Din altă viață. C.V. de Golan – Marius Albert Neguț

Din altă viață. C.V. de Golan

În volumul Din altă viață. Jurnal de copil, autorul Marius Albert Neguț ne-a povestit despre copilăria sa. De data aceasta, Din altă viață. C.V. de Golan ne prezintă perioada de adolescență a autorului. La fel ca primul volum, și acesta debordează de sinceritate, iar modul în care este povestită perioada expusă face ca totul să devină real sub ochii cititorului.

La fel ca toate cărțile autorului, și aceasta mi-a plăcut. Prin intermediul acestui volum, autorul se deschide spre cititorii săi, dezvăluindu-și o parte a vieții sale, într-un mod cât se poate de direct și de autentic. Ne oferă, astfel, ocazia să îl cunoaștem mai bine pe omul din spatele cărților sale (până acum, publicate: Îngeri rătăciți, Inocența păcatului, Din altă viață. Jurnal de copil).

Și eu tot sincer vă spun că, după ce am citit cele două volume autobiografice, pot spune că am dobândit un și mai mare respect (dacă mai era posibil) pentru talentul înnăscut de povestitor pe care îl are Marius Albert Neguț. Sunt sigură că dacă i-ați citit cărțile sau le veți citi, veți înțelege și de ce spun asta.

Din altă viață. C.V. de Golan – o autobiografie care merită citită

Volumul de față prezintă viața de adolescent din Ferentari, din perioada imediat după Revoluție (1990-1994). După părerea mea, este o carte pe care ar trebui să o citească toți adolescenții zilelor noastre, pentru a vedea și a înțelege mai bine cum se trăia în perioada respectivă. Sunt sigură că, prin parcurgerea acestui roman, ar reuși să devină mai conștienți de cât sunt de privilegiați fiind născuți în vremurile astea „moderne” și să fie recunoscători pentru toate lucrurile pe care le au. La fel de valoros este acest volum și pentru adulți, care, sunt convinsă, ar retrăi cu nostalgie vremurile expuse în povestirea autorului.

Modul în care autorul povestește este extrem de plăcut și captivant. Citind volumul, cititorul se simte ca și când ar asculta o poveste spusă la o cafea, un tablou de viață expus sincer și direct, fără menajamente, fără perdea și fără înflorituri. Stilul este caracteristic autorului, specific și primului volum, adică ușor autoironic și amuzant pe alocuri.

Despre povestea în sine nu vă spun, nu aș avea cum, ci trebuie să o descoperiți voi, citind cartea. Dacă nu ați citit încă primul volum, vă recomand să le citiți în ordine și să nu amânați, pentru că ambele volume merită citite. La fel ca toate cărțile autorului, și romanul Din altă viață. C.V. de Golan a apărut la Libris Editorial, iar pe Libris găsiți toate cărțile autorului. Eu vi le recomand cu încredere pe toate, fiecare dintre ele având propria sa poveste și un farmec aparte.

10 thoughts on “Din altă viață. C.V. de Golan – Marius Albert Neguț

  1. Total de acord cu tine: autorul are un stil deosebit de a scrie, emoțiile vin printre rânduri năvală. Cu siguranta voi citi și această carte, prima parte m-a cucerit.

  2. Felicitări pentru recenzie. Nu am citit nimic scris de acest autor, dar parcă cu fiecare părere pozitivă devin și mai curioasă dacă ar fi pe gustul meu o asfel de lectură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: