Ritualul meu rapid de îngrijire a tenului

Ritualul meu rapid de îngrijire a tenului

Indiferent de vârstă, tenul nostru are nevoie de îngrijire. Au trecut de mult vremurile în care era suficient să ne spălăm cu apă și săpun pentru a ne păstra tenul curat. Toată poluarea, mediul în care trăim, au efecte nocive asupra tenului, încarcă porii cu bacterii și cu praf. Iar acestea, așa cum sunt sigură că știți sau vă imaginați, au efecte asupra aspectului pielii. Nimeni nu-și dorește un ten care să arate îmbătrânit, mai ales înainte de vreme, sau neîngrijit.

Uneori, timpul îmi este cel mai mare dușman, așa cum sunt sigură că simțiți și voi, probabil. Însă, în ultima perioadă, mi-am impus ca, indiferent de cât de puțin timp am, să acord măcar puțină atenție tenului meu. Atunci când timpul și starea de spirit îmi permit, îmi place să stau în fața oglinzii și să îmi răsfăț tenul cu ritualuri mai complexe. Însă, când este nevoie să închei repede ritualul, mă rezum la unul simplu și rapid, care constă în doar doi pași:

  1. Curățarea atentă a tenului cu apă micelară Bioderma.
  2. Aplicarea unei creme hidratante, potrivite tenului.

De ce să folosim apă micelară pentru curățarea tenului?

Apa micelară este o soluție lichidă simplă, în care plutesc micele – formațiuni chimice care au o structură specială. Micelele au capacitatea de a atrage apa și uleiul, reușind să curețe în profunzime suprafețele cu care intră în contact. Atunci când apa micelară este aplicată pe dischetele din bumbac, micelele se fixează parțial pe acestea și captează în interiorul lor toată murdăria de pe piele.

Apa micelară este capabilă să curețe produsele de machiaj, praful, excesul de sebum și toate toxinele care se depun pe ten din cauza poluării din aer.

Avantajele utilizării apei micelare pentru curățarea tenului sunt numeroase. Apa micelară poate fi utilizată pe toată fața, neavând nevoie de o soluție separată pentru curățarea zonei ochilor. Poate fi utilizată chiar și de către persoanele cu ten sensibil. În plus, apa micelară este un produs de curățare care nu necesită clătire.

De ce este importantă crema hidratantă în ritualul zilnic de îngrijire a tenului?

Tenul este una dintre zonele corpului cu cea mai subțire piele. În plus, tenul nu dispune de depunerile de grăsime pe care le regăsim în alte zone ale corpului, astfel că este expus mai mult la uscare. De aceea, tenul este printre primele zone care prezintă semne vizibile ale îmbătrânirii. Desigur, hidratarea internă, prin consumul de lichide, este printre primele măsuri pe care trebuie să le luăm împotriva îmbătrânirii feței. Hidratarea internă trebuie să fie, însă, însoțită și de hidratare externă, care se obține prin utilizarea unei creme hidratante.

Crema hidratantă este creată după o formulă menită să mărească conținutul de apă de la nivelul pielii. Datorită agenților de umectare pe care îi conține o cremă hidratantă, aceasta nu doar oferă hidratare pielii, ci, în urma aplicării, aceasta absoarbe apa din mediul înconjurător, asigurând astfel hidratarea pielii pe parcursul întregii zile.

Tenul îngrijit se completează cu buzele hidratate

Chiar dacă acordăm atenția cuvenită tenului, este important să nu uităm că și buzele au nevoie de hidratare. Un balsam de buze este absolut necesar în trusa de cosmetice a oricărei femei.

Indiferent de produsele pe care le alegeți sau brandurile preferate, este important să țineți întotdeauna cont de tipul de ten, atunci când alegeți apa micelară, crema hidratantă sau alte produse de îngrijire a tenului. Pe Notino găsești toate produsele de care ai nevoie pentru îngrijirea zilnică a tenului.

10 thoughts on “Ritualul meu rapid de îngrijire a tenului

  1. Fără doar și poate, curățarea și hidratarea tenului sunt cele mai importante în îngrijirea tenului. Apa micelara a devenit și preferata mea în materie de curățare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: