Misterul de la Blackwood – Lois Duncan

misterul de la Blackwood

Sunt cărți care îmi atrag atenția din prima clipă în care le văd, prin copertă, ulterior mă conving prin descriere să le citesc. O astfel de carte este și Misterul de la Blackwood, peste care am dat navigând prin oferta celor de la Editura Corint. Este o carte care se promite a fi palpitantă și înfricoșătoare. Ei bine, pot spune că, deși nu aș numi-o chiar înfricoșătoare, este o carte foarte bună, chiar a fost pe placul meu! Prin poveste și suspansul creat, cartea Misterul de la Blackwood chiar a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor mele.

Care este misterul de la Blackwood?

Kit Gordy este o fată căreia i-a murit tatăl, iar mama s-a recăsătorit. Părinții săi și-au planificat luna de miere în Europa, iar pe ea o trimit la o școală nou-înființată, la Blackwood. Imediat ce ajunge la Blackwood, Kit devine înspăimântată, având sentimentul că lucrurile nu sunt ceea ce par. La scurt timp după ce ajunge, descoperă că școala a acceptat în rândurile ei doar patru eleve: Kit, Sandy, Lynda și Ruth.

Dar ce au în comun aceste fete, fiind singurele acceptate la școală? Acolo, cursurile sunt special create pentru a descoperi talentul fiecăreia dintre eleve și a-l modela. De educația din cadrul școlii se ocupă Madame Duret, profesorul Farley și Jules, fiul lui Madame Duret.

Lucrurile încep să devină din ce în ce mai stranii la conacul Blackwood, iar poveștile care sunt legate de acest loc sunt cât se poate de înspăimântătoare. Însă fetele nu au acces la exterior, telefoanele mobile nu au semnal, internet nu există, iar singura lor legătură cu familiile din afara conacului sunt scrisorile și telefonul fix din biroul lui Madame Duret.

Treptat, fetele încep să își descopere câte un talent de existența căruia nu știau până atunci. Însă talentul pare de domeniul paranormalului, mai ales pentru modul în care acesta iese la suprafață și se manifestă. Așadar, care este adevărul despre talentele ascunse ale celor patru eleve?

Evadarea este imposibilă

Kit descoperă repede că lucrurile sunt stranii la Blackwood și vrea să afle care este adevărul despre noua școală. Însă singura ei aliată este Sandy, iar o evadare din conac este imposibilă. Astfel, fetele sunt nevoite să aștepte vacanța de Crăciun pentru a părăsi conacul straniu. Însă, la cum evoluează lucrurile pentru ele, chiar și vacanța de Crăciun pare prea îndepărtată pentru a le mai putea salva de la soarta pe care au primit-o în momentul în care au fost acceptate la școala Blackwood.

Despre ce este vorba va trebui să descoperiți citind cartea. Mie mi-a plăcut tare mult, mai ales datorită faptului că romanul conține elemente de paranormal și suspans. Am dat curioasă pagină după pagină pentru a descoperi care este misterul legat de școală și cum sau dacă vor reuși fetele să scape din acest conac. Vă recomand și vouă cartea, dacă aveți chef de o lectură încărcată de suspans și paranormal.

Cartea Misterul de la Blackwood de Lois Duncan poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Corint.

10 thoughts on “Misterul de la Blackwood – Lois Duncan

  1. Mi-a plăcut această carte și ai dreptate, nu e o carte creepy, iar povestea ascunsă în spatele acelor evenimente ciudate este una chiar interesantă și nu m-am așteptat la acel deznodământ. Felicitări pentru recenzie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.