Miracolele Mirandei – Siobhán Parkinson

miracolele mirandei

De curând a ajuns la noi cartea Miracolele Mirandei, apărută la editura Corint Junior. Denisa a fost încântată, iar eu am așteptat cu nerăbdare să descoperim împreună povestea. Deși Denisa citește deja, încă ne place amândurora să îi citesc eu cărțile mai lungi, deoarece este un prilej excelent să petrecem timp prețios împreună. În plus, este necesar să citesc și eu cărțile pentru a scrie despre ele, așadar, numai bine că le citim împreună. De ce spun asta? Deoarece o las pe Denisa să îmi citească, iar când se plictisește schimbăm și îi citesc eu. Muncă de echipă, nu credeți?

Miracolele Mirandei este o carte extrem de simpatică. În ciuda subiectului trist, este scrisă într-o notă amuzantă și încărcată de optimism. Cartea este recomandată copiilor cu vârsta de peste 9 ani, dar Denisa are doar 8 ani și, totuși, a înțeles cartea și i-a plăcut povestea.

Toată lumea are nevoie de miracole

Miranda Maguire este o fetiță a cărei vârstă nu o știm cu exactitate, dar putem deduce că are puțin peste 8 ani. Sora ei, Gemma, este bolnavă și, din câte putem înțelege, suferă de o boală gravă, care o ține periodic internată în spital. Așa se face că Miranda ajunge adeseori să rămână în grija bunicii sale, ambii părinți fiind plecați cu Gemma la spital.

Boala Gemmei este un secret, știut doar de familie. Ba mai mult, nici Mirandei nu i se oferă prea multe detalii despre ce se întâmplă. Astfel, ea continuă să țină secret tot ce se întâmplă și ce simte, chiar și față de prietena ei, COR.

Miranda este o fetiță cu o imaginație bogată. Ea inventează „geografia fantastică” și un tărâm numit Mărinimie. Acolo, lucrurile se întâmplă așa cum își dorește Miranda. Coincidența face ca unele dintre lucrurile pe care le scrie fetița să se întâmple și în realitate, iar acest lucru o cam pune pe gânduri. Oare miracolele chiar există și ea are putere să facă să se înfăptuiască?

„Important e că trebuie să ai imaginație ca să poți face miracole, Miranda. Doar de asta ai nevoie.”

Pe măsură ce încep să se întâmple în realitate lucruri pe care le-a scris, Miranda se gândește că este timpul să scrie un miracol pentru sora ei, Gemma, pentru ca aceasta să se vindece. Însă despre ce miracol este vorba și dacă se împlinește vă las pe voi să descoperiți.

Miracolele Mirandei – o carte simpatică

Nouă ne-a plăcut tare mult cartea Miracolele Mirandei. Este o carte frumoasă, cu un subiect pe cât de desprins din realitate, pe atât de fantastic. Stilul de scriere este unul simplu și plăcut, cu o notă amuzantă, care îndulcește povestea tristă a Mirandei.

Modul în care autoarea îmbină realul cu fantasticul mi s-a părut deosebit. A reușit să transpună în cuvinte modul în care o fetiță de opt anișori vede lumea și în care percepe lucrurile rele, realitatea urâtă din jur. În plus, e impresionant modul în care Miranda se străduiește să își vindece sora, fiind capabilă de orice pentru a obține miracolul mult dorit.

Dacă aveți copii, vă recomand această carte. Este deosebit de frumoasă!

Cartea Miracolele Mirandei de Siobhán Parkinson poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Miracolele Mirandei – Siobhán Parkinson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: