Alegerea mărimii anvelopei

anvelope

Pentru a alege mărimea potrivită a unei anvelope, trebuie să se ia în calcul mai multe elemente, anume dimensiunea mașinii, pentru o mașină mai mică mărimea anvelopelor va fi diferită față de o mașină mai mare și mai grea. Apoi trebuie să se evalueze viteza cu care se obijnuiește să se ruleze, deoarece la practicarea unor viteze mai mari, este nevoie de niște anvelope mai late, care să aibă o mai bună aderență. Indicele de încărcare este important deoarece este o diferență dacă mașina transportă o familie întreagă sau o singură persoană, sau dacă cu o anumită mașină se transportă marfă. Toate acestea trebuie calculate pentru ca mașina să aibă performanță, pasagerii să fie în siguranță și iar consumul de combustibil să fie cât mai mic.

Aceste informații sunt deja oferite de către producătorii autovehicolului, ceea ce înseamnă că nu se poate greși decizia de achiziționare a anvelopelor potrivite.

Se pot face erori dacă nu se ține cont de recomandarea producătorului; dacă, de exemplu, mașina este proiectată să aibă pneuri Fulda Road Fp de vara de 14 inch iar noi le înlocuim pe acestea cu unele de 17 inci, atunci acest lucru presupune, în primul rând o înălțare a mașinii, caroseria va fi mai ridicată de la sol, viteza maximă va crește, vitezometrul nu va mai funcționa corect iar mașina va accelera mai încet. Prin urmare decizia de a schimba dimensiunea anvelopelor trebuie să se facă doar după recomandările producătorului, așa încât să nu se pună în pericol siguranța pasagerilor iar mașina să nu se defecteze. Niște anvelope neadecvate tipului de mașină poate fi nesigură și chiar ilegală. Doar în situații de urgență se admit alte tipuri de anvelope decât cele recomandate de către producător.

Recomandări pentru a alege mărimea potrivită la anvelope

Toate aceste recomandări se aplică și pentru jantele pe care le achiziționați; prin urmare ceea ce recomandă producătorul este exact ceea ce îi trebuie mașinii pentru a duce pasagerii în siguranță, pentru a consuma cât mai puțin și pentru a nu defecta mașina.

O observație foarte importantă este cea legată de înlocuirea unei anvelope; în situația în care trebuie să înlocuiți o anvelopă, faceți același lucru pentru toate cele patru deoarce fie achiziționați o anvelopă cu fix aceleași calități, deși restul de roți vor fi diferit uzate.

Acest articol este un guest post

4 thoughts on “Alegerea mărimii anvelopei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.