#stămacasă și practicăm activități sportive

activități sportive

Crezi că dacă #stămacasă, trebuie să stai în pat?

Sau vrei dup-o lună-ntreagă să observi că te-ai dublat?

#stămacasă nu înseamnă că nu ne putem mișca.

Poți activități sportive să faci și în casa ta.


Poate îți lipsește sala sau cursurile de dans.

Stai acasă, dar nu-nseamnă, că nu poți să faci un pas.

Poți să mergi pe bicicletă, chiar și dacă stai la bloc.

Dacă stai la curte – bravo! – n-ai motiv să stai pe loc!


Sportul poți să-l practici astăzi chiar oriunde te-ai afla.

De mișcare vrei să faci, nimic nu stă-n calea ta!

Nu uita esența, însă, atunci când te antrenezi:

mai important ca mișcarea este să te hidratezi!


Zilele astea, mai mult ca oricând, este timpul să acordăm mai multă atenție organismului nostru. Faptul că stăm acasă nu înseamnă că trebuie să stăm degeaba, să ne delăsăm și să uităm să ne îngrijim, așa cum o făceam și înainte, sau chiar mai bine. Este momentul perfect să ne îndreptăm atenția spre noi înșine, să lucrăm pentru bunăstarea propriului organism.

Iar pentru a face asta, avem nevoie atât de activitate sportivă, cât și de hidratare corespunzătoare. Activitatea fizică și hidratarea corespunzătoare conlucrează pentru a ne menține corpul sănătos și starea de spirit pozitivă, lucruri de care avem atât de multă nevoie, mai ales în această perioadă!

Ce activități sportive practicăm cât #stămacasă?

Perioada pe care o trăim momentan ne ridică multe situații pe care nu le-am experimentat încă înainte. În special cei care avem copii suntem puși adeseori în dificultate, deoarece trebuie să ne asigurăm că atât noi, cât și copiii, ne menținem starea de sănătate și tonusul în această perioadă. Copiii nu mai pot ieși în parc, la joacă, nu mai au cum să alerge în timpul jocurilor cu alți copii, nu pot urma cursurile de dans sau alte activități sportive pe care le practicau înainte de declararea stării de urgență.

Aceeași situație este și pentru adulți și cu atât mai tare este resimțită de persoanele care înainte aveau abonament la sală sau obișnuiau să meargă la alergat sau cu bicicleta pe trasee lungi.

Personal, însă, consider că trebuie să privim toată această situație ca pe o oportunitate de a învăța să avem un stil de viață sănătos și activ, chiar și stând în casă. Vi se pare aiurea ce zic? Ei bine, aflați că nu este! De când stăm acasă, am descoperit că nu avem nevoie de prea multe lucruri să fim fericiți și că putem să avem activitate fizică și stând în locuința noastră.

Avem o bicicletă de cameră, pe care ne bucurăm să o folosim atât eu, cât și Denisa. Atât cât timpul ne permite, pedalăm pe bicicletă. Chiar dacă lucrez, profit zilnic de câteva minute de pedalat. Iar Denisa, care este la vârsta la care mersul pe bicicleta de cameră poate fi plictisitor, își pornește muzica favorită și, astfel, pedalatul devine o plăcere și o distracție. O altă activitate care îi place în special Denisei este săritul coardei. I-am luat o coardă care numără săriturile, iar acest lucru o motivează să sară cât mai mult, pentru a-și bate propriul record.

Mișcarea fizică necesită hidratare corespunzătoare

Mișcarea este extrem de importantă, mai ales în condițiile în care toate activitățile fizice sunt limitate în această perioadă. Însă, alături de activitățile sportive, hidratarea joacă un rol la fel de important, întotdeauna și în special în timpul și după activitățile sportive.

În această perioadă, când organismul nostru duce o adevărată luptă pentru a se obișnui cu statul în casă, activitățile sportive pe care le practicăm trebuie neapărat însoțite de o hidratare corespunzătoare. Iar o astfel de hidratare este obținută prin apa minerală Stânceni, care are un conținut bogat în minerale, ajutând astfel la o bună funcționare a organismului.

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni este bogată în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu. Datorită conținutului său, aceasta oferă o hidratare optimă și susține buna funcționare a organismului. Apa Stânceni are ca sursă zona protejată Parcul Național Călimani, situată în Carpații Orientali, o zonă ferită de orice sursă de poluare. Rocile vulcanice din această zonă asigură conținutul bogat în minerale al acestei ape.

Apa minerală Stânceni a obținut distincția Gold Award în anul 2019, în cadrul competiției internaționale World Selection. Premiul este o confirmare a calității deosebite pe care o are această apă.

Așadar, nu uitați să practicați activități sportive în această perioadă și să vă hidratați corespunzător, pentru a vă menține organismul sănătos și puternic, indiferent de situație.

Voi ce activități sportive practicați cât timp stați acasă?

8 thoughts on “#stămacasă și practicăm activități sportive

  1. Foarte importante aspecte. Stând la curte, am activitate fizica din plin, mai ales că a venit primăvara. Abia, aștept sa revenim la normal, sa ma pot întoarce la programul de sală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.