Magie și superstiție la evrei – Joshua Trachtenberg

Magie și superstiție la evrei

Cartea Magie și superstiție la evrei. Un studiu asupra religiei populare de Joshua Trachtenberg mi-a atras atenția, atât prin titlu, cât și prin subiectul pe care îl prezintă. Apărută la Editura Herald, este una dintre acele cărți care sunt menite să aducă un plus de informație pentru oricine este deschis să descopere lucruri noi.

Așa cum vă imaginați, nu o să vă povestesc despre subiectul cărții, consider că este complex și fiecare informație trebuie descoperită de către cititor. Așadar, o să vă spun câteva cuvinte despre carte, la modul general.

Magie și superstiție la evrei – o carte cu subiect complex și deosebit de interesant

Cartea Magie și superstiție la evrei este una care abordează un subiect deosebit și ofertant din punct de vedere al informației. Cartea cuprinde șaisprezece capitole, fiecare dintre ele fiind divizat în subcapitole. Avem ocazia, prin intermediul volumului de față, să facem o călătorie în trecut, pentru a descoperi cum erau priviți evreii de către alte religii și de ce erau considerați oameni de temut.

De-a lungul timpului, au existat numeroase suspiciuni ale existenței magiei și, implicit, a magicienilor, iar evreii au fost considerați magicieni și condamnați adeseori din acest motiv. Alături de magie, acuzație care a planat asupra lor precum o sabie asupra capului celui acuzat de fărădelegi, evreii aveau și numeroase superstiții.

Citind cartea Magie și superstiție la evrei, am fost impresionată să descopăr superstiții de existența cărora nu doar că nu am știut, dar nici nu mi le-aș fi imaginat vreodată. În plus, multe dintre credințele lor au ca element central demonii și îngerii. Pe lângă aceste informații, cartea mai prezintă alte detalii, precum spiritele celor morți, utilizarea numelor divine, procedeul magic, amulete, medicina, divinația, visele și astrologia.

Pentru a scrie această carte, autorul s-a documentat din literatura evreimii germanice, din Germania, Franța de Nord, Anglia, Austria și Polonia, din secolele XI și XVI. Totuși, anumite elemente sunt luate din trecutul chiar mai îndepărtat, pentru a contura o imagine completă a subiectului. Autorul consideră că Biblia, perioada talmudică și gaonică au influențat profund viața medievală evreiască, astfel că adeseori se întoarce în aceste perioade, pentru a adăuga informațiile necesare.

O carte documentată și de referință

Autorul cărții Magie și superstiție la evrei, Joshua Trachtenberg, a trăit între anii 1904 și 1959 și a fost rabin în America timp de aproape 30 de ani. Cartea Magie și superstiție la evrei este lucrarea sa de doctorat și este considerată a fi cea mai importantă carte a sa. Cu toată încrederea recomand această carte celor pasionați de subiect. Vă asigur că veți descoperi informații care mai de care mai interesante.

Cartea Magie și superstiție la evrei de Joshua Trachtenberg poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Herald.

10 thoughts on “Magie și superstiție la evrei – Joshua Trachtenberg

 1. Interesant. O carte pe care îmi doresc să o citesc. Așa că ghici ce, tocmai am comandat-o. În consecință, FELICITĂRI, dacă ești afiliată, așteaptă-te la comision.
  Cartea mă interesează foarte mult.
  Mulțam de info și de SCURTAAAA! recenzie!
  Nu te felicit pentru articol, că aș fi vrut ceva mai multe informații.
  Ok, ok, nu arunca cu bulgări, că și așa avem prea puțină zăpadă.
  Fără risipă!
  Te felicit, Eva!

  1. Multumesc! Nu sunt afiliata, dar chiar si asa, ma bucur ca te-am convins si sper sa ai parte de o lectura pe gustul tau. Nu am vrut sa dau mai multe informatii, pentru ca sunt de parere ca fiecare trebuie descoperita treptat, citind cartea. E ca in fictiune, cand dai spoilere. 😀 Multumesc inca o data! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.