Prăjitură cu Oreo Powder, banane și biscuiți

oreo powder

Am avut ocazia să încerc noile produse de la Oreo, mai exact, Oreo Powder și Oreo Crumbs. Deocamdată, am încercat doar Oreo Powder, urmând ca zilele următoare să îmi pun, din nou, imaginația la încercare și să încerc și un desert cu Oreo Crumbs.

Pachetul de la Oreo a venit însoțit de o cărticică de rețete de deserturi cu Oreo Powder și Oreo Crumbs. Am tot analizat toți trei cărticica de rețete, în căutarea uneia pe care să o testăm. Fiecăruia ne-a atras atenția când o rețetă, când alta, am tot vorbit, ne-am tot gândit și răzgândit. În cele din urmă, mi-am zis că voi încerca o rețetă semi-inventată de mine, mai exact, o adaptare a unei prăjituri cu biscuiți care îmi place tare mult. Este vorba despre prăjitura Picnic, pe care am tot făcut-o în ultimii ani de sărbători. Ne place tuturor, așa că am zis că este perfectă pentru a fi adaptată cu Oreo Powder.

Ingrediente pentru prăjitura cu Oreo Powder, banane și biscuiți

Iată ce am folosit pentru prăjitura cu Oreo, banane și biscuiți:

Pentru blat:

 • 10 albușuri
 • 250 g zahăr
 • 300 g Oreo Powder (o pungă)
 • 6 linguri făină
 • 1 praf de copt

Pentru cremă:

 • 10 gălbenușuri
 • 300 g zahăr
 • 4 linguri făină
 • 2 esențe de lămâie
 • 400 ml lapte
 • Margarină pentru prăjituri

Pentru decor:

 • 2 banane tăiate în feliuțe subțiri
 • Aproximativ 3 pachete de biscuiți Picnic

Mod de preparare prăjitură cu Oreo Powder, banane și biscuiți

Pentru blat, am bătut albușurile cu mixerul până au devenit o spumă consistentă. Am adăugat zahărul și am continuat să mixez compoziția până s-a amestecat bine, iar apoi am adăugat și punga de Oreo Powder și am continuat să mixez compoziția până la omogenizare. Am adăugat făina și praful de copt și le-am amestecat bine, cu mixerul. Am turnat compoziția într-o tavă cu hârtie de copt și am dat-o la cuptorul preîncălzit.

Pentru cremă, am amestecat bine gălbenușurile cu zahărul, apoi am adăugat, pe rând, esența de lămâie, făina și laptele, amestecând după fiecare, până la omogenizare. Am pus crema la foc mic, amestecând continuu, până a fiert și a devenit o cremă consistentă. Am lăsat-o puțin la răcit și am adăugat margarina pentru prăjituri.

După ce blatul s-a copt și s-a răcit puțin, am pus deasupra crema. Peste cremă, am adăugat feliile de banană, una lângă alta, astfel încât întregul blat a fost acoperit cu banană. Deasupra am așezat biscuiții – unul simplu, unul cu cacao, pentru a ieși efectul de tablă de șah sau, pur și simplu, pentru a avea un aspect mai deosebit.

oreo powder

Impresii despre prăjitura cu Oreo Powder, banane și biscuiți

În seara în care am pregătit prăjitura cu Oreo Powder, banane și biscuiți au venit în vizită și mama mea, sora și cumnatul (și nepoțica, dar ea e prea mică). I-am servit cu această invenție și feedback-ul tuturor a fost unul pozitiv. Tuturor ne-a plăcut cum a ieșit prăjitura, chiar și soțului meu, care nu e mare amator de dulciuri. Oreo Powder a dat un gust aparte blatului și a fost ingredientul-minune care se cere folosit într-o prăjitură cu banane și biscuiți. În urma succesului pe care l-a înregistrat prăjitura mea, cu siguranță o voi mai face și cu alte ocazii.

Voi ați încercat Oreo Powder până acum? Ce rețete ați face cu această pudră?

14 thoughts on “Prăjitură cu Oreo Powder, banane și biscuiți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.