Un bărbat, o fată, o insulă pustie. Vol. 5 – Uirebit

Un bărbat, o fată, o insulă pustie. Vol. 5 – Uirebit

Cred că v-am mai spus cu câtă nerăbdare aștept fiecare nou volum din seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie, a lui Uirebit. Norocul meu este că autorul se ține serios de treabă și scrie destul de repede, astfel că la ultimele volume nu am avut de așteptat chiar atât de mult între citiri. (Mulțumesc, Uirebit, că îmi oferi privilegiul de a citi fiecare nou volum imediat ce e gata scris!)

Din acest volum, ați avut și voi ocazia să citiți câteva fragmente pe blog, pe care autorul a decis să le împărtășească înainte de a termina de scris cartea. Dacă încă nu le-ați citit, o puteți face acum. Le găsiți aici, aici și aici.

Unul dintre lucrurile pe care le apreciez este faptul că se simte evoluția autorului de la un volum la celălalt. La fel evoluează și povestea, și personajele. Spre deosebire de volumele anterioare, cel de-al cincilea mi s-a părut mai profund, mai centrat pe sentimente sincere și puternice, un lucru destul de nou pentru Tiberiu, personajul principal.

La fel ca în volumele anterioare, avem parte de un cocktail de trăiri, de la amuzament și bucurie, la tristețe și suferință. Și vă asigur că Uirebit nu a fost deloc blând cu cititorii săi, în unele scene, nesfiindu-se din a crea situații care îi pun cititorului un nod în gât. Ba chiar aș zice că au fost câteva astfel de situații, în special în a doua jumătate a cărții.

Tiberiu, un bărbat între două femei: Lulu și Tabita

Așa cum ne-a obișnuit, Tiberiu rareori este singur. După despărțirea de Sofia, suferă enorm, însă găsește destul de repede o înlocuitoare: Lulu. Relația lor pare Raiul pe Pământ, până când Lulu își dă arama pe față. Iar atunci, Tiberiu își îndreaptă atenția spre un personaj pe care îl știm de ceva vreme: Tabita.

Trebuie să recunosc că am prins mare drag de Tabita, deși la începutul seriei părea un fel de „Bau-bau”. De data aceasta, avem ocazia să o descoperim cu adevărat, așa cum este ea în afara spitalului, în viața de zi cu zi. Și vă asigur că avem multe de aflat despre ea! Tabita chiar are o poveste de viață care merită descoperită, iar datorită lui Tiberiu, putem să o aflăm.

Așa cum ne-a obișnuit, autorul inserează și capitole în care apare Tiberiu cu Eva pe insulă. Din discuțiile lor din acest volum, am ajuns să mă întreb dacă nu cumva vom avea ocazia să aflăm și povestea de viață a Evei, pentru că mi se pare că și ea ar avea câteva lucruri interesante de spus.

Mai multe informații despre acțiunea volumului 5 nu vă ofer, pentru că ar fi spoilere, dacă nu ați citit volumele anterioare încă. Vă spun doar atât: deși mi-a plăcut seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie încă de la primul volum, cu fiecare nou volum o îndrăgesc tot mai mult și devin tot mai curioasă de continuare. Îndemnul meu este să citiți seria.

Găsiți primele patru volume pe site-ul autorului Uirebit, iar volumul 5 va fi și el disponibil în curând.

8 thoughts on “Un bărbat, o fată, o insulă pustie. Vol. 5 – Uirebit

  1. Draga Eva, ai perfecta dreptate in legatura cu evolutia stilului meu de la un volum la altul.
    Simt asta si e un semn al naibii de bun. Imagineaza-ti cat de bine o sa fie scris volumul 8 (ultimul din serie).
    Iti multumesc pentru generoasa ta recenzie. Chiar simt ca esti o gura de oxigen pentru mine!

    1. Multumesc! Eva tace, nu zice nimic despre viata ei… cel putin inca. Adica, mai arunca ea cate un “hint”, dar atat, nu da detalii. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: