Iv. Ard amintiri – Georgiana Vâju – Pre-recenzie

Iv

Doamne, cât de lungă a fost așteptarea! Fetele care ați citit primele două volume ale seriei Nu te împiedica de mine, te implor! (Nu te împiedica de mine, te implor! și Alt cuvânt pentru dor) sunt sigură că știți exact despre ce spun. Cred că toate care am citit primele două volume scrise de Georgiana Vâju am simțit asta. Am așteptat cu nerăbdare să apară și al treilea volum, să aflăm ce mai fac Ana și Iv, mai ales că volumul al doilea s-a încheiat cu o scenă încărcată de suspans. Ei bine, iată că al treilea volum, Iv. Ard amintiri, este gata și pot să afirm cu toată încrederea că a meritat așteptarea!

Georgiana s-a asigurat că încheie seria într-un mare stil. Recunosc că, de-a lungul timpului, am încercat să mă gândesc cum va decurge povestea în al treilea volum, dar niciodată nu mi-am imaginat întorsătura de situație pe care o întâlnim în acest volum. Trăirile din acest volum sunt intense și îi dau cititorului tot soiul de sentimente.

Amintiri cu Iv și Simona

În acest volum, accentul cade mai mult pe Iv și avem ocazia să-i fim martori în trecutul său alături de Simona. Descoperim ce s-a întâmplat între cei doi, cum au ajuns la ruptura din relație, care au fost motivele despărțirii. Descoperim mai bine și personajul negativ al poveștii, mai exact, pe Simona. Nu mă pot abține să vă spun că, deși este un personaj negativ, mi-a plăcut enorm cum a construit-o autoarea. Se vede că a „lucrat” mult la construirea acestui personaj, i-a însușit anumite trăsături de caracter pe care cititorul le poate descoperi prin intermediul vorbelor și acțiunilor ei. Este genul acela de personaj care stârnește revoltă în cititor.

Pe cealaltă parte este Iv, de asemenea la fel de bine conturat și, totodată, personajul care a stârnit admirația multor cititoare… și pe bună dreptate! Descoperim de data aceasta un bărbat cât se poate de sensibil și romantic, dar care nu a avut ocazia să își manifeste această capacitate de iubire până nu a întâlnit-o pe Ana.

„Azi sunt altfel. Puțin mai dur, dar și puțin mai melancolic. Un pic dramatic, un pic diavol… Dar e bine. Iar fumul țigării din care trag cu nesaț acum, povestindu-vă viața mea, risipește nostalgia clipelor trecute. Ce s-a petrecut, să fie desuet și atât.

Sunt convinsă că sunteți curioși (sau curioase, mai degrabă) de ceea ce se întâmplă cu Iv în acest volum, având în vedere finalul volumului al doilea. Eu nu o să vă spun dacă își revine și ce se întâmplă, ci vă spun doar că facem o incursiune în trecutul lui, prin intermediul amintirilor pe care Iv ne permite să le vedem. Cuvântul vedem nu l-am ales întâmplător, ci din cauză că autoarea a reușit să descrie atât de bine și de frumos scenele, încât am avut impresia că le văd în realitate și nu scrise cu litere negre pe albul foii.

„Acum știu și eu că am fost un prost. Un orb și-un inconștient. Dar faptul e mult prea consumat, și știți deja. Iar ce nu știți încă, veți afla acum, pentru că eu – Iv, am să vă povestesc cu lux de amănunte, cu picanterii și detalii spumoase, tot trecutul meu cu Simona.

Ana și Tudor, două personaje interesante

Despre Ana știm deja că este personajul principal și joacă un rol deosebit de important în viața lui Iv. Chiar dacă în acest volum, Georgiana a decis să spună povestea mai mult din perspectiva lui Iv decât a Anei, ea este la fel de prezentă și cu un rol la fel de important ca înainte.

Un alt personaj devine important în acest volum, și anume, Tudor. Și pe el îl cunoaștem dinainte, însă de data aceasta este mai prezent și are un rol mai bine definit decât în volumele anterioare. Ba chiar mai mult, este unul dintre acele personaje secundare care te fac să le consideri esențiale în poveste și cât se poate de interesante. Asta deoarece Georgiana i-a dat și lui Tudor câteva însușiri absolut adorabile!

Iv. Ard amintiri – un final de serie magnific

Volumul al treilea încheie în stil mare o serie extraordinară. Cum spuneam, nu am reușit niciodată să-mi imaginez ce fel de final va avea povestea Anei și a lui Iv și chiar mă bucur, pentru că Georgiana a reușit să mă surprindă în mod plăcut. Mă așteptam la multe variante de final de la ea și, totuși, a reușit să creeze una care încheie într-un stil magnific o serie minunată.

Recunosc, finalul m-a emoționat în așa măsură, încât m-a făcut să plâng (Georgiana, nu te uit pentru asta!). Întregul volum este deosebit de frumos scris, de complex din punct de vedere al psihicului personajelor și de încărcat cu trăiri diverse. Vă recomand să citiți cât mai repede cartea „Iv. Ard amintiri”, pentru a descoperi cum se termină povestea lui Iv și Ana. Iar dacă nu ați citit încă primele două volume, acum aveți motivul perfect să o faceți: seria este completă și merită citită!

Cartea „Iv. Ard amintiri” de Georgiana Vâju se poate comanda de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

Lansarea cărții are loc în 23 noiembrie 2019, de la ora 14, la Gaudeamus, Romexpo, pavilionul 69.

5 thoughts on “Iv. Ard amintiri – Georgiana Vâju – Pre-recenzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: