Ultimul avanpost. Vol. 4: Revoluții – Lavinia Călina

revoluții

Am volumul al patrulea al seriei Ultimul Avanpost, Revoluții, de ceva vreme dar recunosc că în mod voit am amânat lecturarea lui. De ce? Pentru că Ultimul avanpost este una dintre seriile mele de suflet și mi-a venit destul de greu să mă despart de ea, după atât de mult timp de când am citit primele volume. Cărțile Laviniei Călina au fost pentru mine deschizătoare de drumuri, mai exact, cu seriile ei am început să citesc distopie și să-i dau de gust.

Însă, chiar și după ce am citit atâtea alte cărți, atâția alți autori, români și străini deopotrivă, Lavinia Călina rămâne, fără îndoială, una dintre autorii mei preferați. Iar modul în care a încheiat această serie m-a convins, încă o dată, că își merită locul în topul autorilor pe care îi voi citi mereu cu drag.

După toate încercările prin care a trecut Dia în volumele Ultimul avanpost, Vânătoarea și Renașterea, este timpul să o însoțim în ultimele sale aventuri. Pe măsură ce ne apropiem de finalul seriei, lucrurile se complică, adversarii devin și mai de temut, nu mai putem avea încredere în nimeni, iar suspansul atinge cote maxime.

Revoluții – un final de serie plin de acțiune

Dia este împinsă de circumstanțe să se alieze cu cel care îi este dușman, fostul ei logodnic, Alex. Deși încă îl urăște și tot ce își dorește este să se răzbune pe el, Diane este nevoită să aleagă răul cel mai mic. De cealaltă parte sunt Emil cu Eva, care îi vânează pe Diane, Alex, Dan și ceilalți aliați ai lor.

Volumul începe în forță și ne ține în suspans cu fiecare pagină. O să evit să dau prea multe detalii despre acțiunea în sine, pentru că dacă nu ați citit încă volumele anterioare, orice detaliu pe care l-aș da ar putea deveni spoiler. Așadar, mă rezum la a vă spune că acțiunea este intensă, Diane are parte de nenumărate încercări și în acest volum și are parte de cel puțin la fel de multă suferință ca în volumele anterioare.

Totuși, Dia este o femeie puternică și inteligentă, determinată să își atingă scopurile, indiferent de sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru asta. Însă nici adversarii ei nu sunt chiar ușor de învins, având la îndemână mijloacele necesare pentru a-i face rău Dianei.

Lupta pentru putere

În acest volum, Emil și Eva plănuiesc o lovitură care are să-l îndepărteze pe Alex de la putere și să le ofere lor conducerea Regatului României. Astfel, începe o luptă indirectă între Emil și Eva pe de o parte, și Alex pe de altă parte. Iar în înfruntarea dintre ei, Diane este prinsă la mijloc și obligată să se protejeze atât pe ea, cât și pe cei dragi. În plus, deciziile pe care le ia sunt menite să salveze Regatul României de asupritori care vin cu gânduri cât se poate de periculoase pentru populație.

Pe parcursul volumului Revoluții, avem parte de răsturnări de situație, trădări și un gram de iubire, rătăcită printre toate răutățile și luptele care au loc. În opinia mea, Revoluții este un final de serie excelent, exact așa cum merita seria Ultimul Avanpost. Vă recomand și vouă seria dacă nu ați citit-o. Sunt convinsă să o să vă pună pe gânduri, deoarece Lavinia a scris o distopie care nici măcar nu pare atât de imposibil de a deveni realitate cândva.

Volumul Revoluții de Lavinia Călina se găsește pe site-ul Editurii Herg Benet.

14 thoughts on “Ultimul avanpost. Vol. 4: Revoluții – Lavinia Călina

 1. De la Hunger Games nu mai citesc distopii. Mi se par puerile și lipsite de fundament real majoritatea. O distopie care își are acțiunea pe aceste tărâmuri? Asta ar fi interesant, cred…
  Sunt nevoit să te cred pe tine, deoarece ai citit-o. Pare interesantă, dar cum te-ai zgârcit bre să ne dai și nouă detalii, nu sunt convins.

  1. Alex, distopia Laviniei are loc pe taramurile autohtone si este deosebit de interesanta. Cat despre zgarcenie, sa stii ca mereu ma zgarcesc la detalii in recenzii. Mie nu-mi place nici sa citesc si nici sa dau spoilere, asa ca evit sa dau prea multe detalii, sa nu stric placerea lecturii. Chiar iti recomand cartile Laviniei, cel putin din punctul meu de vedere, nu sunt deloc puerile, ci par rupte din realitate.

   1. Excelent! Mulțam de recomandare!
    Voiam și eu doar să gust un pic, bre, să simt parfumul lecturării acestui volum. Un vin de calitate se gustă întâi olfactiv și vizual, abia apoi îți lași papilele să se scalde în aroma senzuală a vinului.
    Puteai să ne faci să visăm un pic, știu că puteai, ai demonstrat-o de atâtea ori.
    Oricum, după cum am spus, pare o serie interesantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.