Legendar – Stephanie Garber (Caraval, volumul 2)

Legendar

Deși primul volum al seriei Caraval a fost destul de controversat, părerile în privința lui fiind foarte împărțite, eu l-am savurat. Și la fel s-a întâmplat și cu Legendar, al doilea volum al seriei. Am fost nerăbdătoare să aflu continuarea poveștii, iar acum aștept cu și mai mare nerăbdare să descopăr cum se va încheia seria. Norocul face ca al treilea volum al seriei scrise de Stephanie Garber să fie deja apărut și la noi, disponibil pe Libris, ceea ce îmi scurtează așteptarea.

Volumul al doilea mi s-a părut mai intens din punct de vedere al sentimentelor, iar acțiunea este plină de suspans și îi trezește cititorului curiozitatea de a afla ce se va întâmpla, care va fi deznodământul.

Legendar – Caravalul continuă

De această dată, Caravalul se mută în Valenda, unde urmează să fie sărbătorită ziua de naștere a Împărătesei Elantine. Tella și sora ei, Scarlett, îi însoțesc pe actorii lui Legend spre noua destinație. Mai mult, Tella decide să joace de această dată, iar scopul ei este unul cât se poate de important: are nevoie să câștige jocul pentru a-și salva mama dispărută.

Deși ideea jocului Caraval este de a reuși să reții că totul este un joc și nimic nu este real, de această dată, Tella are surpriza să descopere că totul pare mai real decât ar fi crezut. Pentru a câștiga jocul, Tella trebuie să găsească un obiect de care are nevoie Legend. Lucrurile se complică pentru ea încă de când ajunge în Valenda, întrucât în viața ei apare un personaj periculos: Prințul Inimilor. Sărutul lui este fatal, iar Tella este prinsă într-o încurcătură aparent fără scăpare.

„Tella își aminti de toate trucurile artiștilor lui Legend la care asistase în Districtul Templului. Ar fi fost voit naivă să creadă că jocul de Caraval era mai mult decât un joc oarecare. Caravalul nu era decât o mare înșelătorie, dar Tella simțea că încerca să o atragă.”

Pe măsură ce povestea avansează Tella descoperă că Legend are un scop pentru finalul jocului: să distrugă Sorțile. Însă și acestea mizează pe câștigul Tellei, în speranța că vor reuși să îl distrugă pe Legend și să își recapete puterile.

Decizii, situații fără de scăpare și dragoste

Tella are de luat o decizie extrem de grea. Pe cine va ajuta atunci când va câștiga jocul de Caraval? Niciuna dintre variante nu pare mai bună decât cealaltă, din ambele are de câștigat ceva și de pierdut altceva. Ce decizie va lua și care sunt efectele acesteia veți descoperi citind cartea.

Povestea se conturează frumos sub ochii cititorilor, dezvăluind situații din care pare că Tella nu are scăpare. Apar trădări, jocuri făcute din interes, secrete din toate părțile și mister. Iar peste toate lucrurile rele câte i se întâmplă Tellei, regăsim și o potențială poveste de dragoste.

Vă recomand cu încredere Legendar, dacă ați citit Caraval și v-a plăcut. Iar dacă nu ați citit încă primul volum, vă spun că este o serie fantasy cu suficient mister, suspans și magie, încât să îi încânte pe cititorii care iubesc astfel de cărți.

Cartea Legendar de Stephanie Garber poate fi achiziționată de pe Libris.

8 thoughts on “Legendar – Stephanie Garber (Caraval, volumul 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.