S.L.A.D.E. – O.G. Arion – Editura UP

S.L.A.D.E.

Probabil știți deja că am inclus-o pe Oana Arion în toate topurile cu autori preferați, cei mai buni autori români contemporani și orice alte topuri de acest gen pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Lucrurile nu se schimbă după ce am citit S.L.A.D.E., dimpotrivă! Oana a demonstrat, încă o dată, că are un talent incredibil de a se juca cu mintea cititorului, de a crea povești inedite și personaje impresionante.

Seria Nemuritor este un fantasy fermecător, romanul Fugi este o distopie care te ține pe jar de la prima la ultima pagină, iar romanul de față, S.L.A.D.E., este un thriller care îți pune mintea în alertă. La fel ca toate cărțile autoarei, și aceasta se citește extrem de repede. Nu de alta, dar odată ce iei cartea în mână, greu îți vine să o mai lași! Nici nu ai cum! Acțiunea alertă, povestea captivantă și personajele cât se poate de fascinante te determină să dai pagină după pagină, în dorința de a dezlega misterul.

Unde se termină jocul și începe realitatea

Poate ați auzit de jocul Second Life sau chiar l-ați și jucat. Eu știu sigur că, acum mai bine de zece ani, am avut cont în acest joc, doar că am renunțat repede la el. Ei bine, cartea are la bază tocmai acest joc. Mai exact, Teagan, personajul principal, este o femeie care a suferit o traumă, în urma căreia a dobândit agorafobie. Așa se face că nu a mai părăsit locuința în care stă de mai bine de trei ani. În schimb, singura ei legătură cu oamenii, în afara prietenilor care o ajută și o vizitează, este tocmai jocul Second Life.

Spre deosebire de realitate, în Second Life Teagan, pe numele ei virtual K., are o viață socială activă. Totul se schimbă însă, în viața ei, în momentul în care Chylar, un fost iubit al lui K. din joc, încearcă insistent să reia legătura. Îi spune lui K. că are ceva foarte important de discutat cu ea, ceva ce are legătură cu viața reală.

Teagan a intrat într-o încurcătură, din cauza lui Roan (Chylar), iar acum, viața ei este pusă în pericol. Aparent, Roan a descoperit întâmplător în Second Life o grupare criminală care acționează în viața reală. Acum, gruparea este pe urmele lui Roan și Teagan. Între agorafobia care o ține închisă în casă și ucigașii care sunt pe urmele ei, Teagan are de luat o decizie importantă. Însă nu este singură, ci Roan devine salvatorul ei, ajungând să cutreiere lumea pentru a scăpa de cei care vor să îi găsească și să se asigure că acțiunile lor rămân secrete.

S.L.A.D.E. – un thriller grozav

S.L.A.D.E. este un thriller grozav, genial chiar. Acțiunea este intensă, plină de suspans și nu îi permite cititorului să răsufle ușurat prea des. Cât citești cartea aceasta, stai mereu în expectativă, curios fiind ce are să se întâmple în continuare. Cine sunt criminalii din realitate, ascunși sub avatare din Second Life? Cum a ajuns un simplu joc să complice atât de mult realitatea? Ei bine, iată că s-a întâmplat, pur și simplu!

Dincolo de acțiunea intensă și de povestea captivantă, personajele sunt și ele extrem de interesante și de bine construite. Fiecare dintre personajele cărții are o personalitate aparte, caracteristici distincte, care le face unice, credibile și fermecătoare.

Povestea este foarte bine închegată și gândită, fiecare detaliu și personaj fiind construit excepțional, astfel încât totul pare real. Cât despre final, recunosc că este pe măsura cărții. Practic, autoarea a păstrat nota de suspans și emoție până în ultimele cuvinte din carte. Și, trebuie să recunosc, m-a surprins întorsătura pe care a luat-o întreaga situație, dar mai multe nu vă dezvălui, aștept să-mi spuneți voi cum vi s-a părut cartea dacă ați citit-o sau după ce o veți citi. Eu vă recomand cu toată încrederea să o citiți, chiar merită!

Cartea S.L.A.D.E. de O.G. Arion poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii UP.

Citește și recenziile seriei Nemuritor de O.G. Arion:

Ultimul viking

Te voi găsi

Dincolo de timp

Prin cenușă de visuri

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești

6 thoughts on “S.L.A.D.E. – O.G. Arion – Editura UP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.