Studiu despre magie – Maria V. Snyder

Studiu despre magie

Studiu despre magie este al doilea volum al seriei Cronicile din Ixia. Primul volum, Studiu despre otravă, mi-a plăcut atât de mult, încât abia am așteptat continuarea. Volumul al doilea se ridică la nivelul primului și, cum era de așteptat, iar sunt nerăbdătoare să citesc continuarea.

În primul volum Yelena a fost nevoită să fie degustător pentru a depista eventualele otrăvuri din mâncarea comandantului Ixiei. De data aceasta, fugită din Ixia pentru a nu fi ucisă, Yelena pornește într-o călătorie menită să o readucă în Sitia, în brațele familiei sale, dar și să o ajute să își controleze magia. Ajunsă acasă la familia ei, Yelena se simte străină, cu atât mai mult cu cât fratele ei, Leif, o respinge și o consideră o criminală.

Împreună cu Leif pornește spre Citadelă, unde urmează să studieze magia și să învețe cum să-și controleze puterile. Pe drum, însă, cei doi sunt prinși într-o ambuscadă de către trupa lui Cahil. Încă de la început, Yelena va avea de înfruntat numeroase pericole și răutăți, deoarece este considerată spion al Ixiei.

Yelena descoperă puteri nebănuite

Ajunsă la Citadelă, Yelena începe antrenamentele. Totuși, în privința ei lucrurile nu decurg așa cum ar fi normal, ci situațiile în care este pusă o determină să își exploreze și controleze puterile magice așa cum nu ar fi bănuit vreodată că o va face. Treptat, descoperă că magia ei este mai puternică decât s-ar fi așteptat oricine și că poate face lucruri pe care alți magicieni nici nu visează să le facă.

Adevărata provocare apare atunci când o fată este găsită rănită, fiind victima unui criminal care a mai ucis zece fete înainte și pare să înfăptuiască un ritual magic. În ciuda avertismentelor maeștrilor magicieni, Yelena se străduiește să rezolve totul de una singură, folosindu-se de puterile pe care știe că le are. În plus, atunci când este în încurcătură, primește ajutor nesperat de la Valek.

Admirată și încurajată de unii, invidiată și considerată un pericol de către alții, Yelena este nevoită să facă față tuturor încercărilor care îi apar în cale. Adeseori ia decizii care o pun pe ea în pericol, din dorința de a-i salva pe alții. Însă, cu toate că se dedică sprijinirii Sitiei, gândurile ei se întorc la Ixia.

Studiu despre magie – o carte pe care am savurat-o

Mă opresc aici din a vă da mai multe detalii despre carte și vă las pe voi să descoperiți toate puterile magice pe care le are Yelena, precum și situațiile pe care le înfruntă în acest volum. Studiu despre magie este un volum care continuă perfect seria Cronicile din Ixia. Are suspans și acțiune din plin, o doză de romantism și, ei bine, magie! Așadar, are toate ingredientele necesare pentru o carte grozavă, pe care să o savurez așa cum se cuvine.

Dacă ați citit Studiu despre otravă, este absolut necesar să puneți mâna cât mai repede și pe Studiu despre magie. Știu că așteptarea volumului următor e grea, dar sunt convinsă că merită, așa cum a meritat așteptarea celui de-al doilea volum.

Volumul Studiu despre magie de Maria V. Snyder poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Studiu despre magie – Maria V. Snyder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.