Viața în timpul Coronavirusului

Viața în timpul Coronavirusului

Teama colectivă trezită de epidemia coronavirusului (Covid-19) ar putea deveni o adevărată lecție de viață pentru întreaga umanitate. Datorită acestui virus am dobândit în doar câteva zile măsura vulnerabilității vieții.

Și, totodată, ne dăm seama că bogăția și știința lumii nu pot împiedica dușmanii invizibili pentru ochi, dar letali, care amenință populația mondială.

Viața în timpul Coronavirusului ne face să ne oprim, pentru că am înțeles că doar o oprire forțată a existențelor noastre frenetice poate învinge dusmanul ,,coronavirus”.

Viața în vremea Coronavirusului ne face să ne rugăm, pentru că redescoperim tăcerea și interioritatea, învățând să ne ascultăm pe noi înșine și lumea din jurul nostru.

Viața în timpul Coronavirusului te face să iubești, pentru că înțelegem că toți suntem interconectați și nimeni nu se poate salva, bogați sau săraci, suntem toți egali în fața acestui dușman invizibil.

Viața pe vremea Coronavirusului ne face să iubim mai mult viata, pentru că ne-am dat seama că ni s-a dat un cadou unic, imens, irepetabil, frumos și extrem de fragil: existența noastră scurtă pe aceasta Planetă.

Viața pe vremea Coronavirusului ne învață să trăim din plin orice secundă, ca și cum ar fi ultima, să dăm importanță la orice ne înconjoară: la familia noastră, la toți cei dragi nouă, la grădina din jurul casei, la plimbările prin parc, la cina cu prietenii, vizita la un muzeu,timpul petrecut la țară la bunici, glasul copiilor noștri, zâmbetul persoanei iubitei.

Viața pe vremea Coronavirusului ne-a demonstrat că în această epocă modernă, unde s-au făcut descoperiri uluitoare și avem tehnologii super permormante, nimic din toate acestea nu pot opri dușmanul invizibil ,,coronavirus”.

Niciodată lumea nu părea atât de mică și fragilă, și în câteva zile , o ,,gripă” a devenit o armă mortală, care a pus în pericol economia globală si a agitat bursele din întreaga lume.

Cine știe, chiar și acesta nu este un antidot al răului, considerând și faptul că probabil: „se teme de căldură”. Pe scurt, să o trăim ca pe o ocazie propice pentru a reflecta asupra sensului călătoriei noastre pe această planetă minunată și, chiar mai mult, la aterizarea ei, care în orice caz este marcată dincolo de coronavirus. Știu două alternative: fie nimic, fie viață, iar eu am optat pentru a doua.

Dar viața în vremea Coronavirusului ne dă si o speranță, pentru că avem încredere în faptul că în curând totul va trece și va fi doar o amintire pe care o vom transmite generatiilor viitoare . Poate acum este timpul să ne întoarcem să credem într-o lume mai bună, mai dreaptă și mai umană.

Guest post scris de Maria Bîrsan, o româncă stabilită în Italia, pentru campania Să citim de bine!. Articolul este o reflecție scrisă în direct din una din zonele cele mai afectate cu coronavirus din Italia.

6 thoughts on “Viața în timpul Coronavirusului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: