire a acestuia, atunci imprimanta este chiar scumpă, în schimb dacă putem reumple cartușul și să obținem aceeași calitate a printului, atunci este mai avantajos.

Trebuie să avem în vedere și raportul dintre costul cartușului și numărul de pagini pe care acesta îl printează: dacă, spre exemplu, costul cartușului este mai mic, dar reușești să printezi prea puține pagini și apoi iar trebuie încărcat, atunci și deranjul încărcării frecvente trebuie adăugat la cost. Totuși, dacă nu ai foarte mult de printat, inkjet-ul este o variantă potrivită, singurul dezavantaj fiind acela că se usucă mult mai repede un astfel de cartuș, față de laser.

Un alt element care trebuie analizat este calitatea imprimării: se știe că o imprimantă laser Kyocera fs 1041 are o calitate excelentă a printării, în comparație cu cerneala, iar nuanța culorii se poate schimba, laserul avănd o mult mai bună precizie a culorii.

Spațiul pe care îl ocupă o imprimantă este important; în ultima vreme au apărut imprimante inkjet foarte compacte, ocupă foarte puțin spațiu, spre deosebire de o imprimantă laser care, datorită tehnologiei sale avansate, este și destul de mare.

Ce alte aspecte sunt de luat în considerare pentru a alege imprimanta laser?

Un alt aspect important este acoperirea necesității unei imprimări color; o imprimantă laser este mult mai scumpă color și, de multe ori, o imprimantă inkjet îți poate oferi poze și pagini printate color la o calitate destul de bună, față de o imprimantă laser care ar fi mult mai scumpă și cu o tehnologie complexă în varianta color.

Desigur, cel mai bine ar fi să fie puse în balanță toate avantajele și dezavantajele celor două, în funcție de necesitățile fiecăruia; desigur că, o imprimantă laser poate că ar fi mai bună, mai fiabilă și mai performantă, iar raportul preț calitate mai bun, dar daca vrei să o utilizezi acasă, poate că inkjet-ul ar fi cu mult mai potrivit, față de o companie în care sunt mai multe departamente care utilizează aceeași imprimantă și o folosesc pentru zeci sau sute de pagini pe zi, și unde indisponibilitatea acesteia pentru o zi ar avea impact asupra business-ului; în această situație probabil ar fi mai potrivită o imprimantă laser.

Acest articol este un guest post

4 thoughts on “Imprimanta laser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.