În ritmul inimii – Mark Burnell

în ritmul inimii

De fiecare dată când văd un thriller, ceva mă atrage să îl citesc. La fel a fost și cu romanul „În ritmul inimii”, a cărui descriere mi-a atras atenția. A durat puțin cam mult să îl citesc, însă mi-a plăcut povestea. Acțiunea este interesantă, chiar dacă modul de scriere este ușor static. Mi-ar fi plăcut ca finalul să fie mai clar, eroina chiar merita să aibă parte de un final pe măsura poveștii sale.

Povestea unei tragedii

Stephanie Patrick a fost întotdeauna rebela familiei. Atunci când familia a decis să facă o excursie, Stephanie găsește pretext să nu participe, astfel că ea nu urcă în avion. Însă aeronava în care se afla familia ei este distrusă într-un accident aviatic. Moartea familiei sale îi dă complet viața peste cap și, astfel, Stephanie ajunge să se prostitueze.

Tocmai când viața ei este într-un declin continuu, apare un jurnalist care îi spune că avionul în care i-a murit familia nu a suferit un simplu accident aviatic, ci a fost ținta unui atac terorist. Deși sceptică la început, Stephanie începe să îl creadă pe Proctor. Informațiile pe care a reușit el să le adune o conduce pe Stephanie spre o posibilă pistă pentru găsirea teroristului care a pus la cale atacul aeronavei.

Lucrurile se complică pentru ea, până în momentul în care este recrutată de către Alexander, șeful Magenta House, pentru a fi mercenar. Miza este una cât se poate de mare: în schimbul acceptării misiunilor pe care i le dă Magenta House, Stephanie va avea șansa să îl înfrunte pe criminalul părinților ei.

Cum va decurge totul și dacă va reuși să descopere adevărul privind accidentul aviatic rămâne să descoperiți, citind cartea.

În ritmul inimii – evoluția unei femei

Întreaga acțiune o are la bază pe Stephanie, care de-a lungul poveștii își schimbă identitatea pentru a se plia pe misiunile pe care le are. De la fata răzvrătită, la prostituata fără sentimente și la mercenarul cu sânge rece, suntem martorii evoluției ei. Dintr-o femeie care depinde de „peștele” ei până la femeia independentă, care minte cu nonșalanță și își creează propriile planuri, vedem cum viața o schimbă pe Stephanie. În ciuda greutăților pe care le înfruntă, a decăderii pe care a suferit-o timp de ani de zile, ea reușește să renască precum un Phoenix, mai puternică și mai încrezătoare.

Dincolo de acțiunea în sine, este interesant de văzut modul în care evoluează personajul. În ciuda vieții pe care a ales-o și a modului în care trăiește, Stephanie este un personaj pe care ajungi să îl îndrăgești, este personajul care atrage empatia cititorului. Ajungi să îți dorești să o vezi tot mai puternică și învingătoare. Îți dorești să rezolve situația cu trecutul și să se bucure de un viitor frumos.

Chiar dacă acest roman nu are o acțiune intensă și antrenantă, părerea mea este că merită citit. Subiectul este bun, iar modul în care autorul a construit personajul principal este grozav.

Romanul „În ritmul inimii” de Mark Burnell se găsește pe site-ul Editurii Corint.

10 thoughts on “În ritmul inimii – Mark Burnell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: