Pantofii Sneakers

sneakers

În ultima vreme, tot mai des, se vorbește și este în tendințe termenul de sneakers pentru încălțăminte; acest termen se referă la o încălțăminte sport care are o talpă de cauciuc.

Această denumire vine de la faptul că acești pantofi scot un anumit zgomot atunci când se calcă cu ei pe o suprafață mai tare și se referă la imposibilitatea de a te furișa în spatele unei persoane fără a fi auzit, atunci când ești încălțat cu o astfel încălțăminte.

Există o mulțime de producători de pantofi sneakers Tamaris, fiecare destinat unui anumit tip de sport, dar mulți dintre ei sunt utilizați și pentru stradă, având design, stil și colorit diversificate. Sunt creați unii pentru maraton, dans, jogging, gimnastică și fotbal, aproape pentru toate tipurile de sport.

Cum alegi pantofii Sneakers?

La alegerea unui anumit tip de sneakers, contează atât sportul la care va fi folosit, dar și alte elemente: lungimea pantofului, care trebuie să fie diferită față de pantofii eleganți, astfel, trebuie să fie o jumatate de deget pe lățime între degetul mare și peretele din față al pantofului pentru a fi mai comozi și a oferi libertate de mișcare.

Contează și cât de mult rezistă un pantof, iar atunci când ne referim la rezistență, contează și faptul că după o perioadă îndelungată de purtare, de câteva luni, aceștia, este posibil, chiar și pe interior, să se mai uzeze și să deranjeze piciorul; dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că încălțămintea s-a uzat, chiar dacă este încă frumoasă la exterior.

Dar cel mai important element este cum te simți din primul moment: dacă din momentul în care probezi pantoful, simți că ceva te jenează, atunci cu siguranță că, purtând permanent pantoful, acesta te va deranja și mai mult; cel mai bine este să ții cont de mărime și din primul moment să te simți confortabil; de asemenea, dacă o anumită marcă pe care ai purtat-o în trecut te-a mulțumit, atunci probabil că ar fi bine să mergi pe același producător, fiind posibil ca acel calapod să ți se potrivească.

Cum să alegi mărimea potrivită?

Concluzia este că trebuie să vă simți confortabil în pantofii sport pe care îi purtați, indiferent de marca acestora și că un preț mare al unor pantofi sneakers nu indică o calitate mai bună și un confort mai mare față de unii ceva mai ieftini, trebuie doar să probați sau să vă masurați bine piciorul.

Măsurarea piciorului se poate face corect așezând talpa pe o foaie, trasând cu un instrument de scris marginile tălpii și apoi măsurând piciorul din vârful degetului cel mare până la călcâi. Apoi se ia dimensiunea și se caută corespondentul în mărimea potrivită. Nu uitați și de toleranța de jumătate de deget mare culcat la pantofii de sport.

Acest articol este un guest post

2 thoughts on “Pantofii Sneakers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.