Apa micelară – un must have pentru o demachiere corespunzătoare

apa micelară

Machiajul este un lucru indispensabil din viața femeilor, însă pentru a nu-ți afecta tenul, este foarte important să știi cum să te demachiezi corect și ce produse trebuie să folosești. Dacă faci parte din categoria femeilor comode care preferă mai degrabă să utilizeze șervețelele demachiante în locul oricăror altor produse, ei bine, află că în timp fața ta poate avea de suferit. La fel de ușor de folosit este și apa micelară, însă mult mai benefică pentru pielea ta.

Ce este apa micelară și cum acționează

Apa micelară este alcătuită din molecule numite micele, asemănătoare unor bule de grăsimi care au puterea de a absorbi la rândul lor alte grăsimi. Așadar, aceasta curăță eficient impuritățile de pe piele inclusiv machiajul. Este foarte apreciată în rândul tuturor femeilor, datorită rolului important pe care îl are în îngrijirea corectă a pielii. Dacă și tu îți dorești să ai un ten care să atingă perfecțiunea, atunci trebuie să incluzi apa micelară în ritualul tău zilnic.

Cum se aplică apa micelară

Probabil că ți-ai imaginat că apa micelară poate fi aplicată doar pentru îndepărtarea machiajului, însă aceasta poate fi folosită și înainte de aplicarea unui make-up, pentru a curăța praful de pe față și a obține un aspect de admirat. De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji dacă utilizezi produse de machiaj waterproof deoarece apa micelară este concepută special pentru îndepărtarea acestui tip de machiaj.

Apa micelară se poate aplica folosind degetele, dar este indicat să utilizezi dischete demachiante din bumbac. Procesul de aplicare este unul cât se poate de simplu. Trebuie doar să umezești dischetele cu puțină apă micelară și să începi prin a-ți curăța machiajul aplicat în zona ochilor. Procesul trebuie repetat până când această zonă este complet curățată.

Urmează zona feței și a buzelor. Pentru aceasta, însă, trebuie să utilizezi una sau mai multe dischete noi. Asigură-te că la final fața ta este complet curată. Nu uita să repeți procesul mai ales seara, înainte de somn. Tenul se regenerează în timpul somnului, de aceea este foarte important să nu adormi machiată.

Alte beneficii ale apei micelare

Spre deosebire de alte produse de demachiere, apa micelară are o mulțime de beneficii.

  • Hidratează și hrănește intens pielea. Datorita faptului că nu conține substanțe chimice, care în mod normal fac rău tenului, are proprietatea de a hidrata dermul. Dacă tipul tău de ten este uscat, după demachiere, nu este nevoie să-ți mai aplici o cremă hidratantă deoarece apa micelară are caracteristici asemănătoare acesteia.
  • Este potrivită pentru toate tipurile de ten. Acesta este un avantaj al apei micelare, poate fi aplicată inclusiv pe tenul acneic și pe cel sensibil. Nu este de mirare că apa micelară a fost folosită inițial de femeile din Paris, ca o alternativă a apei brute.
  • Acționează ca un scut împotriva impurităților. Iată că apa micelară protejează pielea și de impurități. În timp s-a dovedit a fi cu mult mai eficientă decât restul produselor de îngrijire a tenului. De asemenea, nu este nevoie să-ți ștergi fața cu un prosop după aplicare ci, din contră, să o lași să acționeze asupra pielii și astfel vei elimina riscul unei iritații.
  • O poți lua cu tine oriunde. Poate deveni aliatul tău de nădejde în călătorii pentru că o poți integra lejer în orice bagaj. Având multiple proprietăți, nu va mai fi nevoie să incluzi printre bagaje și celelalte produse de îngrijire facială. Poți considera că apa micelară le include pe toate!

Ca acest articol să-ți fie și mai util, am pregătit pentru tine câteva tipuri recunoscute de apă micelară și îți vom prezenta pe scurt avantajele și dezavantajele acestora.

Apa micelară Vichy

Este special concepută pentru curățarea și demachierea perfectă a tenului acneic sau sensibil.

Avantaje:

  • Nu necesită clătire după aplicare;
  • Nu provoacă senzația de usturime când este aplicată în zona ochilor;
  • Nu irită tenul.

Dezavantaje:

  • Nu are miros;
  • Nu demachiază suficient de rapid în comparație cu alte mărci;
  • Prețul este mai ridicat spre deosebire de celelalte brand-uri de pe piață;

Apa micelară Nivea

Avantaje:

  • Demachiere rapidă;
  • Hidratare intensă;
  • Acționează ca o barieră de protecție a pielii;
  • Nu conține parabeni sau alte substanțe chimice.

Dezavantaje:

  • Lasă o senzație de arsură în zona ochilor;
  • Nu demachiază foarte bine make-up-ul waterproof.

Apa micelară Garnier

Avantaje:

  • Este recomandată atât pentru tenul sensibil, cât ți pentru cel normal;
  • Calmează inclusiv zona ochilor;
  • Nu necesită clătire;
  • Nu usucă tenul.

Dezavantaje:

  • Deși este recomandată și pentru tenul uscat, nu hidratează suficient.

Încearcă să alegi apa micelară în funcție de tipul și de nevoile tenului tău și reține: un produs cu mai puține ingrediente, are în compoziție mai puține substanțe chimice dăunătoare.

Dacă încă nu ai găsit-o pe cea potrivită pentru tine, poți intra în magazinul online Amorealf și să descoperi gama variată de apă micelară.

Așteptăm să ne spui ce fel de apă micelară folosești. Tu ești mulțumită de efectele pe care le are asupra tenului tău?

Articol Guest post.

6 thoughts on “Apa micelară – un must have pentru o demachiere corespunzătoare

  1. Folosesc apa micelara de la Roche Posay, pentru ten sensibil și îmi place mult! Am descoperit și apa micelara de la Gerovital-cu acid hialuronic, genială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.