Serile cu puzzle îmi oferă timp cu fetița mea

puzzle

Toată ziua am lucrat!

Am scris, am și învățat,

lecțiile ne-am făcut

că am vrut, că nu am vrut.

Am citit, am mai mâncat

și seara am apucat.

Nu-i ora să ne culcăm,

ci timpul să ne jucăm!

Puzzle-ul e pregătit,

ne apucăm de „muncit”.

Piesele întâi sortăm,

la loc să le așezăm.

Râdem, ne maimuțărim,

dar din joc nu ne oprim.

Încet, totul e-aranjat.

Puzzle-ul e terminat!

Cu toții trăim o perioadă ciudată, să spun așa. Dintr-odată, ne-am trezit prinși în locuințe, fără libertatea de a mai ieși ca înainte sau de a ne continua rutina zilnică. În timp ce unii văd toată situația asta ca pe un lucru negativ, eu găsesc în fiecare zi tot mai multă bucurie din faptul că stăm acasă. Pentru mine, această perioadă a fost una propice pentru a învăța să îi acord mai mult timp fiicei mele.

Lucrez de acasă de aproape 7 ani și, cu toate că mulți spun „vai, dar ce bine că stai mereu cu fiica ta!”, eu știu că lucrurile sunt fix pe dos. Lucrând de acasă, nu am un program fix, ceea ce înseamnă că adeseori mă prinde miezul nopții lucrând. Ei bine, de când toată lumea stă acasă, am învățat să îmi restabilesc prioritățile.

Serile cu puzzle îmi oferă timp cu fetița mea

Așadar, de când a început toată nebunia asta, mi-am dat seama că lucrul, banii, alergătura continuă nu îți oferă nici pe de parte satisfacția pe care ți-o oferă bucuria de pe fața copilului, atunci când te joci cu el. Acum, să nu vă imaginați că înainte nu mă jucam niciodată cu fetița mea, doar că apucam foarte rar să îmi fac timp pentru joacă. O îngrijeam, seara aveam întotdeauna rutina de a-i citi înainte de culcare sau uneori să ne jucăm Fazan sau altele asemenea, care se pot juca în pat, chiar înainte de somn. Acum, însă, am început să îi dedic fiecare seară și zi de weekend.

Iar ocupația noastră preferată a devenit să facem puzzle. Astfel, în fiecare seară, când consider că am terminat lucrul pe ziua respectivă, ne aducem puzzle-ul și ne apucăm de treabă. Pornim muzica – alături de alte piese vechi, întotdeauna Queen – și începe distracția.

puzzle

Norocul nostru a fost că am mai avut prin casă câteva puzzle-uri de care nu am avut timp înainte. Chiar am reușit să terminăm într-o singură seară un puzzle cu Frozen, de 500 de piese, pe care Denisa l-a primit de Crăciun de la unul dintre frații mei. Am început unul de 1000 de piese, model cu pisici, însă faptul că e cam monocrom ne cam dă de furcă și l-am abandonat temporar.

Totuși, făcând puzzle în fiecare zi, am realizat că începem să rămânem fără puzzle-uri noi. De aceea, am și căutat site-uri unde se vând puzzle-uri online, pentru a ne reface „stocul”. Așa am dat peste eToys, un magazin de jucării online unde se găsesc jucării originale de la branduri cunoscute. Noi am aruncat o privire peste puzzle-uri și acum ne gândim pe care să le adăugăm în coșul de cumpărături.

Trucuri pentru a realiza puzzle

La final, m-am gândit să vă spun și vouă cum procedăm noi pentru a face puzzle. Nouă ne place ca totul să fie cât mai ordonat și să ne putem relua puzzle-ul de unde l-am lăsat cu o seară în urmă, iar pentru asta avem nevoie de un „placaj” pe care să facem puzzle-ul și să îl putem transporta în altă cameră, având în vedere că pisicile stau în cameră cu noi și ne-ar distruge puzzle-ul până dimineața.

  1. Verific dimensiunea pe care o va avea modelul ales când va fi terminat, pentru a ști cât de mare trebuie să fie cartonul pe care îl vom folosi.
  2. Ultima oară, am desfăcut o cutie mare în care primisem un colet și am tăiat cartonul în două bucăți egale, ceea ce ne-a oferit carton pentru două puzzle-uri mari, din 1000 de piese fiecare. Am „îmbrăcat” cartonul cu foaie albă.
  3. Desfacem puzzle-ul și alegem din cutie toate piesele care formează marginile imaginii. Le așezăm pe cartonul pregătit la pasul 2.
  4. Începem puzzle-ul prin îmbinarea marginilor. Odată ce acestea sunt așezate, mi se pare mult mai ușor să facem puzzle-ul.
  5. Continuăm să asamblăm piesele, în funcție de cum considerăm. La unele modele, ni s-a părut mai ușor să începem dinspre mijloc înspre exterior și asta ne-a ajutat să punem totul cap la cap.

La final, sperăm doar să avem răbdare și îndemânare pentru a îmbina toate piesele astfel încât să obținem imaginea finită. Pentru noi, să facem puzzle-uri împreună, în timp ce din boxe răsună piesele trupei Queen, este cea mai bună metodă de relaxare și de petrecere a timpului împreună.

Voi obișnuiți să faceți puzzle? Ce alte jocuri practicați seara, împreună cu copiii voștri?

12 thoughts on “Serile cu puzzle îmi oferă timp cu fetița mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.