Jaclyn Hyde – Annabeth Bondor-Stone și Connor White

Jaclyn Hyde

Denisa mea este fascinată de științe și visează că vor face și ei tot felul de experimente științifice la școală, așa cum vede în desenele animate. Spun visează deoarece în școlile noastre nu e nici pomeneală de așa ceva, sunt foarte rare cazurile. În fine, nu despre asta vreau să vă vorbesc azi. Având în vedere pasiunea ei pentru știință, nu m-am mirat deloc atunci când, analizând recent oferta Corint Junior, a ales cartea Jaclyn Hyde imediat ce a văzut-o.

Asta deoarece Jaclyn Hyde este o carte pentru copii, în care este menționat un laborator de științe. A atras-o și coperta, care este deosebit de inspirată, după părerea mea, și descrierea cărții. Așadar, am luat cartea și am petrecut timp împreună, în aflarea poveștii lui Jaclyn Hyde.

Cine este Jaclyn Hyde?

Jaclyn Hyde este o fetiță perfectă, elevă silitoare, fiică ascultătoare și prietenă devotată. Tot ceea ce face ea este apreciat de cei din jur, fie că este vorba despre familie, prieteni, colegi sau profesori.

Într-o zi, în timp ce schimba talașul iepurelui ei, Charles, Jaclyn reușește să își piardă animăluțul. Pentru a nu afla părinții ei despre clipa de neatenție, pornește împreună cu prietenele sale, Fatima și Paige, în căutarea lui Charles.

Așa ajung la Conacul Enfield, care a aparținut unui om de știință considerat nebun. Conacul este abandonat de când omul de știință a murit, iar oamenii din Insula Ceții evită să se apropie de acest loc. Din dorința de a-l recupera pe Charles, fetele intră în conac.

Poțiunea Perfecțiunii

În timpul căutărilor, Jaclyn găsește formula pentru Poțiunea Perfecțiunii și, fără să stea prea mult pe gânduri, o ia cu ea. Dorindu-și să fie perfectă din toate punctele de vedere, Jaclyn prepară poțiunea. Însă are parte de o surpriză neplăcută, atunci când, în loc să o transforme într-o fată perfectă, poțiunea o transformă în Jackie, o arătare „cu gheare și ochi verzi”, care face numai lucruri rele.

Jackie continuă să îi ia locul lui Jaclyn în cele mai nepotrivite momente, reușind să aducă haosul în viața fetei. Singurele care știu adevărul sunt cele două prietene, care încearcă să o ajute pe Jaclyn să scape de partea ei rea. Însă au de înfruntat multe peripeții și pericole.

Jaclyn Hyde – o carte simpatică

Cum se va încheia povestea vă las pe voi să descoperiți. Vă mai spun doar că Jaclyn Hyde este o carte deosebit de simpatică. Deși în mod normal este recomandată copiilor de peste 9 ani, Denisa a savurat-o din plin. Până și mie mi-a plăcut povestea. Este amuzantă și drăguță și, privind în substratul acesteia, aș spune chiar că poate fi o lecție pentru cei mici. Așadar, v-o recomand cu drag, pentru copiii voștri sau chiar pentru voi, dacă aveți chef de o lectură super ușoară și simpatică.

Cartea Jaclyn Hyde de Annabeth Bondor-Stone și Connor White se găsește pe site-ul Grupului Editorial Corint.

6 thoughts on “Jaclyn Hyde – Annabeth Bondor-Stone și Connor White

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.