Coșmarul de la Killman Creek – Rachel Caine

coșmarul de la Killman Creek

Coșmarul de la Killman Creek este al doilea volum al seriei „Stillhouse Lake” de Rachel Caine. Primul volum, Refugiul de la Stillhouse Lake, mi-a plăcut enorm și, vă vine să credeți sau nu, al doilea l-a depășit pe primul. Este un thriller extraordinar de bun, genul de carte care chiar reușește să te țină în pat până târziu, pentru că nu vrei să lași cartea din mână până nu îi afli deznodământul. Cel puțin, în cazul meu, exact asta s-a întâmplat.

Volumul al doilea al seriei mi s-a părut mult mai dur și cu o acțiune mai intensă decât primul volum. Frica și suspansul sunt în permanență prezente, adrenalina este la cote maxime, iar trăirile personajelor par să se transpună în sufletul cititorului.

Coșmarul de la Killman Creek – în căutarea criminalului

Dacă nu ați citit încă primul volum, mă simt nevoită să vă avertizez că, începând de aici, recenzia va conține spoilere din acesta, altfel nu am cum să spun despre acțiunea volumului de față. așadar, continuați doar dacă vă asumați că veți afla finalul primului volum!

Melvin Royal a evadat din închisoare, cu ajutorul lui Absalom, acesta fiind cel care, în teorie, o ajuta pe Gwen și pe copiii ei să se ascundă de trolii care îi amenințau constant. După ani de zile în care s-a ascuns și s-a tot mutat împreună cu copiii, Gwen realizează că este momentul să ia atitudine. Fuga nu mai este o soluție, ci trebuie să îl caute pe Melvin și să-și rezolve problemele cu el.

Ajutată de Sam, Gwen pornește la vânătoare: o vânătoare care nu știe cum se va încheia, ci poate doar să spere că nu va fi ea victima. Pentru siguranța copiilor, îi lasă în grija lui Javi și Kezia, iar ea cu Sam pornesc în căutarea lui Melvin. Pericolele nu încetează să apară pe drumul lor, însă, de data aceasta, Gwen este determinată să facă tot ce îi stă în putere pentru a scăpa de Melvin odată pentru totdeauna.

Pentru a-l găsi pe Mel, însă, trebuie să afle mai multe detalii despre Absalom, hacker-ul care l-a ajutat pe Mel să evadeze din închisoare și să știe în permanență unde este Gwen și copiii. Ce va afla despre Absalom va încurca puțin lucrurile și îi va da și mai mult de lucru lui Gwen. Pe parcurs, Gwen și Sam au parte și de ajutorul lui Mike, un agent FBI care este prieten cu Sam.

O cursă a rezistenței psihice

În acest volum, autoarea a supus-o pe Gwen la și mai multe încercări, la și mai multă tortură psihică decât în primul volum al seriei. Coșmarul de la Killman Creek este o cursă a rezistenței psihice pentru Gwen, care are de înfruntat nu doar teama de a da ochii cu fostul ei soț, ci și teroarea de a descoperi că acesta știe în permanență unde se află ea și, cel mai probabil, și copiii. Gândul că ar putea să îi găsească copiii o terorizează, dar îi și dă puterea necesară de a-l înfrunta.

Adrenalina atinge cote maxime în timp ce cititorul urmărește toate întâmplările prin care trece Gwen. Iar întrebarea care predomină pe parcursul romanului este: „Ce se va întâmpla, care dintre cei doi va ieși învingător?”.

Cartea este foarte bine construită, cu suficientă intrigă și suspans, cu personaje bine conturate și extrem de credibile. În plus, deși unele scene sunt deosebit de dure, nu poți să nu te gândești că ar putea fi inspirate și din realitate.

Vă recomand cartea Coșmarul de la Killman Creek și, desigur, dacă nu ați citit încă primul volum, ar fi o idee bună să le luați împreună și să le citiți unul după altul.

Cartea Coșmarul de la Killman Creek de Rachel Caine poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

10 thoughts on “Coșmarul de la Killman Creek – Rachel Caine

  1. Tocmai am terminat de citit primul volum, pe care l-am adorat, acum citind cuvintele tale mă oftic și mai rău că nu am volumul 2 ca să îl citesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: