Cazul „Vulpea” – Leila Sandra M.

cazul vulpea

Seria Dennis Kayderman

Cartea de față nu a fost prima mea întâlnire cu stilul autoarei Leila Sandra M., însă a fost cea mai plăcută de până acum. Mi-a plăcut și seria I.R.En. (I.R.En. Și M.O.O.N.) și, mai mult, Aviatoarea, însă primul volum al seriei Dennis Kayderman este altceva. Se simte și o evoluție în stilul de scriere al autoarei, sau poate e doar din cauză că romanul este thriller, spre deosebire de celelalte, care sunt SF. Însă, indiferent de cauză, cert este că volumul intitulat Cazul „Vulpea” nu doar mi-a plăcut tare mult, ci m-a surprins plăcut.

Cazul „Vulpea” este exact genul de thriller care te ține în suspans. Am citit cartea dintr-o răsuflare, cu pauză doar cât am dormit. Efectiv, curiozitatea de a descoperi ce se întâmplă nu mi-a dat voie să fac nimic altceva până nu am terminat de citit. Acțiunea este bine închegată, suspansul este la cote maxime, iar personajele sunt parcă rupte din realitate. Dacă sunteți fani thriller, vă asigur că veți găsi cartea aceasta ca fiind foarte interesantă și antrenantă.

Norma, femeia care și-a pierdut memoria                                           

La început o cunoaștem pe Norma, o femeie care și-a pierdut memoria în urma unui accident grav. Odată ce își revine, este externată și lăsată să meargă acasă cu Joe, soțul ei. Însă, cu toate că atât Joe, cât și medicul insistă asupra anumitor detalii referitoare la viața ei cu Joe, Norma nu reușește să își amintească nimic, ba mai mult, nu pare să simtă nimic pentru cel care îi este soț.

La scurt timp după ce se întoarce acasă de la spital, Norma începe să aibă impresia că adevărul îi este ascuns. Totuși, se lămurește repede că Joe nu este bărbatul căruia să-i adreseze întrebări și nici căruia să îi pună vorbele la îndoială.

Cazul „Vulpea” sau când trecutul se reflectă în prezent

Cealaltă perspectivă a cărții îl are ca personaj principal pe detectivul Dennis Kayderman. Soția lui, Emma, a dispărut, iar el este unul dintre detectivii care lucrează la caz. Ancheta îl conduce în orășelul Woodstock, un oraș cu o bogată istorie în cazuri de dispariții și cadavre apărute brusc.

În 1994, în Woodstock au dispărut mai multe femei. După aproape un an de la semnalarea disparițiilor, au început să apară cadavre. Cazul a fost denumit „Vulpea”, însă, în lipsa dovezilor, ancheta a fost încheiată și cazul a fost declarat închis. Dispariția Emmei îi aduce în atenție lui Dennis cazul „Vulpea”.

Are cazul „Vulpea” vreo legătură cu prezentul?

Mai multe detalii despre poveste nu vă ofer, deoarece va trebui să descoperiți singuri ce se întâmplă. Pe mine cartea aceasta m-a ținut cu sufletul la gură, iar sper final chiar am simțit din plin suspansul, adrenalina și emoțiile pe care autoarea le-a indus personajelor.

Cazul „Vulpea” este un thriller deosebit de bun, pe care vi-l recomand și vouă. Eu sunt încântată de poveste și de evoluția care se simte în stilul autoarei. Cu siguranță aștept cu nerăbdare continuarea seriei, pentru că subiectul este unul ofertant și sunt convinsă că autoarea va reuși să creeze noi scenarii pentru detectivul Dennis Kayderman.

Seria Dennis Kayderman. Cazul „Vulpea” de Leila Sandra M. poate fi comandată de pe site-ul Editurii Velvet Story.

11 thoughts on “Cazul „Vulpea” – Leila Sandra M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.