Ethan, cel care am fost – Ali Standish

Ethan, cel care am fost

Deși cartea „Ethan, cel care am fost” de Ali Standish a apărut în colecția Corint Junior a Editurii Corint, am citit-o eu, urmând să o citească și Denisa. De fapt, am surprins-o zilele acestea cu această carte în mână, dar cu siguranță va mai dura până să o citească în întregime. Chiar dacă este o carte recomandată copiilor peste 10 ani, subiectul care stă la baza poveștii este unul trist. Totuși, speranța se ivește pe parcursul poveștii și sunt sigură că un copil chiar are de învățat din această carte, lucruri precum prietenia, compasiunea, iertarea și regăsirea bucuriei de a trăi.

Ethan, cel care am fost este o carte frumoasă, pe care mă bucur că am avut ocazia să o citesc. O carte pentru copii, care poate fi savurată și de către adulți, datorită poveștii sale.

Ethan, cel care am fost – povestea unui băiat care cunoaște suferința prea devreme

Ethan este un băiat de clasa a șaptea, care a învățat mult prea repede ce înseamnă suferința și pierderea unui prieten bun. Împreună cu Kacey, prietena sa de când se știe, făcea multe prostioare demne de orice copil. Erau întotdeauna și peste tot împreună, chiar și în vacanțele cu familia. Iar distracția lor preferată era să se provoace unul pe celălalt să facă diverse lucruri. Tot dintr-o astfel de provocare, prietena sa, Kacey, este pierdută pentru totdeauna.

Neputând suporta suferința lui Ethan, părinții decid să se mute din Boston în Palm Knot, localitatea în care locuiește bunicul matern al lui Ethan. Din momentul accidentului lui Kacey, Ethan se consideră vinovat și la fel îl percep și părinții fetei, care nu vor să mai aibă de a face cu Ethan și familia lui. Însă nu doar Ethan suferă, ci și fratele său, Roddie, care se apropia de un viitor strălucit.

Astfel, Ethan și familia ajung în Palm Knot, unde se străduiesc să o ia de la capăt. Acolo, îi întâmpină bunicul Ike, un bătrânel morocănos, care nu pare să se bucure de venirea familiei în casa lui.

Refacerea vieții

Singurul pe care bunicul Ike pare să îl agreeze în preajma sa este chiar Ethan, pe care îl ia repede sub aripa lui protectoare. La școală, Ethan întâlnește copii noi, iar în timp ce unii dintre ei îl acceptă ca pe noul lor coleg, alții par să vrea să îi facă acomodarea cât mai grea. Asta până apare Coralee, o fată misterioasă, care îi ia apărarea lui Ethan, astfel că între ei doi se naște o nouă prietenie.

Deși rezervat la început cu privire la ideea de a avea o nouă prietenă, Ethan începe să petreacă tot mai mult timp în compania lui Coralee. Ba chiar, în scurt timp, ajung să aibă parte și de aventuri, pe care le păstrează secret, doar pentru ei. Treptat, viața lui Ethan începe să intre pe un făgaș oarecum normal, alături de noua sa prietenă, chiar dacă viața lui de familie pare complet ruinată.

Ce se va întâmpla cu Ethan și care sunt aventurile de care are parte în Palm Knot vă las pe voi să descoperiți. Dacă aveți copii, cartea „Ethan, cel care am fost” este de luat în considerare pentru lectura lor. Totuși, îmi susțin părerea că și adulții o pot citi. Pentru noi, este o carte frumoasă, ușoară, care se citește repede. Iar pentru copii, cu siguranță este o carte din care au câteva lucruri importante de învățat.

Cartea „Ethan, cel care am fost” de Ali Standish se poate cumpăra de pe site-ul Corint Junior.

6 thoughts on “Ethan, cel care am fost – Ali Standish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.