Regatul inocenților. Cartea întâi – Theo Anghel

regatul inocenților

Cu fiecare nouă carte pe care o citesc de la Theo Anghel, încep tot mai mult să cred că ea nu este nici un simplu om, nici un simplu autor, ci o ființă supranaturală, ale cărei cuvinte sunt înzestrate cu magie, pentru a aduce lumi incredibile în ochii cititorilor. Iar faptul că fiecare serie a ei prezintă o nouă lume, deosebită și unică de fiecare dată, îmi întărește această credință. După ce ne-a obișnuit cu recuperatorii de suflete (seria Am murit, din fericire) și demonii (seria Păcatele fiului), a venit momentul să ne surprindă cu o nouă serie inedită, Regatul Inocenților, care ne duce în lumea elfilor.

La început cunoaștem familia Toril, o familie de nobili din statul Arnor. Boierul Ishaan Toril și soția sa, Brinda Toril, aveau 12 copii. Nayan, una dintre fetele familiei, este și personajul principal al cărții. O fată frumoasă, cu un spirit băiețos, care adoră să călărească, însoțită de câinele ei de nădejde. Într-una dintre călătoriile sale, se apropie prea mult de Pădurea de Smarald, singurul loc în care nu au voie să meargă. Acolo, vede cum un mistreț atacă o persoană. Fără să stea pe gânduri, ucide mistrețul și salvează fata, care este rănită grav.

Odată ajunsă cu ea acasă, are parte de o surpriză de proporții: fata salvată este un elf. În urma acestei descoperiri, Nayan și frații ei află că elfii nu doar că există, ci în urmă cu sute de ani, elfii și oamenii conviețuiau în pace și armonie. Însă tot ce a rămas în urma acestei conviețuiri este un tratat de pace, conform căruia niciuna dintre cele două rase nu are voie să pătrundă pe teritoriul celeilalte.

Regatul Inocenților – o poveste magică

Liniștea familiei Toril este ruinată din cauza unui eveniment cât se poate de banal, în aparență. Aro Nadas, băiatul unei familii de nobili, s-a prezentat la familia Toril pentru a o cere de soție pe Yanti, una dintre fetele familiei. Fata însă l-a refuzat brutal, iar refuzul ei a născut ulterior o serie de atacuri indirecte din partea familiei Nadas. Iar de aici începe, cu adevărat, povestea.

Avem parte de acțiune din plin, suspans cât încape și emoții, pe măsură ce viața liniștită a Torililor se destramă sub ochii noștri. Vedem cum, din cauza influenței nobilului Nadas asupra regelui, corectitudinea și cinstea sunt uitate, iar răutatea și răzbunarea sunt susținute exact de cel care trebuia să își protejeze oamenii și să mențină calmul și pacea între locuitorii Erfenorului.

Totuși, să nu credeți că Theo ne ține doar în tărâmul oamenilor. Dimpotrivă, acțiunea curge, iar personajele ajung într-un tărâm de poveste, numit Esrendell și locuit de elfi. Cu măiestria cu care ne-a obișnuit, creează sub ochii noștri un loc magic, pe care îl putem vedea în timp ce citim.

Ca bonus la toată povestea magică pe care a creat-o, Theo a adăugat și o subtilă poveste de dragoste. Astfel, avem un pachet complet de trăiri și emoții pe care să le trăim pe măsură ce descoperim tărâmul magnific al elfilor. Vă recomand să citiți cartea, deoarece vă oferă o bine-venită evadare din cotidian și din lumea în care trăim. Vă asigur că povestea o să vă surprindă în toate modurile posibile.

Cartea întâi a seriei Regatul Inocenților de Theo Anghel se poate comanda pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

8 thoughts on “Regatul inocenților. Cartea întâi – Theo Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: