Cele mai frumoase povești clasice

Cele mai frumoase povești clasice

Deși ne place să citim povești moderne, noi, ne întoarcem întotdeauna cu mare drag la poveștile clasice. Au un farmec aparte, de neegalat, iar copiii le savurează adeseori mai cu plăcere decât pe cele moderne. De când o am pe Denisa, în biblioteca ei s-au adăugat numeroase cărți de povești, iar cele clasice au fost printre primele pe care i le-am luat. Unele dintre acestea le are în numeroase formate, de la carte cu o singură poveste la carte cu mai multe povești, de la povestea originală la variante prescurtate. Însă bucuria noastră a venit în această lună de la Corint Junior, prin intermediul cărții „Cele mai frumoase povești clasice”.

Denisa s-a bucurat de carte, iar eu am fost de-a dreptul încântată când am văzut cât de frumoasă este cartea. În format mare, cu pagini frumos colorate și cu o copertă care inspiră magie, cartea „Cele mai frumoase povești clasice” și-a găsit repede loc în sufletele noastre… și în biblioteca Denisei, desigur!

Cartea este recomandată copiilor cu vârste de peste 6 ani și conține 192 de pagini color, cu scrisul de dimensiune medie, aș zice.

„Cele mai frumoase povești clasice” – opt povești adunate într-o carte de excepție

Cartea „Cele mai frumoase povești clasice” cuprinde opt povești, fiecare dintre ele deosebit de frumos ilustrată. Cele opt povești sunt:

  1. Alice în Țara Minunilor
  2. Black Beauty
  3. Heidi
  4. Oliver Twist
  5. Grădina secretă
  6. Comoara din insulă
  7. Vântul prin sălcii
  8. Vrăjitorul din Oz

Astfel, fiecare copil, fie că este fată sau băiat, va găsi în cartea aceasta cel puțin o poveste care să-i fie pe plac. De exemplu, Denisa a început să citească Black Beauty imediat ce a primit cartea, deoarece îi plac caii și poneii. În schimb, sunt convinsă că un băiat ar fi cucerit de povestea „Comoara din insulă”. Însă nici celelalte povești nu sunt de trecut cu vederea, fiecare dintre ele având farmecul său propriu.

Ținând cont de poveștile care sunt adunate în cartea „Cele mai frumoase povești clasice”, pot afirma cu toată încrederea că aceasta este o carte pe care fiecare copil ar trebui să o aibă în biblioteca personală. Cele opt povești din carte (sau cel puțin unele dintre ele) sunt povești de referință, pe care orice copil ar trebui să le cunoască.

Cartea „Cele mai frumoase povești clasice” poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Cele mai frumoase povești clasice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.