Brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale

Brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale

Uneori, am chef să experimentez rețete noi, chiar să improvizez din rețetele existente, pentru a obține mâncăruri sau deserturi inedite. Aveam deja pachetul de la Oreo și, de când am făcut prăjitura cu Oreo Powder, banane și biscuiți, m-am tot gândit ce desert să fac în care să includ și Oreo Crumbs. Desigur, aveam cărticica de rețete Oreo, însă v-am spus că îmi place să improvizez, chiar dacă la bază păstrez anumite rețete. La fel am improvizat și cu prăjitura, iar rezultatul a fost pe placul tuturor. De data aceasta, am știut doar că vreau să fac brioșe și, după îndelungi căutări, am obținut brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale.

M-am inspirat din două rețete dintr-o cărticică de rețete de cupcakes și am mai adăugat ideile mele la cele două rețete. Astfel, am obținut niște delicioase brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale. Denisa a declarat deja că sunt mai bune brioșele chiar și decât prăjitura cu Oreo Powder – deși îi plăcuse nesperat de mult și aceea.

Ingrediente pentru brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale

Din ingredientele folosite mi-au ieșit două tăvi de brioșe, adică 24 de bucăți:

  • 120 g unt
  • 2 căni de zahăr
  • Un pahar de iaurt simplu
  • 2 ouă
  • 2 căni de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 esență de migdale
  • O cană de Oreo Crumbs

Pentru decor:

  • O pungă de cremă pentru prăjituri
  • O portocală
Brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale

Mod de preparare

Am adăugat untul și zahărul într-un bol și am amestecat cu mixerul până a început să devină pastă. Am adăugat iaurtul și am continuat să amestec cu mixerul până a devenit o compoziție omogenă, ca o pastă albă. Am adăugat ouăle și esența de migdale și am mai amestecat, apoi am adăugat, pe rând, cele două căni de făină, amestecând bine cu mixerul după fiecare dintre ele. Când făina a fost bine încorporată în compoziție, am adăugat și Oreo Crumbs și am continuat să amestec bine cu mixerul.

Am pus compoziția în tava pentru brioșe, pregătită anterior cu formele de hârtie pentru copt brioșe. Am dat tava la cuptorul preîncălzit până am văzut că sunt coapte (aprox. 15-20 minute).

După ce le-am scos din cuptor, am pregătit crema pentru prăjituri și feliile de portocală. Am decorat brioșele cu cremă cu gust de lămâie și am finisat cu câte o jumătate de felie de portocală.

Rezultatul este excepțional, iar Denisa a declarat că îi vom face și lui Moș Crăciun brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale.

Brioșe cu Oreo Crumbs – un deliciu

Brioșele cu Oreo Crumbs sunt un adevărat deliciu. Au ieșit o combinație de pufos și crocant, un rezultat cu adevărat inedit și impresionant. Cât despre aromă, se simte foarte bine gustul de Oreo, iar esența de migdale a completat magia.

10 thoughts on “Brioșe cu Oreo Crumbs și aromă de migdale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.