5 Alimente care îți pot îmbunătăți starea… și te pot face fericit!

alimente

Depresia este boala secolului… și deși multă lume o pune pe seama stresului vieții cotidiene, realitatea este că un rol important în apariția stărilor negative îl ocupă și alimentația. Un vechi proverb spune că „suntem ceea ce mâncăm”. Dar câte din lucrurile pe care le mâncăm mai sunt, cu adevărat, ce erau odată? Acum totul este procesat, chimic, îmbunătățit artificial sau modificat genetic.

Așadar, când totul este atât de toxic, e firesc ca și mintea noastră să se întunece. Totuși, studiile recente au demonstrat că încă mai există alimente care chiar dacă nu sunt neapărat bio, își păstrează proprietățile curative și pot acționa ca anxiolitice și / sau antidepresive. Dintre acestea, cele mai la bune și mai accesibile sunt:

1. Ciocolata neagră

Știți „mitul” femeii care în perioada menstruală consumă ciocolată pentru a se simți bine? Nu este un moft. Este adevărat! Ciocolata neagră este bogată în magneziu, motiv pentru care ajută la detensionarea mușchilor, la relaxare și la reducerea anxietății. Ciocolata neagră mai conține și feniletilamină – o substanță chimică pe care creierul o produce de obicei când este îndrăgostit. Aceasta are puterea de a comanda creierului să elibereze endorfine. Așadar, dacă ești trist… consumă ciocolată neagră!

2. Supa de pui cu tăiței

Supa de pui este cunoscută pentru vindecarea răcelilor și a gripei. Puiul este bogat în vitamina B12 care ajută la calmarea durerilor, în timp ce lichidul fierbinte bogat în vitamine, proteine și fibre îmbunătățește starea de spirit și crește energia. Iar tăițeii… ei bine, sunt gustoși! 

3. Nucile

Nucile sunt ideale pentru îmbunătățirea stării de spirit, în mod deosebit datorită conținutului de vitamine B. Acestea ajută la menținerea unei stări de spirit echilibrate, combătând totodată oboseala, anxietatea, stresul, tensiunea și starea de iritabilitate. Mai mult, nucile sunt bogate în Omega 3 care ajută creierul să funcționeze corect și are puterea de a îndepărta depresia.

4. Avocado

Avocado conține triptofan – un aminoacid esențial, utilizat de creier pentru producerea serotoniei (neurotransmițătorul sistemului nervos central responsabil de starea de bine). Și, odată cu îmbunătățirea stării generale, consumând avocado îți protejezi și părul, pielea și unghiile!

5. Bananele

Toți avem măcar o dată la ceva timp o poftă de ceva dulce. Este modul organismului de a-și cere aportul glucidic. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să ne îndopăm cu zahăr! Este suficient să mâncăm o banană și am împușcat mai mulți iepuri dintr-o lovitură! Bananele sunt considerate un aliment cu un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că sunt foarte bune inclusiv pentru diabetici. Mai mult, ele sunt o veritabilă sursă de potasiu – care contribuie la reducerea simptomelor stresului și depresiei!

Așadar, nu uita că natura îți este aliată și un regim de viață sănătos poate compensa pentru tot ceea ce nu putem evita în rest. Natura este cel mai bun aliat al nostru, așa că dacă vrei să știi mai multe despre cum să fii sănătos și fericit în mod natural, te aștept pe blogul meu cu remedii naturiste și leacuri băbești… TESTATE: https://www.sunt-sanatos.ro!

Sursa foto: pinterest.com

Articol scris de Elena Vlad în campania „Să citim de bine!”.

12 thoughts on “5 Alimente care îți pot îmbunătăți starea… și te pot face fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.