Inele de logodnă – cum îl alegi pe cel potrivit?

inele de logodnă

Ai luat decizia de a o cere pe iubita ta în căsătorie. Felicitări! Însă abia acum încep cu adevărat emoțiile, pentru că urmează să alegi inelul de logodnă pentru ea. Sunt sigură că îți dorești să alegi un inel de logodnă frumos, deosebit, pe care ea să îl poarte cu mândrie. Sunt nenumărate modele de inele de logodnă, iar alegerea celui mai potrivit pentru iubita ta nu este întotdeauna cea mai ușoară.

Tocmai de aceea, vin cu acest articol, care să te ajute să alegi inelul potrivit pe care să îl oferi partenerei. Înainte de a continua cu recomandările este bine să știi că, în zilele noastre, multe persoane cumpără inele de logodnă dintr-un magazin online de bijuterii, precum Roxannes.ro. Acum, haide să îți spun care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi inelul de logodnă.

Montura

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui inel de logodnă este montura. Montura este lăcașul în care sunt ținute pietrele inelelor de logodnă. Există inele de logodnă cu 4 sau 6 „gheruțe”, spiralate, rotunde. Montura asigură stabilitatea pietrei.

În ceea ce privește montura, este recomandat să ții cont de două criterii: estetic și practic. Așadar, montura trebuie să arate cât mai frumos și să pună în evidență piatra pe care o ține, dar și să fie confortabilă. Evită inelele de logodnă care au montura prea înaltă sau cu gheruțe prea ascuțite.

Metalul

Găsești inele de logodnă din diverse materiale, precum argint, aur sau platină. În plus, inelele din aur pot fi din aur alb, galben, roz sau verde. În acest sens, este ideal să cunoști preferința partenerei tale pentru un anumit material. Sunt numeroase femei care preferă argintul, datorită faptului că este un material extrem de versatil.

Măsura

Atunci când alegi inelul de logodnă, este esențial să știi măsura pe care trebuie să o alegi, deoarece nu vrei ca inelul de logodnă să îi fie prea larg sau prea strâmt. Spre deosebire de alte inele, cele de logodnă nu prea pot fi modificate.

Modelul

Nu doar montura și piatra diferă în cazul diverselor modele de inele de logodnă, ci și modelul acestora. Cu siguranță cunoști deja stilul preferat al partenerei tale, așadar tot ce ai de făcut este să alegi inelul de logodnă astfel încât să fie potrivit cu stilul și personalitatea ei. Iată câteva modele de inele de logodnă dintre care poți alege:

Inele de logodnă Solitaire

inele de logodnă
Inel de logodnă Argint 925 Classic Solitaire

Modelul Solitaire este un model clasic și nu se demodează niciodată. Conține o singură piatră prețioasă sau un diamant amplasat în centrul monturii. Acest model este ideal pentru femeia care preferă simplitatea și eleganța.

Inele de logodnă cu trei diamante

În această categorie intră modele care în centrul monturii au trei diamante sau alte trei nestemate. Inelele de acest gen simbolizează trecutul, prezentul și viitorul cuplului.

Inele de logodnă tip centură de diamante

Inel aniversar / de logodnă, Argint 925 Starlight Eternity

Inelul de tip centură de diamante este un model în care pietrele sunt dispuse unele lângă altele, pe întreaga suprafață exterioară a inelului.

Inele de logodnă tip Halo

inele de logodnă
Inel de logodnă Argint 925 Oval Halo Princess

Inelul tip Halo are în centru o piatră mare, iar în jurul acesteia sunt dispuse mai multe pietre mici. Acest tip de inel de logodnă este potrivit pentru o femeie mai sofisticată, căreia îi plac lucrurile deosebite, ieșite din comun.

Inele de logodnă cu pietre colorate

Deși în majoritatea cazurilor, inelele de logodnă sunt cu diamante, există și modele cu pietre colorate, precum safire, rubine și smaralde. Dacă partenera ta preferă pietrele prețioase colorate, atunci un inel de logodnă cu piatră colorată este alegerea perfectă.

Bugetul

Inelul de logodnă reprezintă iubirea deplină și angajamentul ferm pe care ți-l iei față de partenera ta. Desigur că îți dorești să îi oferi un inel de logodnă deosebit și superb, însă acesta nu este necesar să coste o avere. Poți alege și un inel de logodnă ieftin, atât cât îți permite bugetul, atât timp cât ții cont de recomandările de mai sus. Important este să alegi un inel care să i se potrivească partenerei tale atât ca măsură, cât și ca stil. În plus, chiar dacă acum alegi un inel de logodnă la un preț accesibil, îi vei putea oferi un inel mai deosebit la o aniversare, peste ani, atunci când vei dori să îi reamintești devotamentul pe care i-l porți.

8 thoughts on “Inele de logodnă – cum îl alegi pe cel potrivit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.