Pene, morminte și flori – M. K. Lynn – Nicoleta Zetoca

pene, morminte și flori

Nicoleta Zetoca a decis să împărtășească părerea ei despre cartea „Pene, morminte și flori” de M. K. Lynn, apărută la Editura Petale Scrise. Așadar, vă invit să citiți o recenzie – guest post scrisă de Nicol.

PENE, MORMINTE ȘI FLORI

M.K. LYNN

EDITURA PETALE SCRISE

Cartea întâi a seriei – PENE

PAGINI – 374

Dacă nu știați, autoarea e româncă de a noastră, Maria Buboc. Eu nu am știut, dar am aflat ulterior cine este această talentată autoare debutantă. Nu îmi venea să cred că e doar prima sa carte. Un roman dark fantasy superb! Complex subiectul acestei cărți, nu îmi venea să cred ce subiect greu abordează această scriitoare! Din punctul meu de vedere, ca și detalii minuțios descrise, pot să compar stilul acestei autoare cu cel al autoarei Sarah J. Mass, iar eu ador această autoare!

Am rămas foarte impresionată, foarte norocoasă să citesc această primă carte din serie! Felicitări autoarei și aștept cartea a doua din serie! 

„Terra, Lumea celor Vii, Leeferion, Lumea celor Morți și Evelyon, lumea Zeilor”

„Demiurgul a avut trei cupe, în fiecare dintre ele câte un tip de magie. Prima cupă vărsată a fost cea cu Magia Întunericului, care a creat noaptea și monștrii ei. După, a fost vărsată Lumina, ce a aprins soarele și a adus din el Îngerii și Gardienii. Ultima, Magia Naturii, a creat uscatul, apa și tot ce era viu. Oamenii au fost făcuți cei din urmă, ca să încoroneze Creația, a fost vărsată Lumina, ce a aprins soarele și a adus din el Îngerii și Gardienii. Ultima, Magia Naturii, a creat uscatul, apa și tot ce era viu. Oamenii au fost făcuți cei din urmă, ca să încoroneze Creația”. 

Cu acest citat am vrut sa încep această prezentare. Descrie exact despre ce este vorba în carte. Oricum, nu aveam cum să descriu altfel această multitudine de informații. Cu fiecare pagină, am descoperit tot alte și alte informații. O altfel de Creare a Lumii pe care o știm noi!

O lupta continua între Bine și Rău, între Îngeri și Demoni, Lumină și Întuneric.

„Un geamăt lung sparse liniștea dimineții. Fleur îl auzi clar și deslușit, deși avea căștile în urechi.

Întins pe jos, în noroi, cu picăturile de ploaie șiroindu-i pe corpul dezgolit, era un bărbat, un Înger, cu vârfurile aripilor ieșindu-i din crestăturile de pe spate. Penele albe contrastau puternic cu sângele ce se scurgea în balta de sub el. Fleur își opri reflexul de vomă, acoperindu-și gura cu palmele ce îi tremurau de spaimă. Gluga pelerinei de ploaie îi aluneca de pe creștet, lăsând pradă ploii părul negru ce abia îi atingea umerii.”

Ce se întâmplă? Asta mi-a fost prima reacție. Fleur, o tânără fată găsește un înger și îl ajută să ajungă la o adresă găsită în buzunarul hainei celui rănit. Aici îl găsim pe Ben, un Gardian care îl va ajuta să se vindece. Ce este un Gardian?

„Magia Luminii era strâns legată de sângele Îngerilor, însă aceștia nu o puteau folosi. Doar Gardienii, cealaltă parte a Luminii, puteau să o utilizeze. Ei nu aveau aripi, dar dețineau inteligență absolută, și apărau pe cei care erau sursa lor de  Magie – Îngerii”. În urma luptelor continue, Întunericul omorâse atât de mulți Gardieni de-a lungul timpului, încât aceștia au preferat să se ascundă. Fiecare familie de Îngeri are nevoie de un Gardian.

Ați ghicit ce este Fleur – un Înger căruia nu i-au dat încă aripile și care nu a devenit nemuritor. Ea face parte dintr-o familie mixtă, mama înger, iar tata om-muritor. Progeniturile lor nu se amestecă, astfel că Fleur, Klauss, Fred sunt Îngeri, iar mezina, Alexya, e muritoare. Ei îl au Gardian pe Adrian.

„Mereu când trecea prin mulțimi, Klauss își imagina că toți acei Oameni o să moară într-o zi. Mergea printre cadavre, suflete prinse în bucăți de carne, vieți ce aveau să se stingă ca o flacără abia aprinsă.

Nu-i plăceau mulțimile. Nu-i plăceau Oamenii. Oamenii nu aveau nicio grijă, deci nu trebuiau să se ascundă de tot și orice, Oamenii aveau prieteni, Oamenii puteau merge la o școală de arte plastice.

El, nu.

Avea optsprezece ani. Picta. Din cauza asta se ducea după acrilice-nu mai avea nuanțe de verde.

Îi plăcea să se închidă între cei patru pereți, în cutia lui, unde putea deschide uși oriunde și-ar fi dorit. Între acei pereți putea avea orice – libertate, prieteni, iubită.”

Ați ghicit ce este Klauss – un înger care trebuie să se ascundă în casă, sub scuturile de protecție ale unui Gardian, dar, la fel ca Fleur, ei evadează din casă și se pun în pericol.

La ultima ieșire a lui Klauss, va da peste o nimfă în metrou. Aceasta semănă leit cu fosta iubire a tânărului, care a murit într-un accident. „Nimfa” va reuși să fie adusă și ascunsă în camera lui Klauss. Tânărul înger, în naivitatea lui, va dori să îi găsească suratele Nimfe. De fapt, tânăra era Regina de drept a Leeferion-lui, Loreley, iar destinul tânărului a fost făurit de către Demiurg în așa fel încât să o ajute la detronarea Reginei impostoare-Sirin.

Ce pot să spun mai departe? Adrian va fi ucis chiar de către Klauss, la manipularea falsei Nimfe. Fleur va aduce un nou Gardian, pe Ben.

Sirin, regina care s-a încoronat cu ajutorul zeului Attai și cu penele de la cei treisprezece Îngeri ai Morții va deschide poarta spre lumea oamenilor, va elibera pe Pământ sufletele rătăcite din Leeferion.

Sirin vrea să o ucidă și pe Regina de drept a Regatului întunecat, va dori să intervină în echilibrul făurit de Demiurg.

Crudele bătălii, cine va scăpa cu viață, ce regina va câștiga, ce se va întâmpla cu Lumea Oamenilor, rămâne să descoperiți singuri. Cert este că am adorat această carte și m-am bucurat pentru soarta pe care de altfel și-o merita Klauss, aceea de a deveni Al Treisprezecelea Înger al Morții și care păzesc Pomul vieții din Leeferion, implicit și poarta spre Pământ.

Recomand această carte pentru toți iubitorii genului și nu numai!

Cartea „Pene, morminte și flori” de M. K. Lynn poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

15 thoughts on “Pene, morminte și flori – M. K. Lynn – Nicoleta Zetoca

  1. Felicitări pentru recenzie!
    Pe mine m-a enervat predestinarea lui Klaus, dar si-a meritat soarta! A căutat-o cu lumânarea, cum se zice!
    Sunt foarte curioasă ce vor face Ben și Fleur.

  2. Pare a fi o carte tare interesantă, un fantasy care sigur mi-ar plăcea. Cel puțin, recenzia m-a convins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d