Bohemian Rhapsody – Lesley-Ann Jones

bohemian rhapsody

După ce am văzut filmul Bohemian Rhapsody, atât eu, cât și fiica mea, ne-am dorit să aflăm mai multe detalii despre Freddie Mercury și Queen. Am descoperit, astfel, că există mai multe biografii despre el, în general scrise de persoane care i-au fost apropiate. O astfel de biografie este „Freddie Mercury”, scrisă de Peter Freestone, pe care am citit-o recent, luată de pe Libris, și care mi-a plăcut enorm. Apoi am ales să citesc și „Bohemian Rhapsody. Adevărata biografie a lui Freddie Mercury” de Lesley-Ann Jones.

Ca și biografie, este un punct de reper extraordinar, care oferă o mai bună vedere asupra persoanei care a fost Freddie Mercury și, mai ales, asupra lui ca interpret. Însă, întrucât am mai citit o biografie înainte de aceasta, nu pot să nu mă raportez și la cealaltă și să fac comparații între cele două biografii.

Bohemian Rhapsody” este, fără doar și poate, o operă extraordinară, din care putem să ajungem să îl cunoaștem mai bine pe Freddie Mercury, așa cum era atât pe scenă, cât și în viața reală. Diferența între Bohemian Rhapsody și Freddie Mercury – biografia scrisă de Peter Freestone constă, în special, în stilul de scriere, întrucât în cartea de față, se simte profesia autoarei. O altă diferență constă în episoadele prezentate și perspectiva din care este privit Freddie.

Mai exact, Lesley-Ann Jones și-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a lucrat în radio și televiziune. De asemenea, a fost o jurnalistă apropiată de trupa Queen. Așadar, cartea este scrisă atât din perspectiva ei, cât și ca interviuri în exclusivitate cu unele persoane care i-au fost apropiate lui Freddie, cum ar fi colegii lui de trupă.

Bohemian Rhapsody – o biografie care merită citită

Despre Bohemian Rhapsody pot spune că este o carte care merită citită. Ar fi inutil să încep să vă povestesc despre ce este scris în carte. În schimb, vă pot spune că este o carte extrem de emoționantă, care reușește să creioneze portretul unuia dintre cei mai mari interpreți.

De asemenea, este impresionant faptul că Lesley-Ann Jones nu s-a mulțumit cu frânturi de adevăr și informație, ci a pornit în lume în căutarea adevărului despre cel care a fost Freddie Mercury. Mai exact, a călătorit în Zanzibar și India pentru a cunoaște familia extinsă a artistului și pentru a afla mai multe detalii despre copilăria lui și despre cine a fost, cu adevărat, Freddie Mercury.

În special partea aceasta a poveștii este interesantă, deoarece vedem și modul în care a fost Freddie Mercury privit în țara lui de origine. Acolo, el nu a fost niciodată un star, chiar dacă „strălucea” în lumea întreagă. Per total, reușim să descoperim faptul că Freddie a fost un personaj extrem de controversat, atât din cauza orientării sale sexuale, cât și din cauza carierei pe care și-a ales-o.

Bohemian Rhapsody este considerată de către autoare ca fiind „adevărata biografie a lui Freddie Mercury”. Personal, consider că fiecare dintre biografiile care s-au scris despre el au, cel mai probabil, propriile adevăruri. Fiecare dintre persoanele care au scris despre el l-au cunoscut dintr-o anumită perspectivă, au petrecut alături de el diverse momente și s-au exprimat așa cum au simțit cu privire la cine a fost el, cu adevărat – de fapt, cine a fost el în raport cu fiecare dintre aceste persoane.

Însă, dacă vă doriți să aflați mai multe despre Freddie Mercury, vă recomand să citiți și biografia intitulată „Bohemian Rhapsody. Adevărata biografie a lui Freddie Mercury” de Lesley-Ann Jones.

Cartea Bohemian Rhapsody. Adevărata biografie a lui Freddie Mercury de Lesley-Ann Jones poate fi comandată de pe Libris.

8 thoughts on “Bohemian Rhapsody – Lesley-Ann Jones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.