Doi pot ține un secret – Karen M. McManus

doi pot ține un secret

Atunci când simt nevoia să citesc o carte care să mă țină prinsă în poveste, pe care să nu o pot lăsa prea ușor din mână, îmi îndrept atenția spre romanele apărute la Editura Herg Benet. Nu a existat vreo carte din colecția Passport Herg Benet care să mă dezamăgească, așadar știu că pot oricând conta pe aceste cărți. Iar de la autoarea Karen M. McManus am citit și cartea „Unul dintre noi minte”, care mi-a plăcut tare mult. Așadar, ultimele zile ale anului 2019 le-am petrecut în compania cărții „Doi pot ține un secret”.

Doi pot ține un secret este un crime-mystery interesant, exact genul de carte pe care speram să o citesc zilele astea. Stilul mi s-a părut asemănător oarecum cu acela abordat în prima carte a autoarei, iar acesta este unul dintre lucrurile care mi-au plăcut. Apoi, acțiunea este suficient de intensă pentru a mă ține captivă, iar intriga este bine construită. Am încercat pe parcursul lecturii să îmi imaginez cine ar putea fi criminalul pe care toți îl căutau, dar trebuie să recunosc că nu am reușit să intuiesc.

Doi pot ține un secret – dispariții stranii, secrete bine ascunse

Ellery și fratele ei geamăn, Ezra, sunt obligați de circumstanțe să meargă în Echo Ridge, un orășel modest, unde urmează să locuiască împreună cu bunica lor, Nana. Deși aparent orașul este unul liniștit, de îndată ce gemenii ajung acolo, încep să afle lucruri înspăimântătoare despre micul oraș. Secretele par să fie la ordinea zilei în Echo Ridge, iar moartea sau dispariția tinerelor pare că a devenit un obicei.

Mătușa lor, Sarah, a dispărut pe când era la liceu. Cu doar cinci ani înainte ca gemenii să ajungă în Echo Ridge, o tânără, regina balului de atunci, a fost ucisă. Ellery este pasionată de mistere și încearcă să dezlege ițele încurcate ale celor două cazuri. În plus, mai are de descoperit un mister, peste care a dat imediat ce a intrat în oraș: un profesor a fost lovit de mașină și abandonat în mijlocul drumului, unde îl găsesc exact gemenii și bunica lor, atunci când vin în oraș. Iar misterele și lucrurile rele care se întâmplă în Echo Ridge nu se încheie aici.

Suspans și puțină dragoste

Suspansul și misterul sunt ingredientele de bază ale acestei cărți însă, pentru a condimenta puțin povestea și a o face mai ușor „digerabilă”, autoarea a inclus și o subtilă poveste de dragoste. Tocmai prin această combinație mi-a și adus aminte de primul ei roman, „Unul dintre noi minte”.

Pe parcursul poveștii urmărim cum, rând pe rând, Ellery împreună cu Ezra și noii lor prieteni, Mia și Malcolm, construiesc și demontează teorii în încercarea de a descoperi cine este criminalul. Iar toate astea le fac în timp ce încearcă să rămână în siguranță, deoarece pare că fetele tinere din oraș sunt supuse pericolului constant de a dispărea.

La fel ca primul roman al autoarei, și acesta mi-a plăcut tare mult. Combinația dintre suspans, mister, crimă și romance mi se pare excelentă, fiecare dintre aceste ingrediente fiind adăugate într-o doză ideală pentru a crea povestea completă.

Cartea Doi pot ține un secret de Karen M. McManus poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

10 thoughts on “Doi pot ține un secret – Karen M. McManus

 1. Crime, mistere, sorți improbabile de izbândă condimentate cu un pic de dragoste?
  Genul meu de carte. Povestea este interesantă! Autoarea pare pricepută în captarea atenției. Editura sincer să fiu nu o cunosc, dar bineînțeles sunt tot timpul în căutare de titluri noi, așa că îmi voi adăuga pe listă recomandarea ta.
  Poveștile cu mistere mi-au plăcut întodeauna. Cartea asta captează atenția încă din titlu.
  Îți mulțumesc pentru recenzie, Eva!
  Felicitări pentru articol!

  1. Cu drag si multumesc si eu pentru apreciere! La Editura Herg Benet gasesti multe astfel de carti. De fapt, am citit foarte multe carti de la ei si nu am gasit una care sa ma dezamageasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: