Păcatele fiului. Cartea a patra – Theo Anghel

păcatele fiului

De câte ori am de scris o recenzie la vreo carte scrisă de Theo Anghel, simt cum cuvintele mă părăsesc complet. Și asta deoarece mi se pare că, orice aș scrie, oricât de frumos, tot nu s-ar ridica la nivelul la care merită cărțile ei. Cartea a patra a seriei Păcatele fiului nu face excepție!

Până reușesc să mă adun și să trec la impresiile pe care mi le-a făcut cartea aceasta, vă spun că acțiunea ei este atât de interesantă încât era să îmi las familia fără mâncare. Azi, pentru că mâncarea pe care o găteam nu necesita atenție 100%, mi-am luat cartea cu mine în bucătărie. Mi-am amplasat un scaun lângă aragaz și, din când în când, mai amestecam în oala cu varză și în cea cu macaroane. La un moment-dat, am pus și supa la încălzit. Am continuat să citesc până când, brusc, mi-am dat seama că am uitat complet de mâncare! De lângă aragaz, de unde stăteam, uitasem complet ce fac, atât eram de prinsă în poveste! Pagube n-au fost, atât doar că supa, în loc să se încălzească, a fiert din nou. 😀

Am convingerea că, dacă s-ar introduce în programa de liceu cărțile scrise de Theo Anghel, toți elevii de liceu și-ar găsi plăcerea lecturii. Cărțile ei sunt magice, deosebite, intense. Este una dintre puținii autori autohtoni contemporani pe care îi văd să reziste și peste ani, să rămână pe buzele cititorilor mult timp de acum încolo.

Păcatele fiului – o serie wow!

Cartea a patra încheie seria Păcatele fiului. Cel puțin, așa a declarat autoarea, deși am mai văzut discuții cum că se cere și volumul următor. De data aceasta, foarte sincer vă spun că nu știu în care echipă mă încadrez momentan. Într-adevăr, mi-ar face o deosebită plăcere să îi reîntâlnesc pe Lheya și Beleth într-o continuare a seriei și sunt convinsă că Theo ar putea cu foarte multă măiestrie să le mai găsească unele obstacole de trecut. Însă, pe de altă parte, volumul acesta mi s-a părut perfect ca încheiere de serie. Este finalul ideal și complet, care încheie într-un mare fel o serie wow!

Cartea a patra a seriei are de toate! Are toate ingredientele necesare pentru a fi o carte excepțională, complexă și completă. Duritatea unor scene se îmbină cu senzualitatea altora, creând un cadru ideal pentru o poveste fantasy petrecută pe tărâmuri imaginare.

Deși pot spune că, după ce am citit aproape toate cărțile scrise de Theo Anghel, m-am lămurit că are o imaginație debordantă și un talent nemărginit la scris, tot m-a surprins deosebit de plăcut să descopăr că a creat în această carte peisaje și scene pe care le-am putut vedea cu ochii minții, pe măsură ce cuvintele îmi curgeau prin fața ochilor.

Lheya are de înfruntat furia demonilor

Odată cu cartea a patra, ne reîntoarcem în tărâmul din trecut, în lumea celor Șapte Orașe. Lheya, însărcinată cu fiului lui Beleth, este ținută la refugiu în Rosenar, sub atenta supraveghere a Djinului. Despre Beleth nu mai știe nimic concret, de când a părăsit-o, în București, doar vești care au ajuns la urechile ei și care nu sunt deloc îmbucurătoare. Aparent, Prințul Beleth și-a reluat locul alături de Regele Amaymon și de Pințul Gaap și continuă să domine lumea.

Un pergament pe care l-a găsit îi înfățișează informații cât se poate de interesante, care par să aibă legătură cu profeția din care și ea face parte. Mânată de dorința de a descoperi adevărul despre pergament și profeție, Lheya părăsește siguranța casei din Rosenar și pornește în căutarea Seyabului, un loc secret, unde pot ajunge doar cei care i se supun Preotesei. Pentru a ajunge acolo, este însoțită de slujnica ei, Sesya. I se alătură și alte personaje.

Cu toate că începutul drumului lor pare destul de liniștit, această liniște le este brusc întreruptă, odată cu apariția Prințului Gaap, însoțit de armata sa. Urmează episoade pline de teroare pentru Lheya și cei care o însoțesc. Însă adevărata teroare se naște în sufletul Lheyei atunci când apare Prințul Beleth și nu o recunoaște.

Din acest moment, Lheya este determinată nu doar să ajungă în Seyab, ci și să descopere de ce nu o recunoaște iubitul ei și, mai mult, cum să îl întoarcă la ea. Începe o serie de aventuri, obstacole și pericole pentru Lheya. Mai multe detalii nu vă ofer despre poveste, pentru a nu vă strica plăcerea descoperirii întregii povești.

Păcatele fiului. Cartea a patra – un carusel de emoții, trăiri, sentimente

În cartea a patra a seriei Păcatele fiului, cititorul are parte de un întreg carusel de emoții, de la teamă la groază, de la disperare la extaz, de la ură la iubire. Scenele se succed intens, culminând cu acelea în care apar demonii în toată cruzimea lor și cu acelea de un erotism cum puțini autori sunt în stare să redea atât de frumos.

Dacă nu ați citit încă seria Păcatele fiului sau cartea a patra a seriei, vă recomand să o faceți. Cartea, cât și seria, este excelentă, cuprinde acțiune intensă, dragoste, dramă, aventură și mister cât să nu îi permită cititorului să se plictisească nici măcar o clipă.

Cartea Păcatele fiului. Cartea a patra de Theo Anghel se găsește pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

Citește și impresiile mele despre celelalte cărți ale seriei:

Păcatele fiului. Cartea întâi

Păcatele fiului. Cartea a doua

Păcatele fiului. Cartea a treia

8 thoughts on “Păcatele fiului. Cartea a patra – Theo Anghel

  1. Prea multe recenzii pozitive și frumoase ca să nu îmi doresc sa citesc și eu cărțile. Tare frumos și irezistibil ai prezentat-o! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.