Limonada cu turmeric – Beneficii pentru sănătate și cum se face!

limonadă cu turmeric

Turmericul este printre multele alimente care sunt bune atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătate. Turmericul, cu nuanța sa galben-portocaliu, este o rădăcină vibrantă și inspirată pe care o putem integra în dieta noastră. Deși rădăcina de turmeric este inclusă în multe rețete indiene și asiatice, dacă nu sunteți familiarizat cu turmericul, poate părea intimidant să îl includeți în alimentația voastră în alte moduri. Cu toate acestea, poate fi la fel de ușor precum crearea unei băuturi simple, răcoritoare, cum ar fi limonada.

Citește acest articol și descoperă o imagine de ansamblu asupra beneficiilor pentru sănătate ale turmericului și obține o rețetă pentru o limonadă nutritivă și delicioasă de turmeric!

Câteva lucruri despre Turmeric

Turmericul a fost folosit în mod tradițional în mâncărurile indiene și este foarte cunoscut în Occident ca și componentă galbenă în pulberile de curry premade. Deși este adesea văzut sub formă de pulbere în această parte a lumii, turmericul crește ca rădăcină și este o rudă a ghimbirului.

Turmericul este bogat în beneficii pentru sănătate, și anume, proprietățile sale de sprijin ca antiinflamator (sursa, cartea – Murray, Pizzorno, & Pizzorno, 2006).

Am beneficiat personal de utilizarea turmericului în rețete pentru a calma inflamația din corpul meu, în special la nivelul articulațiilor. Condimentul auriu a fost folosit în mod tradițional în India de sute de ani pentru a remedia o gamă largă de afecțiuni (sursa, cartea – Rathaur, Raja, Ramteke și John, 2012). Turmericul oferă multe beneficii pentru sănătate, cu toate acestea, faptul că este antiinflamator este poate cel mai cunoscut. Potrivit lui Rathaur și colab. (2012), turmericul poate ajuta la ușurarea problemelor de sănătate, cum ar fi bursita, artrita, durerile de spate și inflamația generală în organism. Turmericul reduce inflamația prin scăderea nivelului de histamină, creșterea producției de cortizon natural și prin inhibarea citokinei, o genă inflamatorie (Rathaur și colab., 2012).

Cum se face o limonadă rece și gustoasă de turmeric?

Rețetă cu limonadă de curcuma

Această băutură gustoasă și răcoritoare vă ajută la integrarea beneficiilor pentru sănătate ale turmericului într-o zi însorită de vară, dar și pentru a vă ajuta sistemul imunitar!

INGREDIENTE NECESARE

2 căni de apă

2 căni de cuburi de gheață

2 linguri de mentă proaspătă sau busuioc

3 lămâi proaspăt stoarse

2 lingurițe de pulbere de turmeric

1 linguriță de sirop de arțar (sau mai mult, după gust)

1 sau 2 ardei iute măcinat.

INDICATII PENTRU PREPARARE

Tocați menta sau busuiocul.

Stoarceți lămâile.

Amestecați cu restul ingredientelor într-un blender.

Sucul se toarnă în căni peste gheață și se adaugă puțină mentă proaspătă și o felie de lămâie.

Bucurați-vă alături de familie într-o zi caldă.

Sper să încercați rețeta și să vă placă!

Material realizat cu ajutorul nutriționistului, Chițoiu Mihai, de la mediculdegardă.ro

6 thoughts on “Limonada cu turmeric – Beneficii pentru sănătate și cum se face!

  1. Am citit despre el, dar în sectorul pentru frumusețe. Dar și limonada pare bună și sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.